Τα Battle Royale παιχνίδια όπως το PlayerUnknown’s Battlegrounds και το Fortnite: Battle Royale αρέσουν τόσο πολύ στον κόσμο που ζητούν από δημιουργούς άλλων παιχνιδιών να δημιουργήσουν και να προσθέσουν κάτι ανάλογο στο παιχνίδι τους.

Ένα από τα παιχνίδια που ζητείται πολύ η προσθήκη ενός Battle Royale mode από τους οπαδούς του είναι το Overwatch. Ο επικεφαλής δημιουργίας του Overwatch Jeff Kaplan σε συνέντευξή του στο Kotaku είπε ότι αυτός και η ομάδα του σκέφτηκε την προσθήκη ενός Battle Royale mode, όμως είναι ένα πολύ συγκεκριμένο παιχνίδι όπου η προσθήκη ενός τέτοιου mode μπορεί να οδηγήσει σε δυσάρεστη απόρριψη.

Διαβάστε επίσης:  To Spyro Reignited Trilogy έρχεται τον Σεπτέμβριο, η ημερομηνία κυκλοφορίας του Spider-Man στο PS4 και οι ριζικές αλλαγές του Call of Duty: WWII

Ο Kaplan εξήγησε ότι αυτός και η ομάδα του -ως οπαδοί του PUBG-  ξόδεψαν πολλές ημέρες συζητώντας πώς θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ένα battle royale mode αλλά σε ένα σημείο αντιλήφθηκαν τα εμπόδια.

«Πρώτα απ’όλα το Overwatch είναι ένα παιχνίδι σχετικά με ήρωες και ένα βασικό κομμάτι σε ένα battle royale παιχνίδι είναι η αναζήτηση, το looting και η ισότητα. Το Overwatch δεν σχεδιάστηκε σαν ένα 1v1 παιχνίδι. Ο κάθε ήρωας δεν έχει ισσοροπία εναντίον σε κάθε άλλο ήρωα.

Πιστεύω επίσης ότι υπάρχουν και άλλα τεχνικά εμπόδια όπως οι μεγάλοι ανοικτοί χώροι. H βασική μας απόσταση εμπλοκής είναι περίπου 15 με 40 μέτρα. Το Hanamura dojo point B είναι 45 μέτρα μακριά. Δεν νομίζω ότι οι άνθρωποι καταλαβαίνουν πόση μικρή απόσταση είναι. Ένα κομμάτι που κάνουν καταπληκτικά τα Fortnite και PUBG είναι ότι έχουν μεγάλες αποστάσεις εμπλοκής».

Το συμπέρασμα είναι ότι ο Kaplan θέλει ένα battle royale mode στο Overwatch, όμως μην περιμένετε ότι θα ακολουθήσει τα χνάρια του Fortnite και του PUBG στο άμμεσο μέλλον.

Διαβάστε επίσης:  Γιατί η BioWare επέλεξε την Frostbite engine για το Mass Effect : Andromeda