Σε ένα αφιέρωμα τον περασμένο Ιανουάριο σας παρουσιάσαμε την ιστορία πίσω από τις σοβαρές κατηγορίες που αντιμετωπίζει η Quantic Dream, εταιρεία γνωστή για τα Heavy Rain, Beyond Souls και οι δημιουργοί του επερχόμενου Detroit: Become Human στο PlayStation 4.

Ο ένας από τους διευθυντές της Quantic Dream, David Cage είπε στο Kotaku ότι η εταιρεία θα μηνύσει δημοσιογράφους. Το Kotaku επιβεβαίωσε ότι πρόκειται σε μυνήσεις προς την Γαλλική εφημερίδα Le Monde, και την ιστοσελίδα Mediapart για τα ρεπορτάζ σχετικά με τις συνθήκες εργασίας στο Studio.

Διαβάστε επίσης:  Το patch του Sea of Thieves , το νέο mode του Overwatch και η πιθανότητα κυκλοφορίας του Wave Race στο Switch

Η ιστοσελίδα Canard PC ήταν μία ακόμη από τις ιστοσελίδες που έκανε ρεπορτάζ σχετικά με τις αρνητικές συνθήκες εργασίας στο studio, όμως δεν βρίσκεται «στο στόχαστρο» των μηνύσεων, σύμφωνα με επικοινωνία του Kotaku με τους υπευθύνους. Ο υπεύθυνος της ιστοσελίδας είπε στο Kotaku ότι έλαβαν δύο απειλητικά γράμματα από την Quantic Dream πριν και μέτα την δημοσίευση του άρθρου.

Η Le Monde και η Mediapart θα πρέπει να αποδείξουν στον δικαστή ότι δημοσίευσαν την ιστορία με καλές προθέσεις και με αμεροληψία.

Διαβάστε επίσης:  Τα Xbox Live Games with Gold του Μαΐου

Το πρώτο δικαστήριο αναμένεται για τον Ιούνιο, έναν μήνα μετά την κυκλοφορία του Detroit: Become Human στις 25 Μαΐου 2018.