Η σειρά Open-World Shooter πρώτου προσώπου Far Cry είναι δημοφιλής στον κόσμο, επειδή προσφέρει δράση, εκπληκτικό σενάριο, απλούς gameplay μηχανισμούς και όμορφες τοποθεσίες.

Η ομάδα της Ubisoft στο Montreal του Καναδά δημιούργησε και κυκλοφόρησε τον πέμπτο τίτλο της σειράς (χωρίς τους spin-off τίτλους), το Far Cry 5.

Εμείς είχαμε την ευκαιρία να παίξουμε το παιχνίδι με την βοήθεια της CD Media και ήρθε η ώρα να σας παρουσιάσουμε τις απόψεις μας.

Η πλοκή του Far Cry 5

Το νέο κεφάλαιο του Far Cry θα σας ταξιδέψει στην Hope County, μία φανταστική πόλη βασισμένη στην πολιτεία της Μοντάνα των ΗΠΑ.

Εσείς αναλαμβάνετε τον ρόλο ενός ανώνυμου βοηθό σερίφη ο οποίος έχει ως κύρια αποστολή να καταστρέψει την αίρεση της περιοχής που ονομάζεται Eden’s Gate.

H Eden’s Gate αποτελείται από τα μέλη της οικογένειας Seed, οι οποίοι έχουν συγκεντρώσει με την βία τους κατοίκους της περιοχής ώστε να γίνουν μέλοι αυτής της αίρεσης.

O χαρακτήρας που θα χειριστείτε όπως αναφέραμε παραπάνω είναι ανώνυμος, αλλά και ούτε μιλάει καθόλου. Όμως όπως και πολλά άλλα παιχνίδια που περιέχουν «ήσυχους πρωταγωνιστές» δεν επηρρεάζει σε κανένα βαθμό την δράση ή τις ερμηνείες του Far Cry 5.

Η πλοκή του παιχνδιού σε γενικές γραμμές είναι μία όμορφα σχεδιασμένη ιστορία καλού και κακού με ανατροπές και πολύ δράση.

Το Gameplay και ο όμορφος κόσμος του Far Cry 5

Το Far Cry 5 είναι ένα shooter πρώτου προσώπου σε ανοικτό κόσμο. Θα εξουδετερώσετε ότι μπορείτε να βρείτε στο πέρασμα σας όπως εχθρούς, φίλους, ζώα και άλλα πολλά, θα βελτιώσετε τις ικανότητες του χαρακτήρα σας με τα perks, θα προσπαθήσετε να ολοκληρώσετε αποστολές, θα οδηγήσετε και θα πιλοτάρετε διάφορα οχήματα και θα κάνετε ότι μπορείτε να φανταστείτε σε ένα Open World παιχνίδι.

Το παιχνίδι λαμβάνει μέρος σε μία φανταστική πόλη της Μοντάνα των ΗΠΑ όπου είστε ελεύθεροι να κάνετε ότι θέλετε. Το περιβάλλον είναι πολύ όμορφο, περιέχει κωμοπόλεις, δάση, πολλά χωράφια και λίμνες. Η ατμόσφαιρα είναι εκπληκτική και είναι σχεδιασμένη μέχρι τελευταίας λεπτομέρειας.

Το περιβάλλον περιέχει μία πλούσια πανίδα. Τα ζώα αλληλεπιδρούν στην περιοχή, δηλαδή για παράδειγμα οι αετοί θα προσπαθήσουν να σας κατασπαράξουν ή θα τρώνε τα πτώματα που βρίσκουν ή θα κυνηγάνε άλλα άτομα. Τις ίδιες γραμμές ακολουθούν και τα puma, οι τίγρεις και οι αρκούδες και άλλα πολλά ζώα που υπάρχουν στην Hope County. Επίσης, μπορείτε να τα κηνυγήσετε  και να πουλήσετε τα μέλη τους. Υπάρχει επίσης και η δυνατότητα ψαρέματος, θα μπορέσετε να χειριστείτε το καλάμια και να ψαρέψετε διάφορα είδη ψαριών.

Στην Ηοpe County υπάρχει επίσης και πλούσια χλωρίδα. Θα μπορέσετε να συλλέξετε διάφορα φυτά και με αυτά να δημιουργήσετε κοκτέϊλ τα οποία προσφέρουν χρήσιμες ικανότητες για ένα μικρό χρονικό διάστημα. Για παράδειγμα, υπάρχουν κοκτέϊλ τα οποία προσφέρουν περισσότερη ταχύτητα στην κίνηση του παίκτη, περισσότερο armor, υψηλή ζημιά με την συμπλοκή (melee) και άλλα πολλά.

Διαβάστε επίσης:  Pro Evolution Soccer 2019 Review

Το παιχνίδι περιέχει το κλασικό perk σύστημα με το οποίο μπορείτε να αναβαθμίσετε τις ικανότητες του χαρακτήρα σας εξαργυρώνοντας τα tokens τα οποία ξεκλειδώνονται μόνο με την ανακάλυψη των θησαυρών και την ολοκλήρωση των δοκιμασιών (challenges). Μπορείτε να τα ξεκλειδώσετε με όποια σειρά θέλετε, όμως ορισμένα perks έχουν την προϋπόθεση να φτάσετε σε κάποιο σημείο της ιστορίας ή να κάνετε κάποια δράση.

Ένα νέο σύστημα του Far Cry 5 είναι το Guns for Hire. Το Guns for Hire περιέχει χαρακτήρες και ζώα με ειδικές και διάφορες ικανότητες στην μάχη οι οποίοι μπορούν να σας βοηθήσουν. Μπορείτε να διαλέξετε όποιους θέλετε και να τους καλέσετε οποιαδήποτε στιγμή με το πάτημα ενός κουμπιού με την προϋπόθεση ότι τους έχετε ξεκλειδώσει ολοκληρώνοντας διάφορες αποστολές.

Ένα σημαντικό κομμάτι της Far Cry σειράς είναι η οδήγηση και αυτή έχει αλλάξει πολύ με θετικές πινελιές στο Far Cry 5. Θα οδηγήσετε δεκάδες οχήματα στην Hope County, όπως αυτοκίνητα, φορτηγά, jet ski, μηχανές, γουρούνες, ελικόπτερα, αεροπλάνα και άλλα πολλά. Μπορείτε να τα αγοράσετε χρησιμοποιώντας την οικονομία του παιχνιδιού και να τα έχετε στο γκαράζ σας. Το νέο συστατικό που έχει προστεθεί στην οδήγηση οχημάτων δρόμου είναι η λειτουργία autodrive, η οποία προσφέρει αυτόματη οδήγηση σε χαμηλή ταχύτητα με ένα πάτημα ενός κουμπιού ώστε να συγκεντρώνεστε στην εξολόθρευση των εχθρών οι οποίοι θα σας κηνηγάνε και στον δρόμο σας.

Η Ubisoft δημιούργησε το περιεχόμενο του Far Cry 5 με ένα τρόπο ώστε να είναι φρέσκο, δηλαδή η κάθε αποστολή και η κάθε δραστηριότητα στο παιχνίδι δεν είναι ίδια, προσφέρει κάτι ξεχωριστό. Το gameplay του παιχνιδιού είναι άκρως διασκεδαστικό και διαθέτει μία ωραία ιστορία με φοβερούς χαρακτήρες σε μία πανέμορφη περιοχή.

Πλούσιο Customization

Στην αρχή του παιχνιδιού θα έχετε την δυνατότητα να επιλέξετε ανδρικό η γυναικείο φύλλο για τον χαρακτήρα σας τον οποίο θα χειριστείτε για όλο το παιχνίδι. Επίσης μπορείτε να επιλέξετε και πρόσωπο από τις επιλογές που υπάρχουν. Δυστυχώς, δεν υπάρχει η επιλογή να αλλάξετε τον χαρακτήρα σας ξανά, με αποτέλεσμα να κρατήσετε τον χαρακτήρα που φτιάξατε από την αρχή για πάντα.

Τα θετικά στοιχεία του customization χαρακτήρα είναι ότι μπορείτε να αλλάξετε ρούχα στον χαρακτήρα σας από τις αρκετές επιλογές ρουχισμού που υπάρχουν.

Όπως και σε προηγούμενα Far Cry παιχνίδια, θα μπορέσετε να τροποποιήσετε τα όπλα σας και μπορείτε να τα εξοπλίσετε με εξαρτήματα όπως σιγαστήρες, στόχαστρα και άλλα πολλά. Επίσης, μπορείτε να αλλάξετε το χρώμα των όπλων επιλέγοντας κάποια από τα χρώματα που υπάρχουν. Όλα αυτά κοστίζουν χρήματα από την οικονομία του παιχνιδιού.

Διαβάστε επίσης:  FIFA 19 Review

Στο Far Cry 5, θα μπορέσετε επίσης να τροποποιήσετε τα οχήματα σας και μπορείτε να τα αλλάξετε χρώμα και να βάλετε στο εσωτερικό τους κουκλάκια με κινητά κεφάλια. Όπως και με τα όπλα, κοστίζουν χρήματα από την οικονομία του παιχνιδιού.

To «τρελό» Far Cry Arcade

Το Far Cry 5 περιέχει ένα ακόμη mode με πολύ περιεχόμενο το Far Cry Arcade. Το Far Cry Arcade είναι ένα mode όπου μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την φαντασία σας και να χτίσετε τα δικά σας περιβάλλοντα με την χρήση των αρχείων του Far Cry 5, αλλά και άλλων παιχνιδιών της Ubisoft όπως Assassin’s Creed, Watchdogs και παλαιότερα Far Cry παιχνίδια.

To πρόγραμμα επεξεργασίας περιέχει ένα όμορφο μενού με εκατοντάδες επιλογές, όπως προσθήκη κτιρίων, δρόμων, περιβάλλοντων, ΑΙ, οχημάτων, ήχων, καιρού και ότι μπορεί να φανταστεί ο νους σας. Μπορείτε να δημιουργήσετε περιβάλλοντα για Multiplayer και για Solo τα οποία έχουν διάφορα modes.

Στο Far Cry Arcade θα μπορείτε επίσης να κατεβάσετε και να παίξετε όποιον χάρτη σας φαίνεται ενδιαφέρον από την κοινότητα, αλλά και από τους developers της Ubisoft. Στο τέλος κάθε συνεδρίας θα έχετε την δυνατότητα να αξιολογείται με ένα πάτημα ενός κουμπιού τις δημιουργίες που παίξατε.

Το Far Cry Arcade διαθέτει έναν εντυπωσιακό κατάλογο από επιλογές και σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε την φαντασία και τον χρόνο σας δημιουργώντας περιέχομενο για εσάς αλλά και ταυτοχρόνως για την κοινότητα.

Γραφικά – Ήχος

Η Ubisoft Montreal χρησιμοποίησε την Dunia Engine για την παραγωγή του Far Cry 5, η οποία παρουσιάσε μεγάλη βελτιώση μέχρι σήμερα. Τα γραφικά του παιχνιδιού είναι πολύ όμορφα και σχεδιασμένα με όλες τις λεπτομέρειες. Επιπλέον, τα μενού (UI) είναι υπέροχα και καλο-σχεδιασμένα όπως πρέπει. Τέλος, τα μοντέλα των χαρακτήρων είναι εξαιρετικά, καθώς δημιουργήθηκαν με την τεχνολογία motion-capture.

Τις ίδιες γραμμές ακολουθεί και ο ήχος. Το voice-acting των ηθοποιών είναι εξαίσιο όπως πρέπει. Στον τομέα της μουσικής υπάρχουν οι ραδιοφωνικοί σταθμοί οι οποίοι παίζουν τραγούδια επελεγμένα, αλλά και δημιουργίες από τον Dan Romer. Σε γενικές γραμμές, υπάρχει η κατάλληλη αρμονία των ήχων με το gameplay του παιχνιδιού. Τέλος, ο ήχος  όλων των οχημάτων ακούγεται όπως πρέπει χωρίς κάποιο θέμα.

Αξίζει να το αγοράσω;

Το Far Cry 5 είναι ένα υπέροχο παιχνίδι open-world πρώτου προσώπου το οποίο περιέχει περιεχόμενο που θα σας κρατήσει «καθηλωμένους» για πολλές ώρες, καθώς υπάρχει κάτι ξεχωριστό για κάθε ώρα που ξοδεύετε στο παιχνίδι.

Πρέπει να το έχετε στην συλλογή σας αν σας αρέσουν τα παιχνίδια αυτού του είδους. Είναι πολύ εύκολο να μπείτε στο κλίμα του, καθώς δεν υπάρχει καμία σύνδεση με τους παλαιότερους τίτλους.

silver