Μεγάλες εταιρείες όπως η Microsoft, η Nintendo και η Sony βρέθηκαν στο στόχαστρο της FTC (Federal Trade Comission – Κυβερνητικός Οργανισμός των ΗΠΑ που προστατεύει τους καταναλωτές) λόγω των παράνομων πρακτικών εγγύησης που ακολουθούσαν εδώ και πολλά χρόνια.

Όπως σας ενημερώσαμε σε άρθρο μας, οι εταιρείες έλαβαν προειδοποιήσεις από τον Οργανισμό και τώρα οι εταιρείες έχουν απαντήσει σε αυτό το μείζων θέμα.

Οι τρεις μεγάλες εταιρείες κονσόλων έχουν συμμορφωθεί με τους κανονισμούς του FTC, καθώς έχουν κάνει αναθεώρηση των πρακτικτικών εγγυήσης.

H Sony στους κανονισμούς της είχε προηγουμένως της εξής πρακτική: Αν μία κονσόλα Sony έχει χρησιμοποιηθεί με ένα μη εξουσιοδοτημένο περιφερειακό τρίτου ή αν το αυτοκόλλητο προστασίας έχει μετατραπεί ή αφαιρεθεί, τότε η εγγύηση παραβιαζόταν για τους καταναλωτές. Τώρα με την νέα αλλαγή, η εγγύηση παραβιάζεται αν ένα μη εξουδιοδοτημένο περιφερειακό τρίτου προκαλέσει ζημιά στο προϊόν ή αν το προϊόν δεχτεί ζημιά από καποιόν μη εξουσιοδοτημένου προσωπικού της Sony. Αν αφαιρεθεί ή δεχθεί ζημιά το αυτοκόλλητο προστασίας τότε δεν παραβιάζετε η εγγύηση.

Διαβάστε επίσης:  Η SNK ανακοίνωσε το The Neo Geo Mini

Η Nintendo επίσης άλλαξε τον τρόπο της εγγύσης για τα Nintendo προϊόντα. Είχε προηγουμένως την εξής πρακτική: Η εγγυήση παραβιάζεται αν το προϊόν της Nintendo χρησιμοποιείτο με άλλα προϊόντα που δεν πωλούνται και είναι μη αδειοδοτούμενα από την Nintendo. Τώρα με την νέα αλλαγή, η εγγύηση παραβιάζεται αν το προϊόν της Nintendo δεχτεί ζημιά από προϊόντα τα οποία δεν πωλούνται και είναι μη-αδειοδοτούμενα από την Nintendo.

Η Microsoft επίσης θα οδηγηθεί σε αλλαγές στην αναθεώρηση της εγγύησης για προϊόντα της για να διευκρινίσει ότι αν το προϊόν επισκευαστεί από τρίτο ή ανοιχτεί η κονσόλα ή σκιστεί το αυτοκόλλητο προστασίας τότε δεν θα παραβιάζετε η εγγύηση. Η εγγύηση θα παραβιάζεται μόνο αν το προϊόν δεχθεί ζημιά από τους χρήστες, από περιφερειακά τρίτων και επισκευές τρίτων.

Διαβάστε επίσης:  Ξεκινά η beta του Onrush την επόμενη εβδομάδα , κυκλοφορεί το Monster Hunter στο Switch και η κυκλοφορία του Crash Bandicoot N. Sane Trilogy

Αυτές οι αλλαγές ανταποκρίνονται για τις αγορές της Aμερικής, καθώς ο FTC εξηπηρετεί μόνο τις αγορές των ΗΠΑ.

Δεν γνωρίζουμε αν αυτές οι νέες αναθεωρημένες πρακτικές ισχύουν ή αν θα έχουν κάποια ισχύ στο μέλλον και για τις αγορές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όμως αξίζει να σημειωθεί, πώς η E.E. έχει πιο αυστηρούς νόμους για τις εγγυήσεις σε ηλεκτρονικά είδη.