Το Onrush είναι ένα arcade racing παιχνίδι το οποίο δημιουργήθηκε από τους πρώην developers της πλέον κλειστής Evolution Studios γνωστή για παιχνίδια όπως WRC, Motorstorm και Driveclub. Αυτοί οι developers πλέον είναι εργαζόμενοι στην Codemasters από τον Απρίλιο του 2016 και έχουν δουλέψει στο Onrush τα δύο αυτά χρόνια. Εμείς είχαμε την ευκαιρία να παίξουμε το Onrush και ήρθε η ώρα μοιραστούμε μαζί σας τις εντυπώσεις μας.

Το βασικό συστατικό στα modes του Onrush είναι η συνεργασία

To Onrush είναι ένα παιχνίδι που επικεντρώνεται στο arcade-racing, όμως με ένα πολύ διοφορετικό τρόπο. Ο σκοπός του παιχνιδιού δεν είναι να περάσει κάποιος την γραμμή τερματισμού. Το Onrush δεν περιέχει γραμμές τερματισμού αλλά τέσσερις διαφορετικές λειτουργίες (modes) οι οποίες προωθούν την συνεργασία μεταξύ παικτών Οnline ή με την AI με αντίπαλο μία άλλη ομάδα.

Το πρώτο mode του παιχνιδιού είναι το Countdown όπου υπάρχει ένα χρονόμετρο το οποίο μετράει αντίστροφα και εσείς και η ομάδα σας πρέπει να περάσετε κάποιες πύλες οι οποίες είναι τοποθετημένες σε διάφορα μέρη της πίστας για να προσθέσετε χρόνο στην ομάδα σας. Αν ξεμείνετε από χρόνο τότε η αντίπαλη ομάδα κερδίζει τον γύρο και αντίστροφα φυσικά αν συμβεί στον αντίπαλο. Μπορείτε να εμποδίσετε την αντίπαλη ομάδα να περάσει τις πύλες χτυπώντας τους για να «κάνετε την ζωή τους πιο δύσκολη».

Το επόμενο mode του Onrush ονομάζεται Lockdown όπου εσείς και η ομάδα σας θα προσπαθήσετε να κατακτήσετε ζώνες εν κίνηση οι οποίες εμφανίζονται στην πίστα τυχαία ενώ είστε εν κίνηση. Για να κατακτήσετε την περιοχή και να κερδίσετε τους πόντους για την ομάδα σας θα πρέπει να καθυστερήσετε την άλλη ομάδα χτυπώντας τους. Η νικήτρια ομάδα θα είναι αυτή που θα κατακτήσει τις περισσότερες ζώνες.

Στο άλλο mode του Onrush το οποίο ονομάζεται Overdrive θα χρησιμοποιήσετε την ικανότητα boosting (ώθηση turbo) των οχημάτων σας για να κάνετε μία αλυσίδα από boosts για να προσθέσετε πόντους στην ομάδα σας. Μπορείτε και σε αυτό το mode να καθυστηρήσετε την αντίπαλη ομάδα εξολοθρεύοντάς τους. Η νικήτρια ομάδα θα είναι αυτή η οποία θα κάνει τις περισσότερες αλυσιδωτές boosts.

To τελευταίο mode του Onrush ονομάζεται Switch. Σε αυτό το mode o κάθε παίκτης ξεκινάει πάνω σε μία μοτοσυκλέτα με αποστολή να μείνετε ζωντανοί, αν σας χτυπήσουν από την αντίπαλη ομάδα τότε θα πρέπει να αλλάξετε το όχημα σας και να οδήγησετε την επόμενη διαφορετική κλάση. Ο κάθε παίκτης και στις δύο ομάδες έχει την δυνατότητα τριών αλλαγών. Θα πρέπει να κάνετε την αντίπαλη ομάδα να ξεμείνει από αλλαγές εξολοθρεύοντάς τους. Αν η ομάδα σας ξεμείνει από αλλαγές τότε η αντίπαλη ομάδα κερδίζει το παιχνίδι.

Διαβάστε επίσης:  Η κατηγορία για βιασμό οδήγησε την EA να αφαιρέσει τις φωτογραφίες του Cristiano Ronaldo από το FIFA 19

Το περιεχόμενο του παιχνιδιού

To Onrush περιέχει οκτώ διαφορετικές κλάσεις οχημάτων (Blade, Outlaw, Vortex, Charger, Interceptor, Dynamo, Titan και Enforcer) οι οποίες προσφέρουν ξεχωριστά στυλ οδήγησης και ικανότητες. Σε κάθε match εκτός από το Switch mode μπορείτε να διαλέξετε όποια κλάση θέλετε και μπορεί να αλλάξετε τα δεδομένα του παιχνιδιού αν χρησιμοποιήσετε τις ιδιαίτερες ικανότητες που προσφέρουν τα οχήματα για να βοηθήσετε την ομάδα σας να πάρει την νίκη.

Το μοντέλο χειρισμού του Onrush έχει δημιουργηθεί ειδικά για το είδος του παιχνιδιού. Σας επιτρέπει να κάνετε διάφορα τρικ χρησιμοποιώντας τα περιβάλλοντα του παιχνιδιού, όπως άλματα, οδήγηση στους δύο τροχούς με οχήματα τεσσάρων τροχών και άλλα πολλά.

Οι μάχες λαμβάνουν μέρος σε δώδεκα φανταστικές πίστες οι οποίες δημιουργήθηκαν από τους developers. Για παράδειγμα, θα βρεθείτε σε παραλίες, σιδηροδρομικούς σταθμούς, ένα ηφαίστειο, δρόμους υψηλής ταχύτητας και άλλα πολλά. Επιπροσθέτως, υπάρχουν πολλές αλλαγές στις πίστες όπως οι εποχές και η ώρα εκκίνησης σε έναν κύκλο ημέρας. Τέλος, το περιβάλλον κάθε πίστας περιέχει πολλά αντικείμενα τα οποία μπορείτε να σπάσετε.

Το Onrush διαθέτει επίσης και λειτουργία καριέρας (Career Mode) η οποία ονομάζεται Superstar. To Superstar περιέχει διάφορους αγώνες βασισμένα πάνω στα modes και στις πίστες που σας αναφέραμε παραπάνω. Ο κάθε αγώνας στο Superstar περιέχει επιπρόσθετες αποστολές που μπορείτε να ολοκληρώσετε με αμοιβή αστέρια (stars) με τα οποία μπορείτε να ξεκλειδώσετε την είσοδο σας σε άλλα event του Superstar και επιπλέον αυτά προστίθενται στην βαθμολογία σας Superstar.

Αν ολοκληρώσετε το Superstar του Onrush στην συνέχεια υπάρχει η δυνατότητα να παίξετε Online όλα τα modes στις πίστες του παιχνιδιού Online μόνοι ή με φίλους εναντιών άλλων παικτών. Επίσης υπάρχει και η επιλογή Custom Game με την oποία μπορείτε να φτιάξετε έναν αγώνα με το mode και την πίστα της αρεσκείας σας και να παίξετε με το AI.

Διαβάστε επίσης:  Όταν η Nintendo εισήγαγε τη "Nintendo Seal of Quality"

H Codemasters επίσης σχεδιάζει μία μεγάλη ενημέρωση στο Onrush την οποία θα κυκλοφορήσει σύντομα κα θα προσθέσει την λειτουργία Ranked Game όπου εσείς και άλλοι παίκτες Online θα προσπαθήσετε να πάρετε κατάταξη δίνοντας μάχες στις πίστες.

Πολλές επιλογές για τους παίκτες

Το Onrush περιέχει ένα λεπτομερές photo mode το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να τραβήξετε φωτογραφίες, ενώ είστε σε κάποιον αγώνα. Το photo mode περιέχει πολλές επιλογές προσαρμογής όπως zooming, την ταχύτητα του κλείστρου, φιλτράρισμα και άλλα πολλά.

Το παιχνίδι περιέχει επίσης πολλές επιλογές τροποποίησης (customization) για όλους τους παίκτες. Κάθε φορά που ανεβάζετε επίπεδο ή ολοκληρώνετε ορισμένα events θα κερδίζετε τα Gear Crates (κιβώτια εξοπλισμού) τα οποία μπορείτε να ανοίξετε και να ξεκλειδώσετε διάφορα αντικείμενα για να τροποποιήσετε τα οχήματά σας, τους χαρακτήρες και τα tombstones (είναι όμορφες πέτρες που βγαίνουν όταν άλλοι αντίπαλοι τρακέρνουν ή χτυπάνε σε εκείνο το σημείο, μπορείτε να τις συλλέξετε για να κερδίσετε boost). Αξίζει να σημειωθεί πώς αυτά τα Gear Crates κερδίζονται εντελώς δωρεάν μέσω του παιχνιδιού. Δεν υπάρχουν καθόλου μικρο-αγορές μέσα στο παιχνίδι.

Γραφικά – Ήχος

Τα γραφικά του Onrush είναι υπέροχα. Τα οχήματα και οι πίστες είναι όμορφα σχεδιασμένα με στοργή από τους δημιουργούς του παιχνιδιού. Τα οπτικά εφέ όπως οι αναχαιτίσεις οχημάτων και το boosting είναι πολύ όμορφα. Το παιχνίδι έχει έντονα και ζωηρά χρώματα κάτι που είναι ιδανικό για ένα παιχνίδι αυτού του τύπου. Η παρουσίαση του τίτλου είναι επίσης εξαιρετική όπως τα μενού και το HUD. Σε γενικές γραμμές, το παιχνίδι είναι πολύ όμορφο μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια.

Ο ήχος του Onrush είναι επίσης έξοχος. Οι ήχοι των οχημάτων και του περιβάλλοντος ακούγονται πολύ ωραία. Το παιχνίδι διαθέτει επίσης και ένα soundtrack το οποίο πάντα παίζει είτε είστε στα μενού είτε παίζετε. Το soundtrack αποτελείται από soft rock και pop και ηλεκτρονική μουσική «κάτι που ταιριάζει σαν γάντι» στο παιχνίδι.

Αξίζει να το αγοράσω;

Το Onrush είναι ένα εξαιρετικό, όμορφο και μοναδικό arcade-racing παιχνίδι το οποίο έχει δημιουργηθεί με πολύ προσοχή από τους developers σε όλα τα μέρη του παιχνιδιού. To παιχνίδι μπορεί να προσφέρει αρκετές ώρες παιχνιδιού και σε όσους αρέσει αυτό το είδος παιχνιδιών αξίζει η προσθήκη στην συλλογή τους.