Ο Jacob Mitιch, ένας επιζών από το θανάσιμο τουρνουά Madden πριν δύο εβδομάδες στον Jacksonville των Ηνωμένων Πολιτειών όπου δύο άτομα έχασαν την ζωή τους άσκησε μήνυση κατά του εκδότη του Madden Electronic Arts για αμέλεια.

Ο Mitich o οποίος πυροβολήθηκε δύο φορές από τον δράστη επιδιώκει ζημιές από οκτώ κατηγορούμενους συμπεριλαμβανομένου της EA, το Landing εμπορικό κέντρο του Jacksonville και κατάστημα πίτσας Chicago Pizza στο οποίο διεξήχθη το event. H αγωγή υποστηρίζει ότι «o χώρος δεν ήταν ασφαλής και ότι η EA απέτυχε στο να προσφέρει ένα ασφαλές και προστατευμένο περιβάλλον για τους συμμετέχοντες», μαζί με άλλες καταγγελίες.

O δικηγός του Mitich, James Young σε μία δήλωση που έκανε είπε:

«Ο Jacob ταξίδεψε στο Jacksonville το περασμένο Σαββατοκύριακο για να κάνει αυτό που αγαπάει. Εμπιστεύτηκε τον οικοδεσπότη και τους διοργανωτές του evnt και πίστευε ότι βρισκόταν σε ένα ασφαλές μέρος. Αυτή η εμπιστοσύνη διαλύθηκε όταν ακούστηκαν πυρά σε ένα μέρος γεμάτο κόσμο. Σε συνδυασμό μαζί με την αποτυχία επαρκής ασφάλειας το αποτέλεσμα ήταν τραγικό. Βγάζουμε αυτή την μήνυση για να κρατήσουμε αυτούς υπευθύνους για τις δράσεις τους και να διασφαλίσουμε πώς παίκτες σαν τον Jacob να μπορούν να κυνηγήσουν μαζί το πάθος τους χωρίς τον φόβο για τις ζωές τους».

Η Electronic Arts απάντησε στην μήνυση λέγοντας στα μέσα ενημέρωσης ότι «αυτή την στιγμή επικεντρώνεται πλήρως στην υποστήριξη των θυμάτων και όλων αυτών που επηρεάστηκαν από το τραγικό γεγονός».

Στην μηνυτήρια αναφορά η υπεράσπιση του Mitich περιγράφει το Jacksonville Landing ένα μέρος για επικίνδυνη, βίαια και πολύ συχνή αιματηρή δραστηριότητα παραθέτοντας περιστατικά μαχαιρώματος και πυροβολισμών που συνέβησαν στο εμπορικό κέντρο παλαιότερα χρόνια. Η αναφορά περιγράφει με λεπτομέρειες την οδυνηρή εμπειρία του Mitich την ώρα των πυροβολισμών περιγράφοντας πώς έφυγε από την σκηνή με πόνο στην μέση και σε ένα από τα πόδια του. «Το τελευταίο πράγμα που θυμάται ο ενάγων από αυτό το μαρτύριο είναι η αυθεντική πεποίθηση πώς θα πέθαινε».

Αυτή είναι μία από τις εξελίξεις που συνέβη μετά από αυτό το αιματηρό τουρνουά. Στην συνέχεια, η EA ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει 1 εκατομμύριο δολάρια στα θύματα του μακελειού και την ακύρωση των τουρνουά Madden που ήταν σχεδιασμένα για τις επόμενες εβδομάδες.

Αξίζει να σημειωθεί, πώς η μήνυση του Mitich δεν αναφέρει το χρηματικό ποσό που επιδιώκει για ζημιές.