Ένα επτασφράγιστο μυστικό ανακαλύφθηκε πρόσφατα στο εντυπωσιακό και θρυλικό shooter παιχνίδι Doom II μετά από τα 24 χρόνια κυκλοφορίας του τον Σεπτέμβριο του 1994 στους MS-DOS υπολογιστές.

Σύμφωνα με το Rock Paper Shotgun, το μυστικό βρίσκεται στον δέκατο-πέμπτο χάρτη του παιχνιδιού και σχετίζεται με ένα teleporter (σύστημα τηλεμεταφοράς) το οποίο παρουσιαζόταν στο κοινό ως μυστικό και δεν ενεργοποιόταν ποτέ. Δεν ενεργοποιόταν το σύστημα όταν ο παίκτης πατούσε πάνω από αυτό, αλλά έπρεπε να βρει έναν άλλο διαφορετικό τρόπο.

Διαβάστε επίσης:  Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Blizzard Entertainment Mike Morhaime

Ο Zero Master ανακάλυψε τον τρόπο ενεργοποίησης αυτού του συστήματος μετά από 24 χρόνια. Επέτρεψε τους εχθρούς να τον σπρώξουν προς αυτό, κάτι που ενεργοποίησε το σύστημα προς μεγάλη του έκπληξη.

Ο John Romero, ένας από τους δημιουργούς του θρυλικού παιχνιδιού συνεχάρη τον Zero Master που ανακάλυψε το μυστικό, μέσω του λογαριασμού του στο Twitter:

Είναι πραγματικά εκπληκτικό πώς κάποια πράγματα σε βιντεοπαιχνίδια μένουν κρυφά και οι δημιουργοί τους αντιστέκονται να μιλήσουν για αυτά μετά από πολλές δεκαετίες.

Διαβάστε επίσης:  Η Blizzard κυκλοφορεί στην αγορά μια απίθανη ρέπλικα του σπαθιού του Genji από το Overwatch!