To Divinity Original Sin 2 είναι η συνέχεια του δημοφιλούς Classic-RPG παιχνιδιού, το οποίο δημιούργησε η ανεξάρτητη εταιρεία Larian Studios για το PC και κυκλοφόρησε πρόσφατα για Xbox One και PlayStation 4 κονσόλες. Η Bandai Namco Entertainment μας έδωσε την ευκαιρία να παίξουμε το παιχνίδι στο Xbox One και τώρα θα μοιραστούμε μαζί σας τις εντυπώσεις μας.

Μία ιστορία γεμάτη επιλογές και μηχανισμούς

H ιστορία του Divinity Original Sin 2 σας τοποθετεί μετά τα γεγονότα του πρώτου παιχνιδιού και θα βρεθείτε αιχμάλωτοι στο Fort Joy με ειδικά κολάρα που θα σταθούν σαν ένα μεγάλο εμπόδιο για εσάς και τις ικανότητές σας.

Κάπως έτσι ξεκινά η περιπέτειά σας στο Divinity Original Sin 2 όπου η ιστορία εκτυλίσσεται σύμφωνα με τις αποφάσεις που θα πάρετε σε όλους τους μηχανισμούς του παιχνιδιού οι οποίες είναι αρκετά πλούσιες.

Ξεκινώντας το παιχνίδι για πρώτη φορά θα σας δοθεί η επιλογή να επιλέξετε κάποιον από τους ήδη υπάρχων χαρακτήρες που έχουν την δικιά τους ιστορία και ένα background ή να δημιουργήσετε τον δικό σας και να τον τροποποιήσετε όπως επιθυμείτε με τις διάφορες επιλογές που διατίθενται.

Όπως αναφέραμε παραπάνω οι επιλογές σας παίζουν έναν μεγάλο ρόλο στο παιχνίδι και στην έκβαση των γεγονότων της ιστορίας αλλά και των σχέσεών σας με άλλους χαρακτήρες που θα έχετε την ευκαιρία να συναντήσετε και να μιλήσετε μαζί τους στον τεράστιο κόσμο του παιχνιδιού που θα εξερευνήσετε.

Θα έχετε την ευκαιρία να επιλέξετε τον διάλογο με τους χαρακτήρες από τις διάφορες επιλογές που δημιούργησαν οι προγραμματιστές του παιχνιδιού. Μπορείτε επίσης να φτιάξετε σχέσεις με τρεις άλλους συντρόφους που μπορούν να σας ακολουθήσουν. Ο κάθε χαρακτήρας έχει την δικιά του ιστορία και τα δικά του κίνητρα για να σας ακολουθήσει. Η Larian Studios έχει δημιουργήσει ένα δυναμικό σύστημα σχέσεων μεταξύ των χαρακτήρων και του παίκτη, οπότε θα έρθετε αντιμέτωποι με φιλικές σχέσεις, έχθρες, ακόμη και έρωτες. Τέλος, υπάρχει και η άλλη επιλογή η οποία είναι να επιτεθείτε σε όποιον βρείτε μπροστά σας με αποτέλεσμα να είστε μόνοι σας χωρίς κάποιον σύντροφο στο πλάι σας που σίγουρα δεν είναι μία ιδανική επιλογή.

Το πλούσιο Gameplay του παιχνιδιού

Ο κόσμος του Divinity Original Sin 2 είναι μεγάλης κλίμακας και περιέχει αρκετά quests για να κάνετε. Ταυτόχρονα με τα quests θα μπορείτε να περιπλανηθείτε για ώρες στον κόσμο του παιχνιδιού και να συλλέξετε διάφορα αντικείμενα χρήσιμα ωστόσο και αρκετές φορές αδύνατα και αχρείαστα πράγματα για τις μάχες, για τις ικανότητές σας και για την υγεία σας. Τέλος, το περιβάλλον του περιλαμβάνει και παζλ που θα χρειαστούν την σκέψη σας και θα δοκιμάσουν την ικανότητά σας σημαντικά.

Το σύστημα μάχης του παιχνιδιού είναι Turn-Based, δηλαδή θα κάνετε μία κίνηση επίθεσης και στην συνέχεια θα έχει σειρά ο αντίπαλος για να σας κάνει ζημιά, όπως και σε άλλα κλασικά RPG παιχνίδια. Ο χαρακτήρας σας θα έχει τις δικές του ικανότητες και φυσικά θα μπορείτε και θα χρειαστεί να τις αναβαθμίσετε για να κάνετε πρόοδο στο παιχνίδι.

Θα έχετε στην διάθεση σας και ένα crafting σύστημα με το οποίο μπορείτε να δημιουργήσετε διάφορα όπλα, armor αντικείμενα και μαγικά φίλτρα με υλικά τα οποία θα συλλέξετε από τον κόσμο του παιχνιδιού. Το crafting σύστημα διαθέτει ειδικές συνταγές τις οποίες θα μπορείτε να ανακαλύψετε εξερευνώντας τον κόσμο του παιχνιδιού και ολοκληρώνοντας διάφορα quests.

Το Divinity Original Sin 2 είναι ένα απαιτητικό παιχνίδι σε θέμα δυσκολίας, καθώς οι εχθροί θα είναι πιο δυνατοί από εσάς όσο θα προχωράτε την πρόοδο σας. Δεν είναι κάτι το αρνητικό όμως, διότι περιέχεται και ένα πιο εύκολο mode (Explorer Mode) για αυτούς που ίσως δεν θέλουν να δυσκολευτούν αρκετά από την AI.

Το παιχνίδι περιλαμβάνει και CO-OP λειτουργίες κάτι που σας επιτρέπει να παίξετε με έναν ακόμη συμπαίκτη online ή split-screen. Το παιχνίδι γίνεται ακόμη πιο διασκεδαστικό με συμπαίκτη, αλλά δεν είναι απαραίτητο.

Η Larian Studios δημιούργησε επίσης και το Arena Mode το οποίο επικεντρώνεται περισσότερο στο σύστημα μάχης του παιχνιδιού και σας επιτρέπει είτε μόνοι σας με την AI, είτε στο multiplayer εναντίον με άλλους παίκτες ή ακόμη και με ένα τηλεχειριστήριο με έναν άλλον παίκτη να δώσετε μάχες.

O χειρισμός στις κονσόλες

Μερικοί αναγνώστες ίσως να αναρωτιούνται πώς παίζεται αυτό το παιχνίδι με τηλεχειριστήριο αφού έχει αρκετούς μηχανισμός στο gameplay για έλεγχο και αρκετά μενού.

Οι προγραμματιστές έκαναν φοβερή δουλειά ενσωματώνοντας αυτό το όμορφο και τεράστιο CRPG στις κονσόλες και όλα δουλεύουν σωστά με γρήγορη ανταπόκριση όπως πρέπει.

Η εταιρεία πρόσθεσε επίσης και hotkeys για το inventory κάνοντας το μενού πιο εύκολα προσβάσιμο με ένα πάτημα ενός κουμπιού.

Επιπροσθέτως, η Larian Studios μεγάλωσε τα κείμενα σε όλο το παιχνίδι από τους διαλόγους μέχρι τα μενού για είναι πιο εύκολο στην ανάγνωση για τους παίκτες που παίζουν σε μεγάλη τηλεόραση.

Σε γενικές γραμμές, η εταιρεία έκανε όλες τις απαραίτητες τροποποιήσεις και αλλαγές για να δουλέψουν ιδανικά τα συστήματα χειρισμού και πλοήγησης στις κονσόλες.

Γραφικά – Ήχος

H Larian Studios εντυπωσιάζει επιπλέον και με τον οπτικό τομέα αφού η δικιά της μηχανή προσφέρει όμορφα γραφικά με πολλές λεπτομέρειες και ζωντανά χρώματα κάνοντάς το ένα σημαντικό κομμάτι για το παιχνίδι.

Ο ήχος του παιχνιδιού προσφέρει αρμονία με το φανταστικό περιβάλλον του παιχνιδιού με διάφορα κομμάτια μουσικής να παίζουν όταν περιπλανάστε και τέλος όταν δίνεται μάχες θα παίζουν τα κατάλληλα effects που δημιούργησαν οι προγραμματιστές.

Αξίζει να το αγοράσω;

Το Divinity Original Sin 2 Definitive Edition είναι ένα εντυπωσιακό, απαιτητικό σε δυσκολία και όμορφο CRPG παιχνίδι που έχει δημιουργηθεί με αρκετή φροντίδα και αγάπη από τους δημιουργούς του και αυτό φαίνεται ήδη από τα πρώτα λεπτά.

Το παιχνίδι διαθέτει αρκετό περιεχόμενο για να κάνετε και να εξερευνήσετε με πλούσιες επιλογές και μηχανισμούς, κάτι που θα σας κρατήσει απασχολημένους για πολλές ώρες.

Αν είστε fan των CRPG παιχνιδιών και των Turn-Based συστημάτων μάχης θα λατρέψετε αναμφίβολα το παιχνίδι και σίγουρα είναι μία κατάλληλη προσθήκη για την συλλογή σας.

Αν είστε από τους παίκτες που δεν αρέσουν κάποιο από αυτά τα είδη ωστόσο είστε ανοικτοί να το δοκιμάσετε ίσως να δυσκολευτείτε να προσαρμοστείτε στην αρχή σίγουρα όμως είναι ένα παιχνίδι που αξίζει την προσπάθεια και θα σας ανταμείψει σε ώρες διασκέδασης για αυτό.

silver