Ο “Βασιλιάς” του NBA, όπως όλοι γνωρίζουμε, είναι ο Lebron James.

Δίπλα στον “Βασιλιά” στο εξώφυλλο της φετινής έκδοσης του NBA 2K19 βρίσκεται ο δικός μας Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Αυτό από μόνο του, είναι ένα καλό κίνητρο για να δούμε τι έχει να μας προσφέρει το NBA 2K19 που έχει τον Έλληνα σούπερ σταρ στο επίκεντρό του!

Αίσθηση πληρότητας

Όποιος έχει παίξει κάποιο από τα τελευταία παιχνίδια NBA 2K ξέρει πάνω κάτω τι να περιμένει: μια πληθώρα offline και online modes, περίπλοκα συστήματα και ένα gameplay σε υψηλό τέμπο.

Φυσικά όπως είναι αναμενόμενο τα βασικά modes είναι τα MyCareer και MyTeam, τα δύο online modes δηλαδή. Και στα δύο modes έχουν γίνει μεγάλες προσθήκες με κύριος στόχος των δημιουργών του παιχνιδιού να είναι να κατευνάσουν τις περσινές αντιδράσεις που αφορούσαν τα microtransactions.

Προφανώς η αγορά VC είναι απαραίτητη για όποιον θέλει να κάνει γρήγορη και εύκολη πρόοδο, όμως πλέον το ίδιο το παιχνίδι επιβραβεύει με περισσότερα τον παίχτη. Τώρα αυτά αν είναι αρκετά, αυτό είναι άλλο θέμα…

nba2k19

Μιλώντας για το MyTeam, το Unlimited Tournament προσφέρει έπαθλο αξίας 250 χιλιάδων δολαρίων στον νικητή που θα προκύψει από ένα τουρνουά 16 παιχτών, για το οποίο θα γίνονται προκριματικά κάθε εβδομάδα από τις 13 Οκτωβρίου και μέχρι το τέλος Ιανουαρίου

Κοιτώντας πάντως τις επιλογές των modes, μόνο ικανοποιημένοι μπορεί να είστε από την ποικιλία τους.

Η θεαματική βελτίωση της A.I. και οι νέοι μηχανισμοί

Ένα τομέας που έπασχε τα τελευταία χρόνια η σειρά ήταν αναμφίβολα η αμυντική συμπεριφορά της A.I., στοιχείο που δημιουργούσε γενικότερα προβλήματα στους παίχτες, αφού μιλάμε για ένα παιχνίδι στο οποίο η συμμετοχή της Α.Ι. είναι πολύ κρίσιμη για την σωστή εκτέλεση των στρατηγικών που ορίζει ο χρήστης.

Στην φετινή έκδοση του παιχνιδιού η βελτίωση της A.I. είανι αρκετή, ώστε τουλάχιστον να είναι λειτουργική. Ιδιαίτερα το κομμάτι της άμυνας είναι εκεί που έχει πέσει ιδιαίτερο βάρος από τους δημιουργούς και τα θετικά αποτελέσματα είναι φανερά από τις πρώτες ώρες παιχνιδιού.

nba 2k19

Από εκεί και πέρα, ένα ακόμη πρόβλημα που κλήθηκαν οι δημιουργοί να επιλύσουν είναι το να περιορίσουν αυτό που ονομάζεται “cheese” και απομακρύνει τους χρήστες από τα online modes. Το σπαμάρισμα των μοχλών που οδηγούσε σε συνδυασμό με το turbo-boosting σε εντυπωσιακές τρίπλες χωρίς λογική, τα εύκολα τρίποντα από παίχτες που δεν έχουν rating τέτοιο ώστε να δικαιολογείται η ευστοχία τους και πολλά ακόμη παρόμοια φαινόμενα, έχουν μειωθεί στο NBA 2K19.

Οι συνεχόμενες τρίπλες πλέον μειώνουν την αντοχή του παίχτη, ενώ χαρακτηριστικό της σημασίας που δίνεται στην ισορροπία του gameplay είναι ότι ο Mike Wang (παραγωγός του gameplay του παιχνιδιού) και η ομάδα του, αυτές τις πρώτες μέρες κυκλοφορίας του παιχνιδιού εξετάζουν το feedback των χρηστών και έχουν διαθέσει μέχρι τώρα αρκετά hot fixes ώστε να διορθωθούν ζητήματα που εντοπίζονται.

NBA 2k19

Γραφικά – Ήχος

Μην περιμένετε μεγάλες αλλαγές εδώ. Η υψηλή ποιότητα γραφικών της σειράς παραμένει αν και η συζήτηση έχει ήδη ξεκινήσει, για το πόσο πλέον περιθώριο βελτίωσης υπάρχει με την χρήση της παρούσας μηχανής γραφικών. Ίσως η πιο σημαντική διαφορά σε σχέση με πέρυσι αφορά τις λεπτομέρειες του κοινού και τον φωτισμό των σταδίων.

Όσο αφορά τον ήχο, το soundtrack συμπεριλαμβάνει όπως πάντα τα πιο ταιριαστά κομμάτια της κουλτούρας του NBA όμως εκεί που πραγματικά ξεχωρίζει το NBA 2K19 είναι στον σχολιασμό των αγώνων. Αυτός παραμένει πλούσιος, πολλές νέες φράσεις έχουν προστεθεί, ενώ και ο Kobe Bryant προστίθεται στο cast των σχολιαστών.

Αξίζει να το αγοράσω;

Χωρίς να κάνουν τις μεγάλες αλλαγές, οι δημιουργοί του NBA 2K19 προσφέρουν την πληρέστερη και καλύτερη έκδοση παιχνιδιού της σειράς τουλάχιστον σε σχέση με τα τελευταία δύο χρόνια.

Πλέον η στρατηγική παίζει πολύ μεγάλο ρόλο, και πολλά από τα θέματα που απασχολούσαν τους χρήστες έχουν επιλυθεί (και θα συνεχίσουν να επιλύονται κατά την διάρκεια του κύκλου ζωής του παιχνιδιού).

Ένα είναι σίγουρο: ο Βασιλιάς των παιχνιδιών NBA δεν θα παραδώσει έτσι εύκολα το στέμμα του!

silver