Μία εταιρεία αγόρασε πρόσφατα τα πνευματικά δικαιώματα από 65 παιχνίδια της Acclaim Entertainment που είχαν εγκαταλειφθεί μετά το κλείσιμο της εταιρείας το 2004.

Η Liquid Media αγόρασε τα δικαιώματα των τίτλων για 1 εκατομμύριο δολάρια από τους συναδέλφους της στην Throwback Entertainment η οποία με την σειρά της αγόρασε τα παιχνίδια από την Acclaim όταν έκλεισε την 1η Σεπτεμβρίου του 2004.

Η λίστα με τα παιχνίδια η οποία δημοσιεύθηκε στο Geekwire, δεν είναι ένα «ισχυρό καλάθι». Μερικά παραδείγματα είναι το PC port του Bubble Bobble του 1996, το 3D puzzle Wetrix, μερικά από τα χειρότερα NBA JAM παιχνίδια και το παιχνίδι που βασίστηκε στην Street Fighter ταινία.

Αξίζει να σημειωθεί, πώς η Liquid Media δεν κατέχει εξ’ολοκλήρου τα δικαιώματα των Bubble Bobble και της σειράς Street Fighter, αλλά κατέχει τα δικαιώματα σε συγκεκριμένα αποθέματα (SKU) που εκδόθηκαν τότε από την Acclaim.

To Street Fighter: The Movie Game το οποίο δημιουργήθηκε από την Capcom και κυκλοφόρησε από την Acclaim το 1995 βασίστηκε στην ομώνυμη Live Action ταινία που δεν κατάφερε «να συγκινήσει κανέναν» οπαδό της σειράς αλλά και του κινηματογράφου. Το παιχνίδι περιέχει ψηφιακές μορφές του Jean-Claude Van Damme (Guile), της Kylie Minogue (Cammy) και του Raul Julia (M. Bison).

To παιχνίδι ακολούθησε την πορεία της ταινίας και πλέον θεωρείται ως το ένα από τα πιο χειρότερα fighting παιχνίδια που κυκλοφόρησε στην αγορά.

Η Liquid Media στο Δελτίο Τύπου της δεν δήλωσε τον λόγο που αγόρασε η εταιρεία αυτά τα παιχνίδια, ωστόσο έδωσε έμφαση μιλώντας για την μεγάλη κίνηση της αγοράς στα retro παιχνίδια αλλά και για την επιτυχία των Mini κονσόλων της Nintendo και την αντίδραση του κόσμου για το επερχόμενο PlayStation Classic.

«Η ανάκτηση αυτών των τίτλων δίνει την ευκαιρία στην εταιρεία να διεισδύσει πιο γρήγορα στην αγορά με αποδεδειγμένα παιχνίδια».

«Η εταιρεία πιστεύει ότι θα κυκλοφορεί remaster για αγαπημένους τίτλους για τις πλατφόρμες του σήμερα με καλύτερα γραφικά και εμπειρίες».

Η λίστα με τα παιχνίδια περιέχει μερικά από τα πιο χειρότερα παιχνίδια στην ιστορία του gaming και άλλα που δεν είναι τόσο γνωστά στο ευρύ κοινό. Έχει αναμφίβολα ενδιαφέρον να δούμε πώς η Liquid Media θα αξιοποιήσει αυτή την μεγάλη επένδυση του 1 εκατομμυρίου δολαρίων.