Ο Mario Segale, o άνθρωπος ο οποίος ήταν έμπνευση για την Nintendo να ονομάσει τον θρυλικό της ήρωα Super Mario απεβίωσε στην ηλικία των 84 ετών.

O Segale ήταν ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας από την Washington των ΗΠΑ που ασχολούνταν με ιδιοκτησίες.

Ο Ιταλό-Αμερικανός στην δεκαετία του ’80 ενοικίασε μία αποθήκη στην Nintendo η οποία αποφάσισε να ονομάσει τον ήρωα της του νέου της βιντεοπαιχνιδιού με το δικό του όνομα.

Ο κύριος Segale μίλησε και στην Seattle Times το 1993 λέγοντας χαριτολογώντας πώς περίμενε «τις επιταγές από τα δικαιώματα εκμετάλλευσης».

Το αρχικό όνομα που προοριζόταν για τον Super Mario ήταν Jumpman μέχρι που η Nintendo αποφάσισε ότι θα του δώσει ένα κανονικό όνομα.

Ο Segale αποκάλυψε τότε πώς ο άνθρωπος που του είπε ότι το βιντεοπαιχνίδι έχει το δικό του όνομα ήταν ο Minoru Arakawa ιδρυτής και πρώην πρόεδρος της Nintendo America.

Σύμφωνα με την νεκρολογία του, ο Segale «πάντα απέφευγε την κακή φήμη και ήθελε να είναι γνωστός για αυτά που κατάφερε να κάνει στην ζωή του».

H επιτυχημένη σειρά παιχνιδιών συνεχίζεται με το Super Mario Odyssey το οποίο μέχρι και αυτή την στιγμή είναι το παιχνίδι με τις καλύτερες πωλήσεις για τις Nintendo Switch κονσόλες που έφτασαν πάνω από 12 εκατομμύρια αντίτυπα.