Πριν δύο εβδομάδες, ο streamer του Twitch FriendlyBaron βρισκόταν στην μέση του speedrun του στο Grand Theft Auto V όταν ξαφνικά το αυτοκίνητο του στο παιχνίδι σταμάτησε και ο χαρακτήρας βγήκε από το όχημα και τυχαία σκοτώθηκε. Όπως αποκαλύφθηκε ο FriendlyBaron σκοτώθηκε από έναν modder του GTA, ενώ έπαιζε το Single Player.

Ο FriendlyBaron σε μία ανάρτηση του στο Reddit έγραψε ότι έπαιξε GTA Online λίγο πιο πριν εκείνη την περίοδο, όπου ένας modder παρενόχλησε τον ίδιο και τους φίλους του. Ο streamer πιστεύει ότι ο modder χρησιμοποίησε κενά ασφαλείας του παιχνιδιού και εργαλεία modding για να σκοτώσει απομακρυσμένα τον χαρακτήρα του στην μέση του speedrun. O streamer ισχυρίστηκε επίσης ότι δύο φίλοι του σκοτώθηκαν, ενώ έπαιζαν το story mode. Επίσης υπάρχουν και άλλα άτομα που δήλωσαν ότι τους συνέβη το ίδιο περιστατικό όταν έπαιζαν τις offline λειτουργίες του παιχνιδιού.

Η Rockstar Games διόρθωσε το κενό ασφαλείας χωρίς κάποια ανακοίνωση, κάτι που υποδηλώνει ότι κάποιος έκανε κάτι που δεν έπρεπε. Το Kotaku μίλησε με ανθρώπους που ασχολούνται με το mining στοιχείων του GTA και άτομα από την modding κοινότητα για να μάθει περισσότερα για το πώς δούλευε αυτό το κενό ασφαλείας που χρησιμοποιήθηκε από modders για να σκοτώσουν παίκτες στο single-player.

Διαβάστε επίσης:  Βρετανική ιστοσελίδα αναγκάστηκε να πληρώσει 1 εκατομμύριο λίρες για τη δημοσίευση διαρροών του Red Dead Redemption 2

O TezFunz ένας δημοφιλής data miner στην κοινότητα του GTA εξήγησε για το πώς οι modders χρησιμοποίησαν εργαλεία του παιχνιδιού φτιαγμένα από την Rockstar για να σκοτώνουν απομακρυσμένα παίκτες στο παιχνίδι.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο TezFunz, τα διαχειριστικά εργαλεία χρησιμοποιούνται από την Rockstar για να αφαιρέσει εγκαίρως ανεπιθύμητους παίκτες από lobbies και συνήθως γίνεται η χρήση τους κατά την διάρκεια των live streams και σε άλλα events της εταιρείας. Όμως αυτά τα εργαλεία μπορούν επίσης να εμφανίσουν οχήματα αλλά και να σκοτώσουν παίκτες του παιχνιδιού.

Αυτά τα εργαλεία βρισκόταν μέσα στον κώδικα του παιχνιδιού από τότε που κυκλοφόρησε το παιχνίδι πριν πέντε χρόνια, αλλά οι modders δεν μπορούσαν να τα χρησιμοποιούσουν για να σκοτώσουν παίκτες στο story mode. Αυτό έγινε εφικτό όταν κυκλοφόρησε πρόσφατα ένα άλλο εργαλείο modding που επέτρεπε τους modders να βρίσκουν τον αριθμό Social Club ID των παικτών. Με αυτό τον αριθμό, οι modders μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τα διαχειριστικά εργαλεία για να στείλουν εντολές στο παιχνίδι για να διώξουν ή να σκοτώσουν όποιον παίκτη ήθελαν. Αυτά τα διαχειριστικά εργαλεία μπορούσαν να στείλουν εντολές σε παίκτες που ήταν συνδεδεμένοι στο Rockstar Social Club.

Διαβάστε επίσης:  Απεβίωσε «ο αληθινός Super Mario» στην ηλικία των 84 ετών

O TezFunz εξήγησε επίσης ότι η Rockstar για να διορθώσει το πρόβλημα έκανε δουλειά στα servers της μπλοκάροντας το εργαλείο να σκοτώνει άλλους παίκτες. Πλέον το παιχνίδι αγνοεί τις εντολές θανάτου όταν ένας modder κάνει εκχώρηση την εντολή. Ο TezFunz πιστεύει ότι αυτό το κενό ασφαλείας έχει εξαλειφθεί αλλά προειδοποίησε ότι οι modders και οι hackers θα συνεχίσουν να παράγουν νέα εργαλεία και μενού με mods.