Connect with us

Τι ψάχνεις;

Uncategorized

2014 FIFA World Cup Review

Λίγους μήνες πριν την επίσημη έναρξη του μεγαλύτερου ποδοσφαιρικού γεγονότος της υφηλίου, του Μουντιάλ, η EA Sports μας δίνει λίγη από τη μαγεία του μέσα από το 2014 FIFA World Cup.

Ένα FIFA 14 ντυμένο “βραζιλιάνικα”


Ξεκινώντας το παιχνίδι σύντομα θα αντιληφθείτε ότι τα menus μένουν ίδια με το FIFA 14 αν και έχουν υποστεί αρκετές παρεμβάσεις βασισμένες στο χρώματα του Μουντιάλ. Εκτός από τα συνήθη φιλικά, πλέον έχετε τη δυνατότητα να ακολουθήσετε την πορεία της οποιαδήποτε εθνικής μέσα από το Road to the World Cup, το Story of Finals που θα ξεκινήσει τις ημέρες που θα γίνεται το Μουντιάλ και θα παίζετε τα πραγματικά ματς, το Challenging mode Story of Qualifying. Παράλληλα υπάρχει και το mode Captain your Country με το οποίο αναλαμβάνετε μόνο έναν παίχτη από την εθνική της επιλογής σας.

Σε επίπεδο Online σας δίνετε η επιλογή των φιλικών,το Road to Rio de Janeiro και το FIFA World Cup.

Ξεκινώντας ένα ματς, θα δείτε τα εντυπωσιακά cutscenes με οπαδούς να συγκεντρώνονται στις πλατείες για να δουν το ματς, πανοραμική θέα του γηπέδου, ενώ οι ομάδες παρατάσσονται για την ανάκρουση των -αυθεντικών- εθνικών ύμνων. Οι λεπτομέρειες όσο αναφορά αυτή τη θεματολογία είναι πραγματικά εντυπωσιακές, ικανές να σας γεμίσουν άγχος για την αποστολή που έχετε να φέρετε εις πέρας αντιπροσωπεύοντας ένα ολόκληρο έθνος!

Κατά τη διάρκεια του αγώνα θα δείτε τις αντιδράσεις των φιλάθλων εντός και εκτός γηπέδου αλλά και των προπονητών. Ιδιαίτερη εντύπωση μου προξένησε η σχεδόν άρνηση του παιχνιδιού να δείξει ένα πλάνο του Fernando Santos, ενώ τα πλάνα του Cesare Pradelli της Ιταλίας (με αυτή κληρωθήκαμε στους 16) έδιναν και έπαιρναν. Αν κάποιος από εσάς καταφέρει να δει τον Πορτογάλο προπονητή της εθνικής σε κάποιο πλάνο να μας ενημερώσει αν φορά το γνωστό καστόρινο μπουφάν του….

Gameplay και γραφικά προηγούμενης γενιάς


Η αλήθεια είναι ότι δεν θα μπορούσαμε να περιμένουμε κάτι άλλο, αφού ήταν απόφαση της EA το παιχνίδια να κυκλοφορήσει μόνο σε PS3 και Xbox 360 αφού εκεί θεωρούσε ότι θα έκανε καλές πωλήσεις. Όσοι έχετε δοκιμάσει την next-gen έκδοση του FIFA 14 θα γνωρίζετε για την απίστευτη ποιότητα γραφικών και gameplay που επιτυγχάνεται μέσα από την Ignite Engine.

Στο 2014 FIFA World Cup χρησιμοποιείται η μηχανή προηγούμενης γενιάς, με το αποτέλεσμα να είναι μέτριο. Τους top-class παίχτες των αντιπάλων θα χρειαστείτε… λάσο για να τους πιάσετε στα υψηλότερα επίπεδα δυσκολίας ενώ και η πίεση που θα σας ασκεί η CPU θα την βρείτε το λιγότερο ασφυκτική.

Μικρολαθάκια γίνονται και σε επίπεδο εφαρμογής κανονισμών αφού αρκετές φορές δεν αφήνεται το πλεονέκτημα ενώ προσωπικά μου έτυχε ο επόπτης να δίνει ανύπαρκτο offside σε φάση που τον Μήτρογλου κάλυπταν τρεις παίχτες της Ακτής Ελεφαντοστού!

Αξίζει τα λεφτά του;


Το 2014 FIFA World Cup αφήνει μια “γλυκόπικρη γεύση” είναι η αλήθεια. Δεν απογοητεύει πλήρως αλλά δεν εντυπωσιάζει κιόλας. Αν βέβαια λάβετε υπόψη σας και τα 60 ευρώ της αξίας του τότε η αγορά του μοιάζει ασύμφορη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νεα

Ορισμένοι τρίτοι εκδότες φέρονται να εκφράζουν αμφιβολίες σχετικά με τη συνέχιση της υποστήριξης των κονσολών Xbox εν μέσω “ισοπεδωτικών” πωλήσεων στην Ευρώπη. Αυτό αναφέρει...

Νεα

Για περίπου 5 ώρες αντιμετώπιζε προβλήματα χθες το Playstation Network που επηρρέασαν και τους Έλληνες χρήστες. Αφορούσαν όλες τις υπηρεσίες του PSN, από την...

Νεα

Το Warzone Mobile, η πολυαναμενόμενη φορητή έκδοση του δημοφιλούς battle royale παιχνιδιού της Activision, είναι εδώ. Κυκλοφόρησε νωρίτερα για συσκευές iOS και Android, φέρνοντας...

Νεα

Το πρώτο τρέιλερ της σειράς The Acolyte του Disney+ έχει συγκεντρώσει πολλά περισσότερα dislikes παρά likes από τη στιγμή που κυκλοφόρησε. Ενώ το τρέιλερ,...