Καινοτόμος, πρωτοποριακός μα πάνω απ όλα gamer.Η εκπομπή του, το “Σχέδιο Β” είναι από τις πιο επιτυχημένες ελληνικές παραγωγές στο Youtube. Ο ίδιος είναι από τις πιο αναγνωρίσιμες μορφές του ελληνικού διαδικτύου και σίγουρα δεν πρέπει να υπάρχει gamer που να μην γνωρίζει τον Ζοκ!

Youtube channels,web tv. Θεωρείς ότι η τηλεόραση περνάει πια σε δεύτερη μοίρα; 

Όλα έχουν την θέση και το κοινό τους. Η τηλεόραση στην Ελλάδα στοχεύει στην παλιά ,πλέον, γενιά και το web είναι μια ευκαιρία για την δικιά μας γενιά να εκφραστεί. Το καλύτερο θα ήταν αν η τεχνογνωσία και τα χρήματα που χρειάζονται για μια παραγωγή της TV ή τουλάχιστον ένα μέρος τους πήγαιναν σε καινούριες-επιτυχημένες ιδέες του web. Προς το παρόν δυστυχώς ακόμα και τα web tv των καναλιών θεωρούνται ‘αρπαχτή’ από τους καναλάρχες, πράγμα που θα αλλάξει όταν σταματήσουν να πηγαίνουν τόσα λεφτά στην TV διαφήμιση και στραφούν οι εταιρίες στο web advertisement.

 Σχέδιο Β’. Πες μας λίγα λόγια για μια από τις πιο αγαπημένες -και προφανώς επιτυχημένες- εκπομπές στο Youtube. 

Το Σχέδιο Β είναι περισσότερο από μια εκπομπή γιατί πάντα προσπαθώ να κάνω κάτι νέο. Σίγουρα πάντα τα βίντεο μέσα θα έχουν σχέση με παιχνίδια και χιούμορ, αλλά ξεκινάνε από gameplays όπου παίζω απλά ένα παιχνίδι, σε κριτικές, σε πίνακες ζωγραφισμένους με λάδι, ακόμα και σε ένα βίντεο που πέφτω με αλεξίπτωτο παίζοντας.

 Έκανες skydiving παίζοντας PSP! Πιστεύω ότι είναι μια ανεπανάληπτη εμπειρία που πάντως εγώ δεν θα δοκίμαζα ποτέ. Πώς και τόλμησες κάτι τέτοιο;

Ανεπανάληπτη δεν την λες, έτοιμος είμαι να το ξανακάνω! Αρχικά κάποια παιδιά στην Ισπανία έκαναν skydiving φορώντας μπλουζάκια ΣΧΕΔΙΟ Β και για να τους απαντήσω ήθελα να κάνω το ίδιο. Στην συνέχεια ήθελα να αποδείξω στον εαυτό μου πρώτα απ’ όλα το πόσο πιστεύω σε αυτό που κάνω, ενώ ταυτόχρονα να καταπολεμήσω την υψοφοβία μου. (Για όσους δεν έχουν δει το βίντεο μπορούν να το κάνουν εδώ


 Εκτός όμως από το skydiving έκανες μια πρωτοποριακή(για τα ελληνικά δεδομένα) και ανθρώπινη πράξη, παίζοντας 24 ώρες και κάνοντας stream μέσω Youtube για το Χαμόγελο του Παιδιού. Θεωρείς πως η ελληνική gaming κοινότητα μπορεί να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο και να φτάσει σε τέτοιο σημείο ώστε να διοργανώνει σταθερά τέτοιες φιλανθρωπικές δράσεις; 

Βασικά φιλανθρωπία δεν είναι να κάνεις κάτι μια φορά το χρόνο -μια δωρεά, μια κίνηση ή κάτι και να χαίρεσαι ότι είσαι κομπλέ από τον επόμενο χρόνο. Ο καθένας πρέπει να κάνει ότι μπορεί για να αλλάξει με κάποιο τρόπο τον κόσμο. Απλά επειδή μιας και τα λεφτά είναι λιγοστά σε όλους μας ήθελα να αποδείξω ότι υπάρχουν περισσότεροι τρόποι να συνεισφέρεις, ακόμα και με το να παίζεις παιχνίδια.

 

Ας επιστρέψουμε στα του gaming.Πως βλέπεις τις next-gen κονσόλες;

Σαν λάθος κίνηση. Αυτό που χρειαζόμαστε πλέον δεν είναι περισσότερες πλατφόρμες hardware, αλλά ποιοτικότερα games διαθέσιμα σε όλους. Η λογική της κονσόλας έπρεπε να είχε πεθάνει με το τέλος της προηγούμενης δεκαετίας. Η μόνη κονσόλα που θα πρότεινα πλέον είναι το steambox που ουσιαστικά είναι pc που μπορεί να φτιάξει ο καθένας και εκμεταλλέυεται την διανομή παιχνιδιών του steam.


 Κάποιο παιχνίδι που ανυπομονείς να κυκλοφορήσει; 

Ανυπομονώ να κυκλοφορήσει οποιοδήποτε παιχνίδι που δεν ξέρω. Είναι εύκολο να πέσεις θύμα στο μάρκετινγκ οποιασδήποτε εταιρίας με τα trailers, τα screenshots και τις φανφάρες οποιουδήποτε site, αλλά αυτό που πραγματικά θέλω είναι το game που ο δημιουργός του είχε να πει μια ιστορία. Χίλιες φορές να ασχοληθώ με τον κόπο ενός μοναχικού developer που έφτιαξε το παιχνίδι στο γκαράζ του και έτυχε να πέσω πάνω του, παρά σε οποιονδήποτε πολυδιαφημισμένο τίτλο σε κάποιο περίπτερο της E3.

Ποια είναι τα αγαπημένα σου -ever- video games;

Bioshock Infinite από τα ποιο πρόσφατα, η σειρά Monkey Island μέχρι και το 3, Diablo 1, Full Throttle, Metal Gear Solid. Αν συνεχίσω θα πάω σε τίτλους που δεν ξέρει κανείς οπότε σταματάω εδώ!

*Ευχαριστούμε πολύ τον Zok(κατά κόσμον Γιώργο Ζώκα) για τη συνέντευξη που μας παραχώρησε!