Connect with us

Τι ψάχνετε;

Uncategorized

5 από τις πιο σκοτεινές θεωρίες που αφορούν τα Pokemon

Καλή Χρονιά σε όλους! Σήμερα είναι η πρώτη ημέρα του έτους και ελπίζουμε όλοι να την περνάτε όσο καλύτερα γίνεται!

Για να σας βοηθήσουμε, σας παρουσιάζουμε ένα από τα πιο αγαπημένα μας θέματα! Τις πέντε από τις πιο σκοτεινές θεωρίες που αφορούν τον κόσμο των Pokemon:

Ο Koffing και ο Weezing είναι αποτελέσματα πειραμάτων της Team Rocket

Είναι μια από τις εξηγήσεις που δίνεται στο Reddit σχετικά με την εμφάνιση των Koffing και Weezing. Μάλιστα μια σειρά από στοιχεία ενισχύουν αυτή τη θεωρία.

Αρχικά τα δύο Pokemon βρέθηκαν στο Pokemon Mansion, το οποίο στα πρώτα παιχνίδια ήταν ένα εγκαταλελειμμένο εργαστήριο. Δεν βρίσκονται πουθενά αλλού στο Kanto, κάτι που ίσως σημαίνει ότι δημιουργήθηκαν εκεί και αργότερα “μετανάστευσαν” σε άλλες περιοχές.

Το άλλο στοιχείο είναι το ίδιο το Koffing. Πιο συγκεκριμένα, το σύμβολο που έχει πάνω του. Είναι το παγκόσμιο σύμβολο για το δηλητήριο, αλλά είναι ένα ανθρώπινο σύμβολο. Πράγμα που σημαίνει ότι κάποιος που σχεδίασε πιθανώς το Koffing και το Weezing με ένα προειδοποιητικό σήμα. Ακόμα κι αν κάποιος ισχυριστεί ότι το ίδιο το Koffing εμπνεύστηκε το σύμβολο του δηλητηρίου που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι, αυτά τα σύμβολα φαίνεται να είναι ανθρώπινης προέλευσης. Είτε τα Koffing και Weezing δημιουργήθηκαν στο εργαστήριο, ή είναι τα μόνα pirate-type Pokemon.

Το Healing στα Pokecenters ίσως τελικά δεν είναι δωρεάν


Τα Pokemon Centers είναι ίσως η καλύτερη υπηρεσία στον κόσμο των Pokemon. Μπαίνεις μέσα, δίνεις τα ταλαιπωρημένα Pokemon σου και τα παίρνεις πίσω πιο υγιή από ποτέ! Χωρίς να πληρώσεις τίποτα. Δεν είναι αρκετά καλό για να είναι αληθινό; Πώς γίνεται αυτό να είναι δωρεάν; Αλλά ας το δούμε και αλλιώς. Που θα χρεωνόντουσαν τα έξοδα ενός δεκάχρονου, του οποίου τον ρόλο αναλαμβάνετε στα παιχνίδια Pokemon.

Καλά καταλάβατε. Στους γονείς του. Και αφού πατέρας δεν υπάρχει (θα μιλήσουμε παρακάτω για αυτό) τότε όλα τα κόστη του ταξιδιού, τα αναλαμβάνει η μητέρα.

Ο θάνατος στον κόσμο των Pokemon

Υπάρχουν αρκετά Ghost-type Pokémon, αλλά ποτέ δεν υπάρχει σαφής ορισμός του τι συνεπάγεται ο θάνατος στον κόσμο των Pokémon.  Τα Pokémon μπορούν να πεθάνουν, αλλά ο χρόνος ζωής τους είναι άγνωστος. Μια εξέχουσα θεωρία σχετικά με το σκοπό των Ghost Pokemon είναι ότι βοηθούν στη ρύθμιση του κόσμου γύρω τους.

Το Yamask είναι ένα Pokemon γενιάς V του οποίου η καταχώριση στο Pokédex ισχυρίζεται ότι δεν ήταν μόνο ανθρώπινο και θυμάται το παρελθόν της ζωής του, αλλά και η μάσκα που φέρει είναι η αρχική ανθρώπινη του. Το Pokédex επίσης λέει ότι το Yamask βλέπει την μάσκα του και κλαίει.

Αν ο νεκρός και μετενσαρκωμένος σε Pokémon άνθρωπος δεν ήταν αρκετά τρομακτικός για εσάς, ένα Pokémon ενεργεί ως ο “Χάρος των παιδιών”. Το Duskull είναι ένα Pokémon γενιάς III που περιγράφεται ότι απολαμβάνει το “κλάμα των παιδιών” και, σε παλιές ιστορίες, αναφέρεται ότι παίρνει τα κακά παιδιά μακριά.  Το Lampent, ένα Pokémon γενιάς V, θα κλέψει το πνεύμα σας και θα περιφέρεται γύρω από τα νοσοκομεία, περιμένοντας τους ανθρώπους να πεθαίνουν.

Έτσι, για να ανακεφαλαιώσουμε: Μερικά Pokémon είναι οι νεκροί που έρχονται πίσω, και άλλα δυνάμεις της φύσης που έρχονται να διευκολύνουν το θάνατο.

Tα Digimon είναι κατεστραμμένα Pokemon


Παραδεχθείτε ότι και εσείς πιστεύετε ότι υπάρχει μια σύνδεση ανάμεσα στα Pokemon και τα Digimon. Βέβαια κάτι τέτοιο δεν θα ήταν δυνατό καθώς ανήκουν σε δύο διαφορετικές εταιρίες, αλλά οι “επιστήμονες του διαδικτύου” έχουν και για εδώ μια εξήγηση.

Η θεωρία στηρίζεται στο γεγονός ότι τα Pokemon μπορούν να ψηφιοποιηθούν. Το ξέρουμε αυτό, γιατί μπορούμε να τα αποθηκεύσουμε σε έναν υπολογιστή. Αν το σκεφτείτε, τα ίδια τα Pokemon είναι ψηφιακά πλάσματα.

Έτσι, τι συμβαίνει όταν μεταφέρετε ένα Pokemon στον κυβερνοχώρο; Πού πάει; Ή μήπως τα εγκαταλελειμμένα Pokemon μετατρέπονται σε ψηφιακά πλάσματα β’ διαλογής;

Τα Digimon έχουν ήδη πολλά κοινά με τα Pokemon και για να είμαστε ειλικρινείς, ο πορτοκαλί δεινόσαυρος είναι απλά ένας κακοσχηματισμένος Charmander.Έτσι, είτε τα Digimon ήταν η δημιουργία μιας κυνικής και δημιουργικά φτωχής εταιρείας, ή μια φιλανθρωπική οργάνωση που δίνει ένα σπίτι για αποκηρυγμένα και παραμορφωμένα Pokemon.

Οι πατρικές φιγούρες που λείπουν και ο Pokemon War


Ένα από τα μεγάλα ερωτήματα για τα αρχικά Red,Green (μόνο για την Ιαπωνία) και Blue παιχνίδια είναι γιατί υπάρχουν μόνο μικρά παιδιά και ηλικιωμένοι, ενώ υπάρχουν μερικές μεσήλικες γυναίκες και ελάχιστοι άνδρες, Ο Red δεν έχει πατέρα να μιλήσει, και o Blue  δεν φαίνεται να έχει καν γονείς. Στην πραγματικότητα, φαίνεται να είναι πολύ λίγοι οι ενήλικες, εκτός από τους Gym Leaders.

Οι fans υποθέτουν ότι ο λόγος για την περίεργη έλλειψη των ενηλίκων είναι ένας πόλεμος στην περιοχή του Kanto, όπου διεξήχθησαν οι πρώτοι αγώνες. Ο υπολοχαγός  Lt. Surge, ο Gym Leader στη Vermilion, περιγράφει πώς τα ηλεκτρικού τύπου Pokémon τον έσωσαν κατά τη διάρκεια “του πολέμου.” Δεδομένου ότι οι αγώνες λαμβάνουν χώρα σε ένα φανταστικό σύμπαν, ο Lt. Surge δεν αναφέρεται σε οποιεσδήποτε ιστορικές συγκρούσεις.

Κάποιοι εικάζουν ότι έγινε ένας πόλεμος στο Kanto, προκαλώντας ένα κενό στις γενιές. Αυτό εξηγεί γιατί ο καθηγητής Oak δίνει το Pokédex σε κάθε νέο προπονητή ο οποίος βγαίνει στον έξω κόσμο. Αυτός θα ήταν ένας αποτελεσματικός τρόπος για να συλλέξει ή να επαληθεύσει πληροφορίες που χάθηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου, και να καθορίσει ποια είδη Pokémon επέζησαν της σύγκρουσης.

Από την άλλη πλευρά υπάρχει μια λιγότερο αιματηρή θεωρία που αναπτύχθηκε από το 4Chan για την μη ύπαρξη του πατέρα του πρωταγωνιστή στο παιχνίδι. Αυτή περιγράφει ότι ο πατέρας του χαρακτήρα σας είναι ο Gym Guide τον οποίο συναντάτε κάθε λίγο και λιγάκι.

Ο Gym Guide εγκατέλειψε την γυναίκα του όταν έμαθε ότι εκείνη ήταν έγκυος και το παιδί που θα γεννούσε θα γινόταν ο Red. Μέτα από μια δεκαετία η συνείδηση του Gym Guide τον κάνει να αφιερώσει τον εαυτό του στην προσπάθεια για να βοηθήσει τον χαμένο γιο του να πραγματοποιήσει τα όνειρά του. Αν και αυτός είναι με τον Red σε κάθε βήμα του, δεν μπορεί ποτέ να παραδεχτεί την αποτυχία του ως πατέρας στο πρόσωπο του παιδιού που αγαπά τόσο πολύ.

Στρατής Ζουμπουλιάς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

News

Ο αριθμός των παιχνιδιών που θα κυκλοφορήσουν το 2016 συνεχίζει να αυξάνεται, και η χρονιά φαίνεται μέχρι στιγμής πολύ δυνατή, ακόμα και με κάποιες...

News

Το 2015 ήταν μια καλή χρονιά για το gaming. Όχι μόνο για το ότι κυκλοφόρησαν κάποια πολύ ωραία παιχνίδια, τα οποία δυσκόλεψαν στο να...

News

Πριν το ξεκίνημα του νέου χρόνου, ρίχνουμε μια ματιά σε αυτόν που τελειώνει. Μια χρονιά γεμάτη συγκινήσεις, gaming, αποκαλύψεις, δώρα, ειδήσεις και αφιερώματα. Όλα...

PS Vita

Το 2016 έρχεται πολλές νέες κυκλοφορίες από την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου. Παρακάτω μπορείτε να δείτε αναλυτικά ποιοι τίτλοι θα έρθουν στην Ευρώπη για...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ