Το FIFA 17 θα μας παρουσιαστεί φέτος με ολοκαίνουργια μηχανή γραφικών, αρκετές βελτιώσεις στο gameplay με βάση την ενίσχυση του ρεαλισμού και φυσικά το πολύ ενδιαφέρον νέο career mode, το The Journey.

Παίξαμε το demo του παιχνιδιού και καταγράφουμε τα πρώτα συμπεράσματα μας.

fifa17-preview2

Ίδια -πετυχημένη- συνταγή και με την Frostbite Engine

Την μεγάλη έκπληξη στο FIFA 17 η EA την έκανε από την στιγμή που ανακοίνωσε ότι για την ανάπτυξη του παιχνιδιού δεν θα χρησιμοποιηθεί η Ignite Engine αλλά η Frostbite, η ίδια μηχανή που χρησιμοποιείται για την δημιουργία των Battlefield, Need for Speed και Star Wars Battlefront.

Αυτό σημαίνει αυτόματα ακόμη καλύτερα γραφικά και πιο εξελιγμένη A.I.

Όμως η αίσθηση του FIFA 17 όπως παρουσιάστηκε στο demo ήταν πολύ παρόμοια με αυτή του FIFA 16, παρότι οι βελτιώσεις σε κομμάτια του gameplay είναι αρκετά εμφανείς.

Το physical play μοιάζει πιο ρεαλιστικό από ποτέ με την pushback technology να ανταποκρίνεται φυσικά στις συγκρούσεις των παιχτών. Έτσι η προσθήκη του “shoulder button” είναι καταλυτική για την ισορροπία του gameplay, γιατί η προστασία ή όχι της μπάλας από την παίχτη που χειρίζεστε, κάνει  την διαφορά ως προς το αποτέλεσμα της ενέργειας σας, είτε αυτή είναι αμυντική είτε είναι επιθετική.

 

Εκτός όμως από το physical play, η Α.Ι. με το Active Intelligence System δείχνει να αντιλαμβάνεται καλύτερα τον χώρο δημιουργώντας κενά στην αντίπαλη άμυνα και κάνοντας καλύτερες κινήσεις σε αυτά.

Αλλαγές είχαμε όμως και στις στημένες φάσεις. Οι επιλογές είναι περισσότερες και χαρακτηριστικό είναι ότι έχετε την πλήρη ελευθερία να τοποθετήσετε τον παίχτη σας όπου νομίζετε ότι έχει το πλεονέκτημα πριν την εκτέλεση ενός στημένου. Ακόμη και ο τρόπος που σημαδεύετε κατά την εκτέλεση ενός ελεύθερου χτυπήματος έχει αλλάξει, με την κάμερα να παραμένει πίσω από τον εκτελεστή δίνοντας σας μια καλύτερη γωνία θέασης.

fifa17-preview

 

Το The Journey

Μια από τις μεγάλες προσθήκες στο FIFA 17 είναι το The Journey, το νέο career mode του FIFA 17. Ουσιαστικά πρόκειται για μια προσπάθεια της EA να εκμεταλλευτεί όσο το δυνατόν καλύτερα την Frostbite Engine και το επίπεδο λεπτομέρειας που προσφέρει, τόσο στους χώρους (αποδυτήρια, γήπεδα κλπ) όσο και στα συναισθήματα που αποτυπώνονται στα πρόσωπα των χαρακτήρων.

Στο The Journey αναλαμβάνουμε τον ρόλο του Alex Hunter, ενός νεαρού επιθετικού που ξεκινάει το ταξίδι για μια μεγάλη και σπουδαία καριέρα στο ποδόσφαιρο. Κατά την διάρκεια του αγώνα, σας ανατίθενται συγκεκριμένες αποστολές, που αν τις εκπληρώσετε παίρνετε επιπλέον bonus και κυρίως βελτιώνεται την βαθμολογία της απόδοσης σας. Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, η βαθμολογία σας σε κάθε αγώνα, είναι εκείνη που θα παίζει μεγάλο ρόλο στην εξέλιξη της καριέρας σας.

Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Υπάρχουν στιγμές κατά την διάρκεια του mode που θα κληθείτε να κάνετε επιλογές, κυρίως για αυτά που θα λέει ο παίχτης σας. Όμως κάθε επιλογή μετράει, στις σχέσεις με τον προπονητή σας, τους συμπαίχτες σας και τους φιλάθλους της ομάδας.

fifa17-preview3

Συμπέρασμα

Όταν έχεις στα χέρια σου μια τόσο επιτυχημένη συνταγή δεν έχεις κανένα λόγο να την αλλάξεις. Αυτό ακολουθεί πιστά και η EA στο FIFA 17.

Η χρήση της Frostbite Engine είναι μια μεγάλη αλλαγή, που θα αντιληφθούμε καλύτερα τα επόμενα χρόνια. Σε θέμα γραφικών και gameplay το παιχνίδι είναι σίγουρα καλύτερο από πέρυσι, χωρίς όμως να αλλάζει η αίσθηση του, κάτι που είναι ιδιαίτερα καλό.

Το The Journey είναι ένα νέο χαρακτηριστικό με πολύ καλές προοπτικές, μένει να δούμε αν θα καταφέρει να τις εκπληρώσει.

Περισσότερα και πιο συμπεράσματα για το FIFA 17 θα μπορούμε να βγάλουμε, με την πλήρη κυκλοφορία του παιχνιδιού στις 29 Σεπτεμβρίου.