Τα 10 καλύτερα δωρεάν εναλλακτικά λογισμικά για ακριβά προγράμματα

Τα προγράμματα των PC είναι απαραίτητα για να κάνετε σωστά την δουλειά σας, όμως τα πιο προηγμένα από αυτά, κοστίζουν από δεκάδες μέχρι και μερικές εκατοντάδες ευρώ. Εάν δεν επιθυμείτε ή δεν έχετε την δυνατότητα να πληρώνετε τα ακριβά λογισμικά και εφαρμογές, μπορείτε να κοιτάξετε την λίστα μας με τα 10 καλύτερα δωρεάν εναλλακτικά λογισμικά.

10. GIMP (Free, Windows, macOS, Linux)

g8dujfmjtjzrxtp0aqge

Είναι ο ιδανικότερος δωρεάν αντικαταστάτης του Photoshop. Εμπλουτισμένο με επιλογές, ισχυρό και κάνει  την ίδια δουλειά με το Photoshop.

9. Libre Office (Free, Windows, macOS, Linux)

llunr1eopygbcvicvn7e

Το Libre Office είναι η εναλλακτική λύση για Microsoft Office suite, σε περίπτωση που δεν θέλετε να πληρώνετε άδειες κλπ. Εκτός από τις δυνατότητες που έχει ένα Office, το Libre Office μπορεί να ανοίξει, να επεξεργαστεί και να αποθηκεύσει αρχεία του Office για παρόμοια χρήση από χρήστες του Office.

8. Inkscape (Free, Windows, macOS, Linux)

p7ixixpeb2ycpgsrfd8n

Αντί του Adobe Illustrator, μιας εφαρμογής για vector graphics,  κατασκευής λογοτύπου κλπ, μπορείτε να κατεβάσετε το Inkscape.

Σε περίπτωση που δυσκολευτείτε με την χρήση του, στο tutorials blog μπορείτε να βοηθηθείτε κατάλληλα.

7. Blender (Free, Windows, macOS, Linux)

sgxvcg88xelknegx1xci

Το Blender είναι το ιδανικό για όσους ασχολούνται με 3D modelling, 3D printing, ή 3D animation. Δεν είναι πολύ δύσκολο στην χρήση του, ωστόσο υπάρχουν φυσικά πολλά tutorials για αρχάριους και προχωρημένους χρήστες.

6. Avira (Free, Windows) and Sophos (Free,  macOS)

eyrre9j17guijfvoyhih

Εάν θέλετε ένα καλό antivirus και σίγουρη δωρεάν προστασία, τότε το Avira για Windows και το Sophos για macOS είναι οι καλύτερες προτάσεις.

5. LMMS (Free, Windows, macOS, Linux)

hqdefault

 

Το LMMS (Linux MultiMedia Studio) είναι μια υπέροχη, ισχυρή και δωρεάν εναλλακτική πρόταση του Apple Garageband. Μπορεί να μην το ανταγωνίζεται στην επαγγελματική χρήση του, αλλά εάν είστε αρχάριος είναι ότι πρέπει για να δουλέψετε στο σπίτι. Από ακολουθίες, συνθέσεις, μιξάρισμα, εφέ, built-in instruments, loops και άλλα. όλα βρίσκονται στο LMMS.

4. VirtualBox (Free, Windows, macOS, Linux)

fep9l2egikibvcdg9g0q

Με το VirtualBox μπορείτε να προσομοιώσετε tools και λογισμικά και να τεστάρετε τα καινούρια. Μπορεί να μην είναι το καλύτερο και το πιο αποδοτικό, αλλά οι δυνατότητές του για το μηδαμινό κόστος του είναι εξαιρετικές.

3. DaVinci Resolve (Free, Windows, macOS)

DAVINCI-RESOLVE-2

Ένα δωρεάν πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο, παρόμοιο με τις δυνατότητες του iMovie και του Adobe Premiere.

2. Linux (Free)

ldchtvpemeaxggl79fth

Όλοι γνωρίζουμε το Linux. Ένα δωρεάν λογισμικό αντί των macOS και Windows, με πολλά λειτουργικά με διαφορετικό interface βασισμένα στο Linux, ανάλογα με τα γούστα σας.

1. G Suite (Free, Web-Based)

maxresdefault-1

Όλοι χρησιμοποιούμε το G Suite, όπου είναι όλες οι υπηρεσίες της Google μαζί όπως το Drive, το Gmail, Docs κλπ. Η εταιρεία έχει ενσωματώσει τις περισσότερες υπηρεσίες στις σε άλλες δικές της για ευκολότερη και πιο γρήγορη διαχείριση δεδομένων.