Η δημιουργία ενός retro παιχνιδιού είναι πάντα ένα ρίσκο: ναι μεν εκμεταλλεύεται την αγάπη του κοινού για μια εποχή περιορισμένης διαθέσιμης τεχνολογίας αλλά άφθονου (και πολλές φορές πιο ανταγωνιστικού) gameplay, όμως το ίδιο κοινό είναι ιδιαίτερα απαιτητικό και δεν συγχωρεί εύκολα λάθη και παραλείψεις.

Σε αυτό το πλαίσιο κινείται το Battle Princess Madelyn, του οποίου παίξαμε την Pre-Alpha έκδοση και σας παρουσιάζουμε την εμπειρία μας.

Ψάχνοντας την χαμένη οικογένεια

Η ιστορία είναι ιδιαίτερα απλοϊκή: Ένα μικρό κορίτσι, η Madelyn έχασε την οικογένειά της και κάνει τα πάντα για να την βρει και να την σώσει από τα χέρια των σκελετών και των παράξενων πλασμάτων. Με την βοήθεια ενός σκυλιού-φάντασμα ονόματι Fritzy, η Madelyn ξεκινάει το ταξίδι της και αντιμετωπίζει καθετί που προσπαθεί να την εμποδίσει.

Η Pre-Alpha έκδοση, περιλαμβάνει μερικές πίστες και ένα boss fight, ως πρώτη γεύση από το παιχνίδι.

Από την πρώτη στιγμή γίνεται κατανοητό ότι είναι γεμάτο από δράση, μάχες, μυστικά μέρη και θησαυρούς. Σε κάθε σημείο του χάρτη υπάρχει και ένας σκελετός να αντιμετωπίσεις και μέσα σε τοίχους διάφορα πράγματα όπως όπλα.
bpmpreview2

Αγάπη για τα 2D platform games

Το Battle Princess Madelyn θυμίζει πολύ κλασσικά και αγαπημένα 2D platform games και χρησιμοποιεί παρόμοιους μηχανισμούς αλλά και γραφικά προφανώς. Παρ όλα αυτά διατηρεί τον δικό του χαρακτήρα και την ξεχωριστή ποιότητά του.

Εδώ θα πρέπει αν σημειώσουμε ότι η ιστορία του έχει γραφτεί από επαγγελματία συγγραφέα παιδικών βιβλίων, ενώ τα γραφικά του είναι ζωγραφισμένα στο χέρι, για να φέρουν αυτή την αίσθηση του παραμυθιού.

Όσοι έχουν περάσει ώρες παίζοντας παιχνίδια αυτού του στυλ θα νιώσουν “σαν το σπίτι” τους, χωρίς καμία αμφιβολία.

Συμπέρασμα

Το Battle Princess Madelyn μας άφησε μια αίσθηση νοσταλγίας αλλά και ικανοποίησης.

Στην πορεία θα υπάρξουν σίγουρα αλλαγές και βελτιώσεις μέχρι την τελική έκδοση, αλλά οι πρώτες εντυπώσεις είναι άκρως θετικές. Αν μπορούσαμε να το συγκρίνουμε με ένα παιχνίδι αυτό θα ήταν το Ghouls ‘N Ghosts: έχουν πολλά κοινά τόσο στους μηχανισμούς όσο και στο όλο στήσιμο.

Το παιχνίδι θα κυκλοφορήσει το φετινό καλοκαίρι σε Nintendo Switch, Wii U, PlayStation 4, Xbox One και PC.