Connect with us

Hi, what are you looking for?

Reviews

Mario Kart 8 Deluxe Review

Δεν είναι συνηθισμένο το φαινόμενο ένα remaster παιχνιδιού να αναμένεται με μεγάλη ανυπομονησία. Όταν μιλάμε όμως για το Nintendo Switch και την μεγάλη του επιτυχία σε σχέση με την μέτρια εμπορική πορεία του Wii U, αυτό φαίνεται λογικό. Το Mario Kart 8 Deluxe κατέφθασε ανανεωμένο στη νέα κονσόλα της Nintendo και καταγράφουμε την εμπειρία μας από αυτό.

Αναβάθμιση και προσθήκες

Ερχόμενο στο Nintendo Switch, το Mario Kart 8 Deluxe φέρνει μαζί του ολόκληρο το περιεχόμενο του Mario Kart 8, είτε αυτό ήταν του βασικού παιχνιδιού είτε προσφέρθηκε με τη μορφή DLC. Έτσι φτάνουμε να έχουμε ένα παιχνίδι που περιλαμβάνει 48 race tracks, 8 battle arenas, 5 επίπεδα δυσκολίας και 42 χαρακτήρες. Όχι και άσχημα ε;

Η Nintendo όμως δεν έμεινε μόνο στο πλούσιο περιεχόμενο του. Έκανε σημαντικές προσθήκες, τόσο με τον επανασχεδιασμό και την εισαγωγή των 8 battle arenas για το Battle Mode, όσο και με μικρές πινελιές στο gameplay του παιχνιδιού. Πλέον μπορείτε να κρατάτε μέχρι και 2 items για μεγαλύτερη ευελιξία στην στρατηγική σας ενώ έχουμε και νέες επιλογές προσβασιμότητας που θα φανούν χρήσιμες στους αρχάριους παίχτες.

Αυτές αφορούν το smart-steer που σας βοηθά να μένετε στα όρια της πίστας και το auto-accelerate για να μην χρειάζεται να πατάτε διαρκώς το κουμπί επιτάχυνσης.

mario kart 8 deluxe review

Η Α.Ι. που επιστρέφει ακόμα και από την 12η θέση

Ένα από τα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού που παραμένει άθικτο στη νέα του μορφή είναι το rubber-bunding, που συνήθως “ενεργοποιείται” στα υψηλότερα επίπεδα δυσκολίας. Εκεί που νομίζετε ότι είστε έτοιμοι να κατακτήσετε μια ακόμη εύκολη νίκη, λίγο πριν την γραμμή του τερματισμού θα το νιώσετε σε ολόκληρο το… “μεγαλείο του”.

Κάτι θα σας πετύχει, κάποιο εμπόδιο θα βρείτε στο δρόμο σας και αν δεν είστε πρώτα τυχεροί και έπειτα έτοιμοι, είναι πολύ πιθανό να χάσετε ακόμα και την πρώτη θέση…

Φυσικά, αυτό το χαρακτηριστικό το έχουν αποδεχθεί οι φίλοι της σειράς και μπορείτε να το αντιμετωπίσετε σαν άσκηση ψυχραιμίας. Αν μετά την τρίτη φορά που σας συμβεί δεν νιώσετε την ανάγκη να ξεσπάσετε κάπου, τότε το παιχνίδι έχει κάνει καταπληκτική δουλειά στο να σας βοηθήσει στην διαχείριση του θυμού σας!

Γενικά πάντως, να έχετε στο πίσω μέρος του μυαλού σας, ότι αν βρίσκεται από την τέταρτη θέση και κάτω, μόνο εύκολο πράγμα δεν είναι να καταφέρετε να διασωθείτε και να διεκδικήσετε τη νίκη, αφού οι αποστάσεις των αντιπάλων σε εκείνο το κομμάτι είναι πραγματικά μικρές και γίνεται ένας μικρός πόλεμος για το ποιος θα ξεχωρίσει.

Παρότι το να παίζετε μόνοι σας είναι αρκετά διασκεδαστικό, το επίπεδο απόλαυσης μεγαλώνει αν επιλέξετε να παίξετε με φίλους είτε online είτε offline. Η οθόνη σας χωρίζεται μέχρι και σε 4 κομμάτια, χωρίς προβλήματα στην απόδοση, και μπορείτε να δώσετε επικές μάχες με φίλους ή μέσω matchmaking.

mario kart 8 deluxe review

Γραφικά – Ήχος

Το Mario Kart 8 Deluxe είναι ένα πολύχρωμο, ζωντανό παιχνίδι με μοναδικές διαδρομές. Στο πρώτο playthrough καλό θα ήταν να δοκιμάσετε όλα τα race tracks και είναι σχεδόν σίγουρο ότι δεν θα μπορείτε να συγκεντρωθείτε στον αγώνα, θαυμάζοντας τον σχεδιασμό τους.

Ο ήχος είναι συμπληρωματικό στοιχείο, αλλά τα κομμάτια που χρησιμοποιούνται κατά την διάρκεια των αγώνων σας, να προσφέρουν πολύ στην ατμόσφαιρα αυξάνοντας την αγωνία και την ένταση της μάχης.

Αξίζει να το αγοράσω;

Αυτή η μορφή του Mario Kart 8 είναι ο καλύτερος τρόπος για να απολαύσετε το παιχνίδι. Με πλούσιο περιεχόμενο, με την δυνατότητα στρατηγικών επιλογών και την ομορφιά των γραφικών του εγγυάται ότι θα σας προσφέρει μεγάλη απόλαυση!

Ένας ακόμη τίτλος του Nintendo Switch που ξεχωρίζει για καλούς λόγους.

silver

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Copyright © 2013- 2020 XplayGR