Η EA επιστρέφει φέτος στο χώρο του μπάσκετ με τη σειρά NBA LIVE, με το αρκετά φιλόδοξο NBA LIVE 18. Είχαμε την ευκαιρία μέσω του demo που κυκλοφόρησε να δοκιμάσουμε το παιχνίδι και σας παρουσιάζουμε τις εντυπώσεις μας.

Βελτιωμένο Gameplay

To gameplay του φετινού NBA LIVE έχει παρουσιάσει πολλές και σημαντικές βελτιώσεις. Μία από αυτές είναι ότι δίνει στους χρήστες μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων και συμπεριφοράς παικτών κάνοντας πιο εύκολο το σκοράρισμα. Η άμυνα παρόλα αυτά παραμένει ένας προβληματικός (ή μήπως απαιτητικός;) τομέας, που απαιτεί απόλυτα σωστό timing, καθώς μια μικρή καθυστέρηση θα οδηγήσει τον αντίπαλο σε εύκολο καλάθι.

Αυτό, σε συνδυασμό με την μέτρια αμυντική συμπεριφορά της A.I., αφαιρεί λίγο από την απαραίτητη προσήλωση στη στρατηγική. Όσο καλή άμυνα και να παίξετε, ένα λάθος και μια βοήθεια που δεν ήρθε ποτέ αν και θα έπρεπε, θα φέρει εύκολους πόντους στον αντίπαλό σας.

nba live 18 preview

Μηχανισμός σουτ, πάσας και εντυπωσιακά animations

Στον μηχανισμό του σουτ παρότι έχουν μείνει οι όροι “guarded” και “off dribble”, έχουν αφαιρεθεί τα ποσοστά ευστοχίας που μπορούσαν να σε κάνουν… “παρανοϊκό” και έχουν προστεθεί τα πιο λογικά “early”, “late” και “green release”,  “δανεισμένα” από το NBA2K .

Επιπλέον στο παιχνίδι έχουν προστεθεί νέα χαρακτηριστικά τα οποία φέρνουν το παιχνίδι πιο κοντά στην πραγματικότητα. Catching blocks  και poster καρφώματα σίγουρα θα σας ξεσηκώσουν, δίνοντας ένα γερό άρωμα NBA.

Όσο αφορά την πάσα, έχουμε ένα ακόμα νέο χαρακτηριστικό. Όταν ένας παίχτης έχει την μπάλα, εμφανίζονται δύο αχνές γραμμές που δείχνουν τις επιλογές. Τι γίνεται όμως όταν θέλετε να δώσετε την πάσα σε έναν τρίτο παίχτη; Απλά γίνεται λάθος.

nba live 18 preview

The One / The Rise

Μία νέα και πολλά υποσχόμενη προσθήκη ήταν το νέο career mode του NBA LIVE το The One / The Rise . Σε αυτό το mode υποδύεστε έναν παίκτη ο οποίος μόλις γύρισε από έναν σοβαρό τραυματισμό και προσπαθεί να αποδείξει στον κόσμο ότι μπορεί να ξανά αγωνιστεί στο υψηλότερο επίπεδο ξεκινώντας από τους δρόμους και καταλήγοντας στο draft του NBA .

Αυτή η ιστορία μοιάζει πολύ με την ιστορία του guard των Warriors ,Shaun Livingston. Το The One είναι η συνέχεια για τον παίκτη σας για το αν μπορεί να φτάσει στην κορυφή του NBA. Το mode συνδυάζει το παιχνίδι των δρόμων με τα μεγάλα ματς του NBA . To μόνο του πρόβλημα είναι ότι αν και έχει τα πραγματικά ονόματα στο draft, στο draft combine δεν τα έχει, και αυτό σίγουρα χαλάει την εμπειρία του παιχνιδιού με πραγματικούς παίκτες.

nba live 18 preview

Γραφικά – Ήχος

Η λεπτομέρεια στα γραφικά είναι χαρακτηριστικό της EA. Το ίδιο συμβαίνει και στο NBA LIVE 18 με τα μοντέλα των παιχτών να είναι πολύ κοντά στην πραγματικότητα. Αν πάντως προέρχεστε από το NBA 2K, τότε σίγουρα θα σας φανούν πιο λεπτά τα σώματα των παιχτών, σε σχέση με τα γεμάτα μούσκουλα σώματα των χαρακτήρων της σειράς της 2K.

Η παρουσίαση των αγώνων είναι εντυπωσιακή, αφού η συνεργασία με το ESPN δίνει τηλεοπτικό αέρα, αν και στο demo εντοπίσαμε αρκετές επαναλαμβανόμενες φράσεις, κάτι που αναμένεται να μην ισχύει στην τελική έκδοση.

Συμπέρασμα

Παρότι το παιχνίδι είναι αρκετά καλύτερο από το προηγούμενο σίγουρα η EA ξέρει ότι έχει πολλή δουλειά αν θέλει να κοντράρει στα ίσα το αντίπαλο δέος της.

Περισσότερα συμπεράσματα θα μπορούμε να βγάλουμε με την πλήρη κυκλοφορία του παιχνιδιού.