Connect with us

Τι ψάχνετε;

Features

Τα δημοφιλέστερα mods των τελευταίων 20 χρόνων στη σειρά Grand Theft Auto

H δημοφιλέστερη σειρά παιχνιδιών Grand Theft Auto έχει ισχυρή κοινότητα modding τα τελευταία είκοσι χρόνια.

Τα mods κρατάνε παλαιότερους Grand Theft Auto τίτλους ζωντανούς και επιτρέπουν κοινότητες με διάφορα ενδιαφέροντα να παίζουν παιχνίδια της σειράς.

Θα σας παρουσιάσουμε τα πιο δημοφιλή, σημαντικά και πιο τρελά mods στην ιστορία του Grand Theft Auto:

Οπτική First Person

Tα παιχνίδια τρίτου προσώπου Grand Theft Auto ενέπνευσαν modders να δημιουργήσουν mods τα οποία προσφέρουν οπτική πρώτου προσώπου. Το gameplay αλλάζει και οι πόλεις φαίνονται πολύ διαφορετικές με αυτή την οπτική γωνία και γι’ αυτό το λόγο αυτό τα mods είναι πολύ δημοφιλή, με μερικά να έχουν κατέβει 200.000 φορές.

Η Rockstar πρόσθεσε το δικό της First Person mode το 2014 με την επανακυκλοφορία τoυ Grand Theft Auto V σε Xbox One και PlayStation 4, όμως οι modders ανακάλυψαν πως οι προγραμματιστές της Rockstar είχαν δοκιμάσει αυτή τη λειτουργία και παλαιότερα.

Σούπερ Ήρωες

Οι σούπερ ήρωες είναι πάρα πολύ διάσημα mods στην σειρά και αυτό ξεκίνησε όταν modders πρόσθεσαν την εμβληματική στολή του Superman στο Grand Theft Auto Vice City μαζί με την ικανότητα να πετάει. Τα παλαιότερα mods με σούπερ ήρωες στηρίχθηκαν σε μικρές απλές αλλαγές του μοντέλου και πρόσθεταν περιορισμένες λειτουργίες, αλλά ήταν πολύ διάσημα και κατέβηκαν χιλιάδες φορές από διάφορες ιστοσελίδες με modding περιεχόμενο.

Στη συνέχεια προστέθηκαν πιο εξελιγμένα mods όπως το Iron Man mod στο Grand Theft Auto IV το οποίο επέτρεπε τους παίκτες να πετάνε, να πυροβολούν με πυραύλους, και να με λέιζερ.

Στις ημέρες μας ο κάθε σούπερ ήρωας είναι διαθέσιμος μέσω mods στην σειρά όπως για παράδειγμα, ο Flash, o Batman, ο Iron Man, η Wonder Woman και άλλοι πολλοί.

Ένα mod που αγαπήθηκε από πολλούς fans της σειράς και όχι μόνο ήταν το Spider Man mod στο Grand Theft Auto IV. Αυτό το mod επέτρεπε τους παίκτες να γίνουν Spider Man και να πετάνε με ιστούς γύρω από την Liberty City.

Skateboarding

Οι οπαδοί του Grand Theft Auto έχουν πρόσβαση σε όλα σχεδόν τα μέσα μεταφοράς που υπάρχουν σε μία πόλη από αυτονίκητα μέχρι και hovercrafts. Όμως ένα μέσο που λείπει από τα Grand Theft Auto παιχνίδια είναι τα skateboards. Ίσως είναι ένα αρκετά παράξενο μέσο για να χρειαστείς σε αυτά τα παιχνίδια, όμως τα παιχνίδια διαθέτουν στις πόλεις τους πάρκα για skateboarding.

Οι modders έσωσαν την κατάσταση προσθέτοντας skateboards ως mods. To πρώτο mod με skateboarding κυκλοφόρησε το 2005 όταν modders σαν τον ms.cooldude σκάλισαν αρχεία του Grand Theft Auto San Andreas τα οποία παρέμπεψαν σε ένα ημιτελές μοντέλο skateboard. Οι modders πήραν αυτά τα ημιτελή αρχεία και τέλειωσαν το μοντέλο και επέτρεψαν στους παίκτες να τα οδηγήσουν.

H θεωρία πίσω από αυτό το ημιτελές μοντέλο είναι ότι η Rockstar σκεφτόταν να δημιουργήσει τα skateboards σαν όπλα συμπλοκής (melee), οπότε οι modders πρόσθεσαν και αυτή τη λειτουργία. Οι modders δημιούργησαν επίσης νέα πάρκα για skateboards και ρούχα για skating για αρκετά Grand Theft Auto παιχνίδια, όπως τα San Andreas, Vice City, IV και V.

Ζόμπι

Τα Ζόμπι είναι πολύ διάσημα και βρίσκονται σε πάρα πολλά παιχνίδια. Φυσικά και δεν θα μπορούσαν να λείπουν από τους μεγάλους κόσμους της Grand Theft Auto σειράς. Tα mods με ζόμπι μετατρέπουν τις πόλεις σε κατεστραμμένες εκτάσεις γεμάτες με ζόμπι. Οι παίκτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα όπλα τους και να εξαφανίσουν τα ζόμπι από τις πόλεις.

Άλλα διάσημα mods με ζόμπι είναι το Left 4 Theft για το Grand Theft Auto San Andreas το οποίο έχει φτάσει στις 800.000 λήψεις και το Racoon City Stories για το Grand Theft Auto Vive City το οποίο ακόμη αναβαθμίζεται και παίζεται το 2017.

Παράξενα Πράγματα

Στα παιχνίδια Grand Theft Auto όπως είδαμε παραπάνω μπορείτε να γίνετε σούπερ ήρωες όμως υπάρχουν και άλλα mods που μπορούν να σας μετατρέψουν σε δεινόσαυρο, καμηλοπάρδαλη και άλλα πολλά. Επίσης υπάρχουν και δράσεις σε mods όπως η ούρηση, το κάπνισμα και το parkour.

Υπάρχουν και άλλα mods τα οποία σας επιτρέπουν να οδηγήσετε παράξενα πράγματα. Για παράδειγμα στο Grand Theft San Andreas μπορείτε να οδηγήσετε καροτσάκια από super market, kart φτιαγμένο από τραπέζι με μία ομπρέλα με τέσσερις ρόδες, ή στο Grand Theft Auto IV kart φτιαγμένο από τουαλέτα με τέσσερις ρόδες με τιμόνι και κινητήρα και άλλα πολλά παράξενα πράγματα σε διάφορα Grand Theft Auto παιχνίδια.

To εμβληματικό Hot-Coffee mod του Grand Theft Auto San Andreas

Δεν γίνεται να μιλάμε για mods και να μην αναφέρουμε το Hot-Coffee mod του Grand Theft Auto San Andreas.

H Rockstar όταν κυκλοφόρησε το Grand Theft Auto San Andreas το 2004 για PlayStation 2, Xbox και PC έκρυβε στα αρχεία του μία δραστηριότητα που αυτή παρακαμπτόταν μόνο με ένα script στο παιχνίδι.

Η Rockstar τότε είχε στα σχέδια της να επιτρέψει στους παίκτες να ελέγξουν τον CJ σε ερωτικές περιπτύξεις με γυναίκες με τις οποίες μπορείτε να δημιουργήσετε σχέση στο παιχνίδι.

Το Hot-Coffee όπως αναφέραμε παραπάνω ήταν κλειστό για όλες τις εκδόσεις των παιχνιδιών, όμως ανακαλύφθηκε το 2005 όταν κυκλοφόρησε ένα mod για την PC έκδοση το οποίο έσβηνε το Script της Rockstar και έδινε πρόσβαση στους παίκτες στην mini δραστηριότητα.

Τα αρχεία τότε βρέθηκαν και στις εκδόσεις PlayStation 2 και του Xbox και φυσικά οι άνθρωποι βρήκαν τρόπους για να παρακάμψουν το συγκεκριμένο script με εργαλεία για hacking και στις κονσόλες. Στα μέσα του Ιουλίου του 2005 ξεκίνησε μία μεγάλη θύελλα αντιδράσεων από συνταγματολόγους, πολιτικούς, και φυσικάΜΜΕ οδηγώντας το παιχνίδι για βαθμολόγηση για τις κατάλληλες ηλικίες, ενώ στην Αυστραλία αφαιρέθηκε από την αγορά οριστικώς.

Η Take-Two Interactive δέχτηκε πλήθος από μηνύσεις με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στα δικαστήρια και να αναγκαστεί να πληρώσει πάνω από 20 εκατομμύρια δολάρια.

Η Rockstar υποχρεώθηκε να κυκλοφορήσει νέες εκδόσεις του Grand Theft Auto San Andreas στην αγορά με τα assets σβησμένα κάτι που οδήγησε στην επανα-βαθμολόγηση του παιχνιδιού και φυσικά η κυβέρνηση της Αυστραλίας επέτρεψε ξανά την κυκλοφορία του παιχνιδιού με αυτές τις αλλαγές.

H Rockstar στις νέες εκδόσεις πρόσθεσε την δυνατότητα κρασαρίσματος του παιχνιδιού αν κάποιος προσπαθούσε να ενεργοποιήσει αυτό το mini παιχνίδι. Φυσικά, αυτή η ενέργεια της Rockstar Games δεν πτόησε τους modders να ξαναφέρουν στην ζωή αυτή την δραστηριότητα στο παιχνίδι. Οι modders κυκλοφόρησαν mods για τις PC εκδόσεις του Grand Theft Auto San Andreas τα οποία είναι ακόμη πολύ διάσημα το 2017 και επιτρέπουν την πρόσβαση σε αυτό το εμβληματικό mini παιχνίδι που έβαλε σε μεγάλες περιπέτειες τις εταιρείες παραγωγής του.

Μοιραστείτε μαζί μας στα σχόλια τα αγαπημένα σας mods στην Grand Theft Auto σειρά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ