Το στυλ του StarCraft ήταν πολύ διαφορετικό παλιά. Ένα εκπληκτικό demo για ένα κακο-σχεδιασμένο παιχνίδι που ονομάζονταν Dominion: Storm Over Gift 3 «κατόρθωσε» να μετατρέψει το StarCraft σε αυτό που είναι σήμερα.

Σε ένα άρθρο στο The Ringer, o δημοσιογράφος Ben Lindbergh περιέγραψε την δημιουργία του Starcraft το οποίο κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 1998.

Το Μάιο του 1996, το Starcraft ήταν στο στάδιο της παραγωγής και η Blizzard ετοίμασε ένα demo για την Ε3. Δεν πήρε θετικές εντυπώσεις. Μπορείτε να δείτε παρακάτω μία εικόνα από αυτό το demo:

Τότε, ο πρώην αντιπρόεδρος έρευνας και παραγωγής της Blizzard Patrick Wyatt θυμάται ότι είδε ένα καταπληκτικό όμορφο demo για το Dominion: Storm Over Gift 3, ένα real-time παιχνίδι στρατηγικής από την Ion Storm. To υλικό από το demo τους εντυπωσίασε τόσο πολύ που όταν η ομάδα επέστρεψε στο γραφείο αποφάσισε να αναδιαμορφώσει το StarCraft κάνοντας το isometric τρίτου προσώπου όπως είδαν στο demo του Dominion.

Όμως όπως αποδείχθηκε τo demo του Dominion ήταν ένα από τα πολλά ψεύτικα βίντεο που είδαμε στην E3 που υπήρχαν μέσα στα χρόνια.

Η Blizzard προσέλαβε έναν γραφίστα (cinematic artist) o οποίος δούλεψε στο project του Dominion και είπε στην ομάδα του Wyatt ότι τότε έφτιαξαν ένα pre-rendered βίντεο μόνο για την E3. Τελικά, τo παιχνίδι αποδείχθηκε αποτυχία.

Ο Wyatt είπε στον Lindbergh:

«Μας έκαναν να φτιάξουμε το παιχνίδι που αυτοί προσπάθησαν να κάνουν, μας ξεγέλασαν».

Έτσι το Dominion: Storm Over Gift 3 κατάφερε να μετατρέψει το StarCraft σε αυτό που είναι σήμερα.