H σειρά The Crew της Ubisoft επιστρέφει με μεγάλες αλλαγές με στόχο να παρουσιάσει τα μηχανοκίνητα σπόρ με τον δικό της τρόπο. Εμείς είχαμε την ευκαιρία να παίξουμε την Closed Beta του The Crew 2 και τώρα θα σας παρουσιάσουμε τις πρώτες μας εντυπώσεις.

Οι ριζικές αλλαγές του The Crew 2

Από την πρώτη παρουσίαση του The Crew 2 και τα trailers είναι σαφές ότι η εταιρεία ήθελε να αλλάξει και να βελτιώσει ότι είχε παρουσιάσει με το πρώτο της παιχνίδι.

Στο The Crew 2 δεν θα υπάρχουν πλέον κυνηγητά με την αστυνομία αλλά ούτε θα υπάρχει αστυνομία καθόλου, διότι οι δημιουργοί του θέλουν να εστιάσουν μόνο στην οδήγηση αυτοκινήτων, αλλά και για πρώτη φορά στην οδήγηση αεροπλάνων, ταχύπλοα και off-road οχημάτων όπως buggies.

H αίσθηση της οδήγησης και η ικανοποιητική AI

To The Crew 2 προσφέρει arcade διασκεδαστική οδήγηση με όλα τα είδη οχήματων που περιέχει το παιχνίδι. O έλεγχος των οχημάτων είναι απολαυστικός, όμως για όσους θέλουν εξομοίωση, τότε το παιχνίδι δεν απευθύνεται σε αυτό το κοινό.

Φαίνεται ότι επίσης έγιναν βελτιώσεις σε ότι έχει να κάνει με τον έλεγχο των αυτοκινήτων σε σύγκριση με τον αρχικό τίτλο.

Το μοντέλο ζημιάς είναι ανύπαρκτο, απλά υπάρχουν μερικές γρατζουνιές αν χτυπήσετε το αυτοκίνητο σας με μεγάλη ταχύτητα, όπως και στο αρχικό παιχνίδι The Crew.

Η AI του παιχνιδιού στις δύσκολες επιλογές δυσκολίας είναι αρκετά ικανοποιητική, όμως φαίνεται ότι υπάρχει χώρος για μερικές βελτιώσεις στην απόδοση της στα ευκολότερα επίπεδα δυσκολίας.

Το περιεχόμενο της Closed Beta και οι εντυπώσεις από την τοποθεσία και τα οχήματα

H Closed Beta περιείχε τα πρώτα events αγώνων του παιχνιδιού. Υπήρχαν αγώνες με αυτοκίνητα, οff-road οχήματα και ταχύπλοα, δηλάδη events από όλες τις κατηγορίες που θα συναντήσουν οι παίκτες στο πλήρες παιχνίδι.

Στους αγώνες με τα αυτοκίνητα και τα ταχύπλοα θα αντιμετωπίσετε την ΑΙ, ενώ στους αγώνες με τα αεροπλάνα θα προσπαθήσετε να αντιμετωπίσετε άλλους πιλότους στην ολοκλήρωση διάφορων κόλπων που δίνουν πόντους, αν φτάσετε και ξεπεράσετε το σκορ των άλλων πιλότων τότε κερδίζετε.

Στο τέλος των events, η beta δεν μας επέτρεπε να συνεχίσουμε παρακάτω, όμως επέτρεπε την εξερεύνηση την χώρα των ψηφιακών Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής που δημιούργησε η Ubisoft, αλλά και την οδήγηση όλων των οχημάτων που περιέχoνται στο πλήρες παιχνίδι για ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Η τοποθεσία των Ηνωμένων Πολιτειών είναι πολύ όμορφη και η Ubisoft κατάφερε να αναπαραστήσει σωστά το περιβάλλον στο παιχνίδι. Φυσικά, δεν υπάρχουν όλοι οι δρόμοι των ΗΠΑ, καθώς θα ήταν αρκετά δύσκολο να γίνει κάτι τέτοιο σε ένα παιχνίδι. Οι περιοχές είναι πιο συμπυκνωμένες από την πραγματικότητα.

Κάναμε μία βόλτα στην Νέα Υόρκη και μετά με το αυτοκινητό μας πήγαμε στις παραλίες του Miami και μετά βρεθήκαμε στο εκπληκτικό Detroit με το αεροπλάνο. Δεν καταφέραμε να ταξιδέψουμε όλες τις ΗΠΑ, καθώς ο κόσμος του παιχνιδιού είναι τεράστιος.

Αξίζει να σημειώθει πώς η εναλλαγή των οχημάτων (αυτοκίνητα, ταχύπλοα και αεροπλάνα) γίνεται με το πάτημα ενός κουμπιού, δηλαδή αν οδηγήτε αυτοκίνητο, μπορείτε να το αλλάξετε και να πιλοτάρετε αεροπλάνο. Αυτή είναι μία νέα λειτουργία που δημιούργησε η Ubisoft και ονομάζεται Nav Mode.

Το The Crew 2 περιλαμβάνει εκατοντάδες οχήματα όπως αναφέραμε παραπάνω, από τα οποία όλα είναι αδειοδοτούμενα από πολλές εταιρείες της αυτοκινητοβιομηχανίας, των ταχύπλοων, αλλά και των αεροπλάνων. Επιπλέον, υπάρχουν και οχήματα για όλα τα είδη τα οποία δημιούργησε η Ubisoft.

Πλούσιες επιλογές Customization

H Closed Beta του παιχνιδιού περιείχε και μία γεύση από το customization του παιχνιδιού. Στο The Crew 2 θα μπορείτε να φτιάξετε τα δικά σας liveries (χρώματα) στα οχήματα σας, να νικήσετε και να τροποποιήσετε διάφορα μηχανικά μέρη όλων των οχημάτων στην κατοχή σας. Επίσης, στο σπίτι σας θα έχετε το δικό σας γκαράζ όπου εκεί θα τοποθετήσετε και θα τροποποιήσετε τα οχήματά σας.

Γραφικά – Ήχος

Οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής στο The Crew 2 περιέχουν όμορφα περιβάλλοντα όπως δάση, ερήμους, πυκνοκατοικημένες πόλεις και παραλίες. Όλα φαίνονται καταπληκτικά και έγινε καλή δουλειά από την Ubisoft σε αυτό το κομμάτι. Επιπλέον, τα οχήματα και το UI φαίνονται επίσης όμορφα με πλούσιες λεπτομέρειες.

Στην Closed Beta εντωπίσαμε μερικά προβλήματα (στο playthrough μας στο Xbox One), όπως μερικά πετάγματα των textures (pop-ins), και τέλος τα καρέ έπεφταν ραγδαία μετά το πέρασμα στις σήραγγες. Βέβαια, η Closed Beta δεν αντιπροσωπεύει το πλήρες παιχνίδι και ίσως διορθωθούν αυτά τα τεχνικά θέματα.

Ο ήχος ακολουθεί τις ίδιες γραμμές με τα γραφικά, περιέχει ένα ωραίο soundtrack που αποτελείται από indie pop και rock, όμως δεν είμαστε ικανοποιημένοι από μερικούς ήχους των αυτοκινήτων, κάθως σε άλλα racing παιχνίδια ακούγονται καλύτερα. Οι ήχοι των ταχύπλοων και των αεροπλάνων είναι αρκετά καλοί. Θα περιμένουμε το πλήρες παιχνίδι για περισσότερα συμπεράσματα σε αυτό τον τομέα, καθώς η Beta δεν αντιπροσωπεύει το πλήρες προϊόν.

Συμπέρασμα

Η Ubisoft Ivory Tower έκανε μεγάλα βήματα αλλαγής στην Crew σειρά, αλλάζοντας το επίκεντρο προσοχής στο παιχνίδι. Απο αυτό που παίξαμε στην Closed Beta του The Crew 2 μπορούμε να συμπεράνουμε ότι είναι ένα ωραίο παιχνίδι, όμως υπάρχουν χώροι για βελτίωση όπως στην AI, στα γραφικά και τους ήχους των αυτοκινήτων.

Περισσότερα συμπεράσματα θα μπορούμε να βγάλουμε όταν κυκλοφορήσει το παιχνίδι την Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018 σε Xbox One, PlayStation 4 και PC.