Το FIFA είναι ένα από τα μεγαλύτερα gaming franchises όχι μόνο στην κατηγορία των αθλητικών παιχνιδιών αλλά γενικά στην ιστορία του gaming. Εμείς ψάχνοντας, βρήκαμε μερικά από τα μεγαλύτερα μυστικά στην ιστορία του franchise και σας τα παρουσιάζουμε.

Το Alien mode

Στο μακρινό FIFA 2001 υπήρχε ένα alien mode . Στο συγκεκριμένο mode οι παίκτες έπαιζαν έναν κανονικό αγώνα με τη διαφορά ότι πάνω από τον παίκτη που είχε τη μπάλα υπήρχε ένα διαστημόπλοιο που προσπαθούσε να τον απαγάγει και όταν το έκανε οι παίκτες δεν γύρναγαν στον αγώνα. Παρόλο που γινόταν αυτό οι σχολιαστές του παιχνιδιού συνέχιζαν κανονικά την αναμετάδοση του αγώνα .

Η εικόνα στην κάμερα του κάμεραμαν

Ίσως ένα από τα κορυφαία μυστικά του FIFA . Αν ζουμάρετε στην κάμερα του κάμεραμαν από την πάνω πλευρά θα δείτε ένα στιγμιότυπο από αγώνα αγγλικού πρωταθλήματος ανάμεσα σε Liverpool και Manchester United το 2011. Στη φωτογραφία φαίνεται ότι ένας παίκτης της Manchester United παίρνει την κεφαλιά και σκοράρει.Αν και αρχικά δεν ήταν ξεκάθαρο ποιος ήταν στη συνέχεια αποκαλύφθηκε ότι ήταν ο Dimitar Berbatov.

Οι έντονες αποδοκιμασίες στον Mullan

Το συγκεκριμένο μυστικό που υπήρχε στο FIFA 13 έχει σχέση με το δολοφονικό τάκλιν του κεντρικού μέσου των Colorado Rapids ,Brian Mullan στον Steve Zakuani με αποτέλεσμα ο τότε ακραίος των Seattle Wanderers να σπάσει το πόδι του και αργότερα να αποσυρθεί από το ποδόσφαιρο . Όποτε συναντιόνταν οι δύο ομάδες ο Mullan δεχόταν έντονες αποδοκιμασίες οπότε η EA αποφάσισε να προσθέσει το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό στο FIFA 13.

Η συνήθεια της Chivas

Μένουμε στο MLS και στο FIFA 13 όπου έχουμε ένα πολύ ωραίο χαρακτηριστικό. Όταν ο δεξιός μπακ της Chivas, Williams εκτελούσε πολύ δυνατά πλάγιο οι οπαδοί της ομάδας φωνάζανε “boom!” όπως ακριβώς κάνουν και στην πραγματικότητα .

Ο Carlos Santana

Στο FIFA 15 στο create a player όταν κάποιος στο commentary name επέλεγε Santana ο σχολιαστής έκανε μια αναφορά στο όνομα αυτό. Η αναφορά αυτή έχει σχέση με τον διάσημο καλλιτέχνη Carlos Santana.

Το lightning mode

Εκτός από το alien mode το FIFA 2001 είχε και ένα lightning mode στο οποίο κεραυνοί χτύπαγαν τους παίκτες! Σε σχέση με το Aliens mode οι κεραυνοί χτύπαγαν όλους τους παίκτες και όπως και στο aliens mode οι παίκτες χάνονταν για το υπόλοιπο του ματς ενώ ούτε εκεί έκαναν αναφορά οι σχολιαστές.

Το χαμένο παιδί

Το τελευταίο μυστικό αν και ακούγεται τρελό μπορεί και να ισχύει. Παίκτες του FIFA 15 υποστήριζαν ότι το παιχνίδι κατά κάποιο τρόπο συνδέεται με το Heavy Rain. Πως; Αν κάποιος ακούσει προσεκτικά κατά τη διάρκεια αγώνα θα ακούσει κάποια στιγμή ότι έχει εξαφανιστεί ένα παιδί με το όνομα Jason .

Αυτό θα μπορούσε να είναι αναφορά στο Heavy Rain μιας που ο γιος του πρωταγωνιστή εξαφανίζεται και ονομάζεται και αυτός Jason.