Το Master League ήταν πάντα ένα δημοφιλές mode για την σειρά Pro Evolution Soccer, όμως τα τελευταία χρόνια η παρατεταμένη διάρκεια της “μεταβατικής περιόδου” της σειράς και η προσπάθεια της Konami να δώσει έμφαση στα multiplayer modes έχουν ατονήσει το σχετικό ενδιαφέρον των παιχτών.

Με το PES 2019 να αποκαλύπτεται σιγά – σιγά, μπορούμε να δούμε την προσπάθεια της Konami για το Master League, εισάγοντας αλλαγές και προσθήκες για να τονώσει το ενδιαφέρον στο mode.

Η πρώτη σημαντική προσθήκη που ανακοινώθηκε είναι ο νέος μηχανισμός μεταγραφών, που σύμφωνα με την εταιρία θα περιορίσει τις μη ρεαλιστικές μεταγραφές, ακόμα περισσότερο όταν αυτές αφορούν ομάδες που ελέγχονται από την A.I.  Περισσότερες πληροφορίες δεν έχουν γίνει γνωστές, αλλά πηγές της εταιρίας αναφέρουν, ότι οι διαπραγματεύσεις θα είναι πιο γρήγορες ώστε να μην ξοδεύεται άσκοπα χρόνος και παράλληλα θα προστεθούν διάφορες ρήτρες και bonus που υπάρχουν στην πραγματική ζωή και κάνουν πιο δελεαστικές τις προτάσεις των ομάδων προς τους παίχτες.

Στο κομμάτι της διαχείρισης των ομάδων, οι ρόλοι στην ομάδα και οι προσωπικότητες έχουν δει αλλαγές ώστε να προσφέρουν επιπλέον επιλογές. Τα χαρακτηριστικά αυτά έχουν πραγματικό αντίτυπο στα οικονομικά των ομάδων και οι επιλογές που θα κάνετε με τους ρόλους που θα μοιράσετε στην ομάδα θα επηρεάσουν τομείς όπως τα οικονομικά, η φόρμα, η εξέλιξη κάθε παίχτη και το ηθικό της ομάδας.

pes 2019 master league

Η Konami έδωσε έμφαση στην εξέλιξη των παιχτών στην ανακοίνωση του Master League του PES 2019, μιλώντας για “11 νέα χαρακτηριστικά ικανοτήτων” όμως θα πρέπει να δούμε στην πράξη αυτό το σύστημα πριν καταλήξουμε σε συμπέρασμα.

Η εξέλιξη των παιχτών όμως, απαιτεί αγώνες και ειδικά στο χρονικό διάστημα πριν τα επίσημα ματς. Εδώ έχουμε την προσθήκη του διάσημου τουρνουά International Champion’s Cup (ICC), αν και δεν είναι σίγουρο το κατά πόσο θα αποτυπώνεται ρεαλιστικά στο παιχνίδι, από τη στιγμή που το συγκεκριμένο τουρνουά κάθε χρόνο προσφέρει προσκλήσεις μόνο στα κορυφαία clubs του κόσμου.

pes 2019 master league

Για το τέλος αφήσαμε το UI του mode, που εδώ και χρόνια παραμένει ανέμπνευστο και ιδιαίτερα απλοικό. Όπως φαίνεται από τις πρώτες εικόνες έτσι θα παραμείνει -δυστυχώς- και φέτος. Κάποιες καλύτερες μεταφράσεις στην αγγλική γλώσσα θεωρούνται αυτονόητες και μόνο η προσθήκη του “News Feed” είναι αξιοσημείωτη, όμως η in – game εκτέλεση της παραμένει ερωτηματικό.

Όλα αυτά είναι σίγουρο ότι θα πρέπει να τα δούμε και στην εφαρμογή τους στο τελικό παιχνίδι, ενώ μια πρώτη “γεύση” πήραμε από το demo του παιχνιδιού, τις εντυπώσεις από το οποίο μπορείτε να διαβάσετε στο preview μας.