Κυκλοφόρησε η ετήσια έρευνα για μάρκες από την Prophet για το 2018, αποκαλύπτοντας ότι το PlayStation έχει ανέβει έξι θέσεις από την ένατη θέση της περσινής χρονιάς για να γίνει η τρίτη πιο γνωστή μάρκα στην Αγγλία. Έχασε από την Apple και την LEGO οι οποίες βρέθηκαν στην πρώτη και δεύτερη θέση αντίστοιχα.

H συμβουλευτική εταιρεία μάρκας και marketing Prophet ρώτησε 11.500 καταναλωτές στην Μ. Βρετανία ερωτήσεις σχετικά με 240 μάρκες από 27 κατηγόριες για να βγάλει ένα συμπέρασμα σχετικά με την δημοτικότητα αυτών των εταιρειών.

Το PlayStation είναι η μόνη εταιρεία που επικεντρώνεται αποκλειστικά στο gaming που βρέθηκε στο TOP 10 της έρευνας.

Η Nintendo βρέθηκε στην στην ενδέκατη θέση, δύο θέσεις πιο υψηλά από πέρσι λόγω της επιτυχίας που συνεχίζεται για το Nintendo Switch. Όμως το Xbox brand της Microsoft έχασε έξι θέσεις από πέρσι και έπεσε στην δέκατη-έβδομη θέση, καθώς το PlayStation συγκέντρωσε τις περισσότερες ανακοινώσεις και κυκλοφορίες αποκλειστικών παιχνιδιών.

Κυκλοφόρησαν επίσης και τα αποτελέσματα για την αγορά της Αμερικής, όμως το gaming δεν έχει μεγάλη παρουσία στην λίστα. Σε μία έρευνα στην οποία ερωτήθηκαν 12.694 καταναλωτές σχετικά για 299 μάρκες, η Apple πήρε την πρώτη θέση. Η πρώτη μάρκα κονσόλας στην λίστα ήταν το PlayStation το οποίο βρέθηκε στην δέκατη-τρίτη θέση, ενώ το Xbox στην εικοστή-πέμπτη θέση. Τέλος, η Nintendo δεν υπάρχει καν στην λίστα σαν αποτέλεσμα.