Η Telltale Games απέλυσε την περασμένη Παρασκευή όλους τους εργαζόμενους της κρατώντας 25 ανθρώπους από το προσωπικό της για να τελειώσει τις τελευταίες υποχρεώσεις της πριν κλείσει οριστικά το στούντιο.

Αυτή η δυσάρεστη είδηση «στεναχώρησε» τους οπαδούς του The Walking Dead αφού σε λίγους μήνες θα τέλειωνε η τελευταία σεζόν του παιχνιδιού και πλέον οι ιδιοκτήτες του παιχνιδιού είναι αβέβαιοι αν θα μπορέσουν ποτέ να παίξουν τα δύο τελευταία επεισόδια.

Σύμφωνα με μία ανακοίνωση που έκανε η εταιρεία στο Twitter, πολλές εταιρείες έδειξαν ενδιαφέρον να βοηθήσουν το στούντιο να ολοκληρώσει την σειρά.

Η Walking Dead σειρά της Telltale Games ξεκίνησε με την κυκλοφορία του πρώτου επεισοδίου το 2012 και η σειρά από τότε έλαβε την αγάπη του κοινού.

Μετά από αρκετές σεζόν μέσα στους επόμενους μήνες η σειρά θα ερχόταν σε ένα τέλος με πρωταγωνίστρια την Clementine. To πρώτο επεισόδιο του The Walking Dead: The Final Season κυκλοφόρησε στις 14 Αυγούστου 2018. Το δεύτερο επεισόδιο της σειράς θα κυκλοφορήσει αύριο όπως ήταν στο αρχικό πλάνο με την εταιρεία να το επιβεβαιώνει.

Η εταιρεία έδωσε επίσης και ελπίδα στους οπαδούς της σειράς για την κυκλοφορία των δύο τελευταίων επεισοδίων στην ανακοίνωση της.

«Πολλοί συνέταιροι έδειξαν ενδιαφέρον για να μας βοηθήσουν να ολοκληρώσουμε το The Final Season. Δεν μπορούμε να δώσουμε υποσχέσεις σήμερα, όμως προσπαθούμε να βρούμε μία λύση η οποία θα επιτρέψει την ολοκλήρωση του τρίτου και του τέταρτου επεισοδίου και την κυκλοφορία σε κάποια μορφή. Εν το μεταξύ, το δεύτερο επεισόδιο θα κυκλοφορήσει αύριο σε όλες τις πλατφόρμες όπως έχει σχεδιαστεί. Ελπίζουμε να έχουμε απαντήσεις για τις άλλες ερωτήσεις σας σύντομα».

Το κλείσιμο της Telltale Games αφήνει πολλά projects στον αέρα, ένα από αυτά ήταν η συνεργασία της με το Netflix για την δημιουργία ενός βιντεοπαιχνιδιού βασισμένο στην Δραματική σειρά Stranger Things.