Connect with us

Τι ψάχνετε;

Reviews

Shadow Of The Tomb Raider Review

H Lara Croft επέστρεψε ολοκληρώνοντας το reboot της σειράς με το Shadow of The Tomb Raider και η CD Media μας έδωσε την δυνατότητα να δοκιμάσουμε το παιχνίδι και να σας παρουσιάσουμε το παρακάτω review:

Η ολοκλήρωση μιας μεταμόρφωσης

Στο Shadow of The Tomb Raider, η Lara Croft διατηρεί κάποια από τα στοιχεία της “ανωριμότητάς” της αφού στον τελευταίο τίτλο της σειράς, είναι το κομβικό σημείο που την μετατρέπει στην δυναμική αρχαιολόγο που όλοι γνωρίζουμε.

Η Lara παραμένει ευαίσθητη και πιο προσιτή μοιράζοντας τον χρόνο της, ανάμεσα σε μάχες, εξερεύνηση αλλά και διάφορες προσπάθειες να αποκαταστήσει αδικίες και να μας δείξει μια πιο ανθρώπινη πλευρά. Η απόφαση των δημιουργών προφανώς περιείχε ένα σημαντικό ρίσκο και μάλλον…έχασαν αφού την μια στιγμή η Lara παρουσιάζεται ανθρώπινη και αμέσως μετά αφήνει πίσω της πτώματα.

shadow of the tomb raider

Από το παιχνίδι δεν θα μπορούσε να λείψει ο Jonah, ο φίλος της Lara. Η φιλία του παραμένει πολύτιμη για την πρωταγωνίστρια μας αλλά και την πλοκή του παιχνιδιού, αφού βλέπουμε ότι από αυτή την φιλία η Lara μαθαίνει, αλλά γνωρίζουμε και τα όρια της, για να δούμε μέχρι που μπορεί να φτάσει για να υπερασπιστεί αυτή την φιλία.

Η stealth προσέγγιση και οι ανεκπλήρωτες δυνατότητες

Στο κομμάτι της δράσης το παιχνίδι είναι ξεκάθαρο ότι ευνοεί την stealth προσέγγιση, χωρίς πάντως το λεγόμενο gunplay να υστερεί πολύ. Όμως για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο θα χρειαστεί να κρυφτείτε στις σκιές (στις…shadows!) και να μελετήσετε προσεκτικά κάθε επόμενη κίνηση σας.

shadow of the tomb raider

Για να βελτίωσετε τις ικανότητες της Lara μπορείτε πάντα να αναπτύξετε το skill tree, το οποίο πάντως εκτός από συγκεκριμένα abilities,δεν κάνει την μεγάλη διαφορά στο gameplay.

Επιστρέφοντας στο stealth system, μην περιμένετε κάποιο ιδιαίτερα εξελιγμένο σύστημα. Πολλές φορές οι εχθροί θα σας δουν και όμως θα επιβραβευθείτε με stealth kills: αυτό είναι ένα γενικότερο θέμα του παιχνιδιού, αφού πολλοί μηχανισμοί του μοιάζουν τραχείς, μισοτελειωμένοι.

Γραφικά – Ήχος

Από τις αφιλόξενες ζούγκλες μέχρι τις πολυπληθείς αστικές περιοχές το Shadow Of The Tomb Raider είναι πανέμορφο και μεταφέρει με εντυπωσιακό τρόπο τα όσα διαδραματίζονται στην οθόνη σας.

Το ίδιο και στον τομέα του ήχου, που η μουσική εξυπηρετεί τον σκοπό της, ενώ και το voice over (την Lara υποδύεται η Camilla Luddington) είναι πολύ υψηλού επιπέδου.

shadow of the tomb raider

Αξίζει να το αγοράσω;

Το Shadow Of The Tomb Raider προσφέρει απλόχερα εξερεύνηση, μάχες , crafting και σε κάποια κομμάτια του αγωνιώδεις στιγμές ιστορίας.

Για κλείσιμο της τριλογίας που παρουσιάζει την αρχική ιστορία της Lara μπορεί να υστερεί σε αυτό που λέμε “κορύφωση του δράματος” αλλά παραμένει ένα ποιοτικό παιχνίδι που θα σας προσφέρει μια ικανοποιητική εμπειρία και διασκέδαση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Reviews

Το νέο παιχνίδι της σειράς FIFA κυκλοφόρησε και υπόσχεται στους ποδοσφαιρόφιλους πολλές μοναδικές στιγμές και συγκινήσεις. Με νέα modes και προσθήκες στο Ultimate Team...

Reviews

Σε μια προσπάθεια να προλάβει τον ανταγωνισμό η Konami έκανε διαθέσιμο το Pro Evolution Soccer 2019 στα τέλη Αυγούστου, πριν καλά καλά ξεκινήσουν και...

News

To νέο παιχνίδι ποδοσφαίρου της Electronic Arts FIFA 19 κυκλοφόρησε και έκανε το ντεμπούτο του στην πρώτη θέση του Βρετανικού πίνακα αγορών όπως ήταν...

PS Vita

H Sony ανακοίνωσε τα παιχνίδια που θα δώσει στους συνδρομητές του PlayStation Plus σε PlayStation 4, PlayStation 3 και PlayStation Vita για τον μήνα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ