Η σειρά Dragon Quest είναι η μακροβιότερη στο είδος των JRPGs και το Dragon Quest XI: Echoes of an Elusive Age είναι το νεότερο κεφάλαιο της.

Ο εκλεκτός που θα σώσει τον κόσμο

Το σενάριο του παιχνιδιού δεν κερδίζει όσκαρ πρωτοτυπίας όπως είναι λογικό, αφού για ακόμη μια φορά αναλαμβάνετε να σώσετε τον κόσμο, το σπίτι σας από τις δυνάμεις του κακού.

Το ταξίδι είναι μακρύ και ο κόσμος αφιλόξενος και θα χρειαστεί να ταξιδέψετε σε στεριά, θάλασσα και ουρανό για να πετύχετε τον στόχο σας.

Dragon Quest XI: Echoes of an Elusive Age Review

Όμως δεν θα είστε μόνοι. Ένα cast καλογραμμένων χαρακτήρων θα βρίσκεται στο πλευρό σας και θα είστε εσείς που θα αποφασίζετε σε κάθε στιγμή ποιος θα είναι μαζί σας: το party χωράει μέχρι τέσσερα άτομα. Κάθε χαρακτήρας έχει την δική του προσωπικότητα, το δικό του background story, που προσθέτει επιπλέον στοιχεία στο δράμα του παιχνιδιού.

Η γνωστή -πετυχημένη- συνταγή χωρίς εκπλήξεις

Περισσότερο απ όλα το Dragon Quest XI: Echoes of an Elusive Age είναι ένα γραμμικό παιχνίδι με turn-based μάχες, που προφανώς περιλαμβάνει και ένα skill tree για κάθε χαρακτήρα.

Οι μάχες του δεν είναι κάτι που θα σας προκαλέσει προβλήματα ή υπερβολική ένταση: αν προσέξετε πότε θα κάνετε heal τότε μπορείτε να νικήσετε οποιονδήποτε εχθρό. Μόνο προς το τέλος του παιχνιδιού θα χρειαστεί να σκεφτείτε περισσότερο στρατηγικά, καθώς οι εχθροί είναι πολύ δυνατοί, το ίδιο όμως θα είναι και το party σας.

Dragon Quest XI: Echoes of an Elusive Age Review

Αυτό είναι και το μεγάλο θέμα του Dragon Quest XI: Echoes of an Elusive Age: η μεγάλη επιτυχία της σειράς στην οποία ανήκει, έχει κάνει τους δημιουργούς να μην ρισκάρουν με καινοτομίες, κρατώντας την ίδια, απλοική, συνταγή εδώ και πολλά χρόνια.

Γραφικά – Ήχος

Με το κλασσικό ύφος ενός JRPG, ΤΟ  Dragon Quest XI: Echoes of an Elusive Age προσφέρει ένα πολύχρωμο κόσμο, που έχει την ευχέρεια να εναλλάσεται σε φωτεινό και σκοτεινό. Σε σχέση πάντως με τα υπόλοιπα παιχνίδια, μην περιμένετε να εκπλαγείτε από τα γραφικά του.

Η μουσική συμβάλλει θετικά στην διαμόρφωση του κόσμου, εκεί όμως που υπάρχει πρόβλημα είναι στις φωνές των χαρακτήρων, κάποιες από αυτές είναι “αταίριαστες”.

Αξίζει να το αγοράσω;

Χωρίς να έχει προβλήματα ή να πάσχει κάπου, το Dragon Quest XI: Echoes of an Elusive Age πέφτει “θύμα” της επιτυχίας της σειράς Dragon Quest, αφού η απροθυμία των δημιουργών να προσφέρουν κάτι το “επιπλέον” το κρατάνε στην μετριότητα.

Αυτό παρόλα αυτά δεν σημαίνει ότι δεν πρόκειται για ένα καλό JRPG που προσφέρει όσα περιμένει κανείς: ενδιαφέρουσα ιστορία που ξετυλίγεται αργά, μάχες με επικούς εχθρούς και φυσικά θα χρειαστείτε πολλές ώρες για να φτάσετε στο τέλος του!