Connect with us

Τι ψάχνετε;

Reviews

Pro Evolution Soccer 2019 Review

pes 2019

Σε μια προσπάθεια να προλάβει τον ανταγωνισμό η Konami έκανε διαθέσιμο το Pro Evolution Soccer 2019 στα τέλη Αυγούστου, πριν καλά καλά ξεκινήσουν και τα ευρωπαικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου. Με τον ανταγωνισμό να είναι ιδιαίτερα υψηλός, ας δούμε τι έχει να μας προσφέρει η φετινή έκδοση του PES:

Φυσική αίσθηση κίνησης

Αν υπάρχει κάτι για το οποίο ξεχωρίζει το Pro Evolution Soccer 2019 είναι για την φυσική αίσθηση κίνησης που προσφέρει όταν ο παίχτης σας έχει την μπάλα. Τα animations δένουν αρμονικά και ενεργοποιούνται την κατάλληλη στιγμή, απαιτώντας από εσάς μόνο τις σωστές αποφάσεις την κατάλληλη στιγμή. Εξάλλου αυτό είναι που ξεχωρίζει τη νίκη από την ήττα, μια σωστή ή λάθος απόφαση!

Το Player ID δίνει χαρακτήρα στον κάθε παίχτη, ενώ πολύ σημαντική είναι η βελτίωση στην αποτύπωση της ικανότητας των παιχτών με την μπάλα: δεν μπορεί πλέον ένας αμυντικός να ντριμπλάρει μια ολόκληρη άμυνα, και με αυτό τον τρόπο γίνεται σαφής η διάκριση στον ρόλο και τις ικανότητες του κάθε παίχτη.

pes 2019

Η A.I έχει εξελιχθεί σημαντικά, διατηρώντας παρόλα αυτά τον αγαπημένο της τρόπο επίθεσης, που δεν είναι άλλος από τις σέντρες, κυρίως τις συρτές. Οι δημιουργοί του παιχνιδιού φρόντισαν και κάποια θέματα ισορροπίας, αφού η CPU ειδικά στα υψηλότερα επίπεδα δυσκολίας, δεν έιναι πια αλάνθαστη προσθέτοντας ένα ακόμη στοιχείο ρεαλισμού στο gameplay του παιχνιδιού.

Μιλώντας για ρεαλισμό, οι πάσες δεν βρίσκουν αυτόματα τον παίχτη που ψάχνετε, αλλά μετράει πλέον η δύναμη ακόμη και η γωνία του παίχτη που κάνει την πάσα και αυτού που την υποδέχεται, ώστε να καθοριστεί πώς και αν ο αποδέκτης της πάσας θα καταφέρει να την κοντρολάρει. Αν κάτι ξενίζει στο θέμα του ρεαλισμού είναι οι επεμβάσεις των τερματοφυλάκων, κάτι που είχαμε αναφέρει και στο preview μας, αφού τα animations είναι μη ρεαλιστικά και κυρίως υπερβολικά.

Το βάρος στο MyClub

Τα offline modes του PES 2019 δεν έχουν καμιά διαφορά από όσα είχαμε δει από το PES 2018, με τα πρωταθλήματα, τους φιλικούς αγώνες (με τις παραλλαγές τους) και φυσικά το Master League να είναι εκεί. Δεν μπορούμε να μην σημειώσουμε εδώ ότι περιμέναμε μια ολική αναθεώρηση και εξέλιξη του Master League, ενός mode – χαρακτηριστικού στοιχείου της σειράς, που όμως η Konami επέλεξε για ακόμη μια χρονιά να αφήσει το ίδιο προς απογοήτευσή μας.

Φυσικά, το βάρος έπεσε εκεί που υπάρχει χώρος για επιπλέον έσοδα: στο MyClub. Το βασικό online mode του PES 2019 επιστρέφει ανανεωμένο, και επιτέλους χωρίς την περιστροφή αυτών μυστήριων μπαλών που προσέφεραν έναν παίχτη, ξεκάθαρα από τύχη. Πλέον υπάρχουν τα πακέτα παιχτών, που δίνουν στον παίχτη παραπάνω από ένα παίχτη. Τα modes παραμένουν πολλά και σίγουρα θα βρείτε πολλούς τρόπους για να χορτάσετε αγώνες!

pes2019_coutinho_myclub

Αυτό που για κάποιους είναι καλό και για κάποιους κακό, είναι ότι στο MyClub δεν υπάρχει η έννοια του “χτισίματος” της ομάδας. Πολύ σύντομα και με λίγη δόση τύχης θα είστε σε θέση να έχετε μια ομάδα γεμάτη αστέρια, και είναι από εκεί και πέρα στο χέρι σας για το αν θα καταφέρετε να κερδίσετε τους αγώνες.

Γραφικά – Ήχος

Για να είμαστε δίκαιοι, θα πρέπει να χωρίσουμε το κομμάτι των γραφικών εντός γηπέδου, με αυτό της παρουσίασης των αγώνων και των μενού. Στο πρώτο κομμάτι το PES 2019 παίρνει πραγματικά άριστα, με τους παίχτες να είναι ταυτόσημοι με τους πραγματικούς και τα γήπεδα να είναι όσο περισσότερο ρεαλιστικά γίνεται.

pes-2019

Όμως υπάρχει και το κομμάτι των μενού που το PES 2019 είναι όσο πιο απλό γίνεται. Το ίδιο συμβαίνει και στην παρουσίαση των αγώνων, κάτι που είναι λογικό, αφού οι ομάδες και τα πρωταθλήματα που είναι πλήρως αδειοδοτημένα στο παιχνίδι, είναι λίγα και τα περισσότερα δεύτερης “ταχύτητας”.

Στην ίδια μετριότητα κινείται και ο ηχητικός τομέας. Η μετάδοση του αγώνα, είτε η ελληνική με τους Χρήστο Σωτηρακόπουλο και Γιώργο Θαναηλάκη, είτε η αγγλική με τους Petr Drury και Jim Beglin είναι υποτονική, ρομποτική σαν να διαβάζουν ένα ξερό κείμενο, μην πιάνοντας το πνεύμα και την ένταση των όσων συμβαίνουν στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου.

Αξίζει να το αγοράσω;

Μέσα στο γήπεδο, το PES 2019 ξεχωρίζει και προσφέρει μια αληθινή εμπειρία ποδοσφαίρου.

Έξω από αυτό όμως, τα πράγματα είναι καταδικασμένα στην μετριότητα και ευτυχώς οι fans με τα option files τους είναι οι μόνοι που μπορούν να βελτιώσουν τα πράγματα.

Όταν η Konami αποφασίσει να συνδυάσει το εξαιρετικό gameplay του παιχνιδιού, με κοσμητικά στοιχεία που βοηθούν τον παίχτη να βυθιστεί ακόμα περισσότερο στην ποδοσφαιρική του ατμόσφαιρα, τότε θα μπορέσει να κοιτάξει στα μάτια τον ανταγωνισμό.

Μέχρι τότε, το PES 2019 θα είναι σαν κάποιος να έχει πάρει για δώρο ένα διαμάντι και θα το προσφέρει τυλιγμένο σε μια εφημερίδα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Reviews

Το νέο παιχνίδι της σειράς FIFA κυκλοφόρησε και υπόσχεται στους ποδοσφαιρόφιλους πολλές μοναδικές στιγμές και συγκινήσεις. Με νέα modes και προσθήκες στο Ultimate Team...

News

To νέο παιχνίδι ποδοσφαίρου της Electronic Arts FIFA 19 κυκλοφόρησε και έκανε το ντεμπούτο του στην πρώτη θέση του Βρετανικού πίνακα αγορών όπως ήταν...

Reviews

H Lara Croft επέστρεψε ολοκληρώνοντας το reboot της σειράς με το Shadow of The Tomb Raider και η CD Media μας έδωσε την δυνατότητα...

PS Vita

H Sony ανακοίνωσε τα παιχνίδια που θα δώσει στους συνδρομητές του PlayStation Plus σε PlayStation 4, PlayStation 3 και PlayStation Vita για τον μήνα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ