Από την Αίγυπτο στην Ρώμη και από εκεία στην Αρχαία Ελλάδα. Η σειρά Assassin’s Creed επισκέπτεται για πρώτη φορά την χώρα μας συνεχίζοντας την ιστορία της μεγαλύτερης μάχης ανάμεσα στο κακό και το καλό.

Η αποκάλυψη μιας συνομωσίας

Στα χρόνια του Πελοποννησιακού Πολέμου η Αρχαία Ελλάδα πέρασε μια ακόμη κρίση που επαναπροσδιόρισε τα σύνορα αλλά κυρίως τις σχέσεις των κρατών αλλά και την φιλοσοφία των ανθρώπων.

Όπως συμβαίνει συνήθως κατά την διάρκεια ενός πολέμου τόσο ευρείας κλίμακας, μαζί με την κύρια ιστορία, συνυπάρχουν πίσω της παράπλευρες ιστορίες, ιστορίες προσωπικές που αφορούν τους πρωταγωνιστές, αλλά και τις πραγματικές αιτίες ενός πολέμου.

Στο Assassin’s Creed Odyssey αναλαμβάνεται τον ρόλο του Alexios ή της Cassandra με στόχο να ανακαλύψετε κρυμμένα μυστικά, συνομωσίες και ιστορίες που επηρρεάζουν ολόκληρο τον κόσμο.

Assassin's Creed Odyssey Review

Στα (γερά) θεμέλια του Origins

Το Assassin’s Creed Origins, ήταν το παιχνίδι με το οποίο η σειρά Assassin’s Creed έκανε την δική της επανεκκίνηση, σε μια περίοδο που φαινόταν να βρίσκεται σε τέλμα. Τα RPG στοιχεία του Origins διατηρούνται στο Oddysey, ενώ οι προσθήκες που έγιναν, ενισχύουν αυτή τη νέα κατεύθυνση της σειράς.

Οι melee μάχες είναι απολαυστικές και αποτελούνται από μια ολόκληρη ποικιλία από επιθέσεις και ειδικές ικανότητες, ενώ ταυτόχρονα δοκιμάζουν τα αντακλαστικά σας ώστε να αποφύγετε ή ακόμα καλύτερα να αποκρούσετε τις επιθέσεις των εχθρών σας.

Καθώς πολεμάτε αυξάνετε τον δείκτη αδρεναλίνη σας και αυτός όταν γεμίζει σας δίνει την δυνατότητα να εξαπολύσετε ειδικές θανατηφόρες επιθέσεις.

Assassin's Creed Odyssey ReviewΕκτός όμως από τις μάχες στην στεριά στο Odyssey έχουμε αρκετή δράση στις ελληνικές θάλασσες, σε μια προσπάθεια των δημιουργών να εμπλουτίσουν το gameplay του παιχνιδιού. Φυσικά, σε μια χώρα όπως η Ελλάδα, το πλοίο είναι ο βασικός τρόπος μετακίνησης των πρωταγωνιστών μας.

Γραφικά – Ήχος

Η μεταφορά της Αρχαίας Ελλάδας στον κόσμο του Assassin’s Creed είναι εξαιρετική με τα γραφικά του παιχνιδιού να εντυπωσιάζουν και σίγουρα να ικανοποιούν και τον πιο απαιτητικό χρήστη.

Το ίδιο και η επική μουσική που συνοδεύει το ταξίδι σας, όπως και το voice acting που είναι επίσης υψηλού επιπέδου.

Assassin's Creed Odyssey Review

Αξίζει να το αγοράσω;

Διατηρώντας την φιλοσοφία του επιτυχημένου Assassin’s Creed Origins, του Odyssey φέρνει μικρές προσθήκες που επεκτείνουν αυτή την φόρμουλα.

Πρόκειται για μια χορταστική εμπειρία παιχνιδιού με εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ιστορία, ικανοποιητικό gameplay και σας δίνει την δυνατότητα να δίνει μια όψη της Αρχαίας Ελλάδας που δεν είχατε φανταστεί.

silver