Δεν είναι μυστικό ότι το Nintendo Switch είναι το “καταφύγιο” των indie developers, η πλατφόρμα που μπορούν να βρούν ένα δεκτικό κοινό για τα παιχνίδια τους. Το Candle: The Power of the Flame ανήκει σε αυτή την κατηγορία διεκδικώντας τον δικό του χώρο στην κατηγορία των 2D puzzle platformers.

Η ευθύνη του Teku

Η ιστορία του Candle: The Power of the Flame είναι όσο πιο απλή μπορεί να είναι: η ξαφνική σύλληψη ενός Shaman από την εχθρική φυλή Wackha είναι η αρχή της περιπέτειας του Teku.

Ο Teku, ο πρωταγωνιστής μας, με κύριο όπλο του το φως από το κερί που κρατάει ξεκινάει το ταξίδι του για να τον φέρει πίσω στο χωριό τους.

Και αν το κύριο όπλο του Teku είναι το φως από την φωτιά, εσείς θα πρέπει να οπλιστείτε με μπόλικη υπομονή, επιμονή στην λεπτομέρεια και αντοχή για τις τεχνικές δυσκολίες του παιχνιδιού…

Candle The Power Of The Flame Review

Η αυξημένη δυσκολία και η “απρόβλεπτη” κίνηση

Πριν απ όλα, φαίνεται ότι οι δημιουργοί του παιχνιδιού είχαν στο μυαλό τους μια “μείξη” ανάμεσα σε ένα κλασσικό platformer και σε ένα point and click adventure. Πολλές από τις λύσεις των puzzles που θα αναζητήσετε θα είναι κρυμμένες πίσω από αναπάντεχα εμπόδια.

Για αυτό το λόγο, το παιχνίδι απαιτεί από τον χρήστη μεγάλη επιμονή στην λεπτομέρεια και ιδιαίτερα αυξημένη προσοχή. Το Candle: The Power of the Flame είναι έτοιμο ανά πάσα στιγμή να κάνει την ζωή σας όσο πιο δύσκολη γίνεται.

Σε αυτό συμβάλλει και ο προβληματικός χειρισμός που τις περισσότερες φορές άλλο θα θέλετε να κάνετε και άλλο θα βλέπετε να συμβαίνει στις οθόνες σας. Ευτυχώς ακόμα και αν πέθανετε, η πρόοδος που θα έχετε χάσει θα είναι μηδαμινή.

Candle The Power Of The Flame Review

Γραφικά – Ήχος

Ξεκινώντας ανάποδα, ο ηχητικός τομέας του παιχνιδιού λειτουργεί ξεκάθαρα υποστηρικτικά χωρίς να εντυπωσιάζει ή να φέρνει κάτι το αξιοσημείωτο.

Στο κομμάτι των γραφικών όμως, οι δημιουργοί του παιχνιδιού έχει δώσει πολύ μεγάλη προσοχή στην λεπτομέρεια δημιουργώντας ένα ευχάριστο, πολύχρωμο περιβάλλον που δίνει στο παιχνίδι τον δικό του, καλλιτεχνικό χαρακτήρα.

Αξίζει να το αγοράσω;

Το Candle: The Power Of The Flame αφορά ένα πολύ συγκεκριμένο κοινό που ασχολείται με τα hardcore platformers.

Ξέχωρα από τα μικρά τεχνικά του προβλήματα, με τον μεγάλο βαθμό δυσκολία που φέρει, είναι ικανό να προσφέρει μια αίσθηση επιβράβευσης αν καταφέρε να φτάσετε στο τέλος του.

Εκτός από το Nintendo Switch, το Candle είναι διαθέσιμο και για Xbox One, PC και PS4.