Το Red Dead Redemption 2 θέτει σίγουρα υποψηφιότητα για “παιχνίδι” της χρονιάς συνεχίζοντας την παράδοση που ξεκίνησε το πρώτο Red Dead Redemption, που θεωρείται ο πρώτος τίτλος της σειράς της Rockstar.

Στην πραγματικότητα όμως, πριν από τους δύο αυτούς τίτλους, υπήρχε ακόμη ένας: ένα παίχνιδι που αναπτυσσόταν για την Capcom και όχι για την Rockstar!

Η ιδέα ενός παιχνιδιού που θα θύμιζε Western ήταν κάτι που θεωρήθηκε αρκετά ενδιαφέρον, και το 2000 η Angel Studios ξεκίνησε την ανάπτυξη ενός τέτοιου παιχνιδιού, τα δικαιώματα του οποίου κατείχε η Capcom.

Η ομάδα όμως που δούλευε σε αυτό, αντιμετώπισε αρκετά μεγάλα προβλήματα και τρία χρόνια μετά η Capcom αποφάσισε ότι δεν ενδιαφέρεται πια, και ανακοίνωσε ότι σταμάτησε να το χρηματοδοτεί και πως δεν θα κυκλοφορήσει ποτέ.

Κάπου εκεί βρέθηκε η Rockstar, η οποία εκδήλωσε το ενδιαφέρον της για τα δικαιώματα του, τα οποία τελικά απέκτησε τον Δεκέμβριο του 2013. Το μόνο που κράτησε η Capcom ήταν τα δικαιώματα για την αγορά της Ιαπωνίας, αν ποτέ κυκλοφορούσε το παιχνίδι.

Στην Rockstar πήρε περίπου 10 μήνες για να φέρει στην αγορά το Red Dead Revolver!

Το παιχνίδι ήταν αρκετά επιτυχημένο, παρά τις χτυπητές αδυναμίες του στον τεχνικό τομέα και η εταιρία αποφάσισε μόλις ένα χρόνο μετά να δουλέψει στον διάδοχο του, που δεν ήταν άλλος από το Red Dead Redemption.

Ήταν μάλιστα τέτοια η αποφασιστικότητα της Rockstar και η σιγουριά της ότι το Red Dead Redemption θα πετύχει, που απασχόλησε πάνω από 800 εργαζομένους σε αυτούς, αριθμός 8πλάσιος σε σχέση με τους 100 που αφιερώθηκαν στο Red Dead Revolver.

Αν κάποιος πάντως ψάξει να βρει ομοιότητες ανάμεσα στο Red Dead Revolver και το Red Dead Redemption δεν θα βρει πολλές, εκτός φυσικά από την western φύση τους και κάποιους μηχανισμούς gameplay, παρόλα αυτά όμως, μπορεί σίγουρα το Redemption να θεωρηθεί “πνευματικός διάδοχος” του Revolver.