Connect with us

Hi, what are you looking for?

Features

Οι αντιδράσεις και το παρασκήνιο για το Diablo: Immortal

H Blizzard Entertainment στα πλαίσια της παρουσίασης της Blizzcon 2018 ανακοίνωσε το Diablo: Immortal για τα κινητά το οποίο βρίσκεται υπό παραγωγή στα studio της Blizzard σε συνεργασία με την Κινέζικη NetEase.

Μόλις έγινε η ανακοίνωση ζωντανά στο stage της Blizzcon στο τέλος της παρουσίασης το κοινό που βρέθηκε εκεί έμεινε ήσυχο χωρίς κάποιον ενθουσιασμό ή κάποια χειροκροτήματα.

Ωστόσο, οι οπαδοί της θρυλικής RPG σειράς εξέφρασαν την δυσαρέσκεια τους για αυτή την ανακοίνωση μέσω των Social Media της εταιρείας αλλά και σε σελίδες οπαδών για την σειρά.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ένας fan ρώτησε απευθείας τους δημιουργούς «αν το Diablo Immortal είναι ένα πρωταπριλιάτικο αστείο εκτός εποχής».

Η Reddit σελίδα του Diablo είναι μέχρι και αυτή την στιγμή γεμάτη με σχόλια από δυσαρεστημένους οπαδούς του παιχνιδιού για την ύπαρξη του Diablo Immortal αλλά και τις συνθήκες που οδήγησαν προς στην ανακοίνωση.

Στο YouTube τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα για την Blizzard Entertainment καθώς τα Trailers του Diablo: Immortal έχουν γεμίσει με αρνητικά σχόλια αλλά και ψήφους. Η εταιρεία «προσπαθεί να διορθώσει την κατάσταση» ανεβάζοντας και σβήνοντας τα βίντεο ξανά και ξανά. Επιπλέον κάνει και αφαίρεση αρνητικών ψήφων και σχολίων.

Ωστόσο, αυτή η μέθοδος όπως αποδεικνύεται και ήταν αναμενόμενο, «εξαγριώνει και πεισμώνει περισσότερο» το κοινό το οποίο «συνεχίζει ακάθεκτα» να δείχνει την δυσαρέσκεια του.

Όπως φαίνεται μέχρι αυτή την στιγμή η «πηγή» αυτής της αμφιλεγόμενης ανακοίνωσης είναι η κακοδιαχείριση των προσδοκιών των οπαδών εκ μέρους της Blizzard, καθώς η εταιρεία πριν την Blizzcon επιβεβαίωσε ότι βρίσκονται αρκετά Diablo project υπό παραγωγή και ότι θα είχε κάποια πράγματα για να παρουσιάσει μέσα στην χρονιά.

Λίγο πριν την Blizzcon, η Blizzard ισοπέδωσε τις εικασίες των οπαδών αλλά και των δημοσιογράφων λέγοντας ότι δεν θα είναι έτοιμη να ανακοινώσει όλα τα projects της, αλλά σκοπεύει να μοιραστεί κάποια νέα σχετικά με το Diablo στο Show.

Οι οπαδοί ήλπιζαν ότι η Blizzard θα χρησιμοποιούσε την Blizzcon για να ανακοινώσει τα πάντα από ένα remaster μέχρι και το Diablo 4. «Κανείς» δεν περίμενε ένα παιχνίδι κινητού πάνω στο Diablo.

Ένας ακόμη παράγοντας για τις αντιδράσεις του κοινού είναι και οι συνθήκες της ανακοίνωσης, η οποία έγινε μπροστά στο σκληροπυρηνικό της κοινό στο τέλος μίας τόσο σημαντικής τελετής.

Εν τω μεταξύ, ο άνθρωπος που βρέθηκε στην Blizzcon και έκανε την αμφιλεγόμενη ερώτηση έχει δεχθεί κριτική από τους οπαδούς του παιχνιδιού επειδή ντρόπιασε δημοσίως τους δύο developers της Blizzard που ήταν στο stage οι οποίοι δεν είχαν και πολλά να κάνουν σχετικά με αυτή την απόφαση εξαρχής.

Ο παρευρισκόμενος της Blizzcon είπε σε μία ανάρτηση του στο Reddit:

«Δεν ήμουν σίγουρος για την ερώτησή μου μέχρι που έλαβα το μικρόφωνο.

Ήθελα να πω κάτι πιο οδυνηρό, αλλά δεν το έκανα. Είχα πολλές άλλες κακές ερωτήσεις στο μυαλό μου. Αυτή που αποφάσισα να κάνω ακούστηκε καλύτερα στο μυαλό μου και ήξερα ότι εκατομμύρια άνθρωποι θα την άκουγαν.

Ένα τρολ δεν θα είχε την απόκριση την οποία έχω λάβει στα social media. Είναι ξεκάθαρο πώς είμαι ένας αληθινός οπαδός της Blizzard αλλά είμαι απογοητευμένος».

Ο παρευρισκόμενος υποστήριξε την δράση του μιλώντας για τον Wyatt Cheng επικεφαλής σχεδιασμού στο Diablo και έναν από τους developers που άκουσαν την ερώτηση του και έπρεπε να απαντήσουν σε αυτή ζωντανά στο stage.

«Νιώθω πραγματικά πολύ άσχημα για το Wyatt. Πιστεύω πώς κάνει καταπληκτική δουλειά. Το πρόβλημα είναι πώς σε μία μεγάλη οργάνωση, το κάθε μέλος της ομάδας εκπροσωπεί την επιχείρηση. Είμαι ένας σκληροπυρηνικός οπαδός της Blizzard για πάνω από 20 χρόνια. Είμαι πολύ απογοητευμένος από τον τρόπο που αντιμετωπίζονται όλοι οι fan του Diablo.

Το παιχνίδι πρέπει να ακυρωθεί και η Blizzard πρέπει να ντρέπεται για αυτό».

Αργότερα ήρθε και η απάντηση της Blizzard πάνω στις απόψεις αλλά και τις ανησυχίες των παικτών σχετικά με την σειρά Diablo.

To Polygon μίλησε με τον Allen Adham εκτελεστικό παραγωγό και συνιδρυτή της Blizzard και τον Dan Elggren επικεφαλής παραγωγής σχετικά με την απόκριση του κοινού για το Diablo: Immortal.

Και οι δύο ξεκαθάρισαν στην συνέντευξη πώς το Immortal είναι ένα από τα project στην σειρά Diablo που βρίσκεται υπό παραγωγή και ελπίζουν πώς οι οπαδοί θα παραμείνουν υπομονετικοί για μελλοντικές ανακοινώσεις.

Ο Adman είπε:

«Έχουμε δηλώσει πώς έχουμε πολλαπλές ομάδες παραγωγής οι οποίες δουλεύουν σε πολλαπλά project της σειράς Diablo και αυτό παραμένει αληθές ακόμη και μετά την κυκλοφορία του Diablo 3 στο Nintendo Switch και μετά την ανακοίνωση του Immortal. To Diablo είναι για εμάς μία σημαντική σειρά και θα παραμείνει σημαντική. Την αγαπάμε. Ελπίζουμε πώς οι οπαδοί καταλαβαίνουν τι λέμε όταν λέμε αυτό το πράγμα».

Ο Elgreen δήλωσε στην συνέντευξη:

«Η πρόθεση μας ήταν να χτίσουμε και να φέρουμε την εμπειρία του Diablo στα κινητά με το Diablo: Immortal. Η αίσθηση, το UI και τα πάντα γύρω από το παιχνίδι έχουν χτιστεί με την φιλοσοφία να φτιάξουμε την καλύτερη εμπειρία Diablo που μπορούμε στην πλατφόρμα κινητών».

Το Diablo: Immortal θα κυκλοφορήσει στο μέλλον για Android, iPhone, και iPad κινητές συσκευές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Advertisement