Το καλοκαίρι του 2018 ήταν μαγικό για την Εθνική ομάδα της Κροατίας και τους Κροάτες φιλάθλους φυσικά. Μια σειρά από φανταστικές εμφανίσεις έφεραν την Κροατία στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, εκεί που πάντως το εμπόδιο της Γαλλίας ήταν ανυπέρβλητο.

Η παρέα του Μόντριτς, ο οποίος και ψηφίστηκε καλύτερος παίχτης του Παγκοσμίου Κυπέλλου, απέκτησε πολλούς φίλους και σίγουρα οι περισσότεροι από αυτούς θα ήθελαν έστω και ψηφιακά να αναλάβουν τον ρόλο τους. Το πρόβλημα όμως είναι ότι στο FIFA 19 η Εθνική Κροατίας δεν υπάρχει, παρότι οι παίχτες της βρίσκονται κανονικά στις ομάδες τους.

Όπως αποκαλύπτει το Eurogamer, εδώ και αρκετά χρόνια η Κροατική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου και η Electronic Arts δεν μπορούν να καταλήξουν σε συμφωνία, και ο λόγος είναι προφανώς οικονομικός.

Ο λόγος που η Κροατία δεν υπάρχει στο FIFA 19 είναι ότι η Κροατική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου και η EA δεν μπορούν να καταλήξουν σε μια συμφωνία που θα ικανοποιεί και τις δύο πλευρές” δηλώνει ο Tomislav Pacak, εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα από το 2012 η EA προσέφερε στην Κροατία 100 χιλιάδες ευρώ για να έχει το δικαίωμα να προσθέσει την Κροατική Εθνική ομάδα στο παιχνίδι της. Όμως, οι Κροάτες απέρριψαν την προσφορά και μένει να δούμε αν θα υπάρξει τελικά συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές τα επόμενα χρόνια.