Η Valve έχει κάνει αναθεώρηση στην πολιτική της στο Σύμφωνο Διανομής (Distribution Agreement) και στα μερίδια από τα έσοδα της στο Steam, ώστε οι developers να κρατούν περισσότερα χρήματα από τις πωλήσεις των επιτυχημένων παιχνιδιών τους.

Μέχρι και σήμερα η Valve έπαιρνε 30% ως μερίδιο από όλες τις εταιρείες που χρησιμοποιούσαν την ψηφιακή πλατφόρμα Steam, κάτι που κάνουν και οι άλλες εταιρείες Microsoft, Sony και Nintendo στις αντίστοιχες υπηρεσίες.

Η Valve από εδώ και πέρα θα λαμβάνει το 25% ως μερίδιο όταν τα έσοδα του προϊόντος φτάσουν στα 10 εκατομμύρια δολάρια. Το μερίδιο θα πέσει στα 20% για εισπράξεις των 50 εκατομμυρίων δολαρίων. Αυτή η πολιτική περιλαμβάνει τις πωλήσεις, αλλά και τα έσοδα από τα DLC, τις αγορές εντός παιχνιδιού και τις αγορές από το κατάστημα κοινότητας.

Η εταιρεία δεν δήλωσε γιατί έκανε αυτές τις αλλαγές τώρα, αλλά ο πιθανός λόγος είναι επειδή πολλοί developers και εκδότες όπως για παράδειγμα Bethesda, Αctivision, Ubisoft πουλάνε τα παιχνίδια τους σε δικές τους πλατφόρμες, ώστε να λαμβάνουν όλα τα συνολικά κέρδη «κλείνοντας την πόρτα» σε άλλες πλατφόρμες του PC όπως το Steam της Valve.

Αυτή η αλλαγή στην πολιτική της εταιρείας απευθύνεται στις μεγάλες εταιρείες παιχνιδιών κάνοντας την κυκλοφορία παιχνιδιών στο Steam πιο δελεαστική, αλλά από την άλλη πλευρά του νομίσματος αυτοί που δεν έχουν διευκόλυνση στα έσοδα τους είναι οι ανεξάρτητοι developers οι οποίοι δεν κέρδισαν κάτι από αυτή.