Συνήθως στα παιχνίδια ο ρόλος που αναλαμβάνουμε είναι αυτός του καλού ήρωα που ετοιμάζεται να σώσει -για ακόμη μια φορά- τον κόσμο. Το Lego DC Super – Villains προσφέρει μια εναλλακτική: ο “Rookie” δεν είναι ο καλός πρωταγωνιστής. Και ακόμα περισσότερο, δεν είναι ούτε καλός, ούτε πρωταγωνιστής.

Τα ηνία στους κακούς

Στο Lego DC Super-Villains τα ηνία του κόσμου αναλαμβάνουν οι κακοί. Όχι μόνο ένας ή δύο, αλλά μια ολόκληρη…λεγεώνα από δαύτους.

Στο παιχνίδι αναλαμβάνουμε τον ρόλο του “The Rookie” που μέσα στην τρέλα που κυριαρχεί  καλείται να αντιμετωπίσει γνώριμους κακούς (αλλά και καλούς) από την γκάμα υπερηρώων της DC.

Lego DC Super-Villains Review

Προφανώς ο “Rookie” έχει την δική του ειδική δύναμη και είναι ένας χαρακτήρας που αναλαμβάνετε εσείς. Οι επιλογές παραμετροποίησης του χαρακτήρα είναι πάρα πολλές, ενώ γίνονται ακόμη περισσότερες καθώς προχωράτε στο παιχνίδι και ξεκλειδώνετε και άλλες.

Το θέμα όμως είναι ότι ο “Rookie” μοιάζει να μην κολλάει στην γενικότερη ιστορία, παραμένοντας ένας απλός θεατής. Ακόμα και μετά την σημαντική και δύσκολη μάχη με τον Luthor οι συνεργάτες του τον φωνάζουν “Rookie”, ενώ χαρακτηριστικό του είναι ότι δεν μιλάει ποτέ. Δεν έχει καν φωνή…

Lego DC Super-Villains Review

Η κλασσική Lego συνταγή

Χωρίς μεγάλες εκπλήξεις και αλλαγές είναι και το gameplay του παιχνιδιού, παραμένοντας στην γνωστή συνταγή των Lego παιχνιδιών.

Ολόκληρος ο κόσμος μπορεί να καταστραφεί (τουλάχιστον τα μεγαλύτερα κομμάτια του), τα puzzles είναι εκεί για να σας βάλουν να σκεφτείτε, όπως και κάποια στοιχεία platforming.

Οι επιθέσεις γίνονται με το πάτημα ενός κουμπιού, διατηρώντας την προσβασιμότητα και το “χαλαρό” επίπεδο απαιτήσεων από τον παίχτη.

Lego DC Super-Villains Review

Γραφικά – Ήχος

Πολύχρωμοι κόσμοι που αναπαριστούν την καταστροφή και το χάος πάντα με το Lego στυλ. Οι χαρακτήρες έχουν πολύ όμορφα και ξεχωριστά animations και γενικά στον οπτικό τομέα θα πάρετε ότι περιμένετε από ένα τέτοιο παιχνίδι.

Στο κομμάτι του ήχου εκτός από τα διάφορα εφέ, ευχάριστη έκπληξη αποτελεί το γεγονός ότι το voice cast αποτελείται ως επι το πλείστον από τους ηθοποιούς των Superman και Batman Animated Series της δεκαετίας του 90.

Αξίζει να το αγοράσω;

Σίγουρα η δυνατότητα να αναλάβετε τον ρόλο των κακών σε ένα σύμπαν όπως αυτό της DC είναι κάτι αρκετά δελεαστικό από μόνο του.

Όμως ο σχεδιασμός του παιχνιδιού δεν επιτρέπει αρκετές ελευθερίες για να προκαλέσετε το…”απαραίτητο” χάος και χτυπητή είναι και η αδυναμία του παιχνιδιού να παρουσιάσει τον χαρακτήρα μας ως πρωταγωνιστή της ιστορίας του.

Ίσως το καλύτερο κομμάτι του να ξεκινά μετά το τέλος της ιστορίας, εκεί που είστε ελεύθεροι να κάνετε ότι θέλετε στον ανοιχτό πλέον χάρτη του παιχνιδιού…