Η Microsoft ίδρυσε μία ομάδα GGPD (Global Gaming Partnership & Development) στην Ασία η οποία θα αναζητάει συνεργασίες με προγραμματιστές και εκδότριες εταιρίες στην Ιαπωνία, στην Nότια Κορέα, στην Κίνα και σε άλλες χώρες της Ασίας.

Η ομάδα του Xbox είχε και συνεχίζει να έχει μία πολύ μικρή παρουσία στις χώρες της Ασίας το οποίο έχει ως αποτέλεσμα μία μικρή γκάμα από Γιαπωνέζικα και Ασιατικά παιχνίδια στις κονσόλες Xbox One.

Αυτό τον ρόλο τον είχε ο διευθυντής του Xbox Phil Spencer και ο συντονιστής του ID@Xbox προγράμματος Chris Charla οι οποίοι ήταν υπεύθυνοι για το κλείσιμο συμφωνιών με παραγωγούς στην περιοχή, σύμφωνα με την αγγελία εργασίας για την νέα ομάδα.

Η αγγελία περιλαμβάνει τις εξής πληροφορίες:

Το Microsoft Global Gaming Partnership & Development είναι τμήμα του Xbox που αναζητάει ακριβείς στρατηγικές συνεργασίες.

  • To μέρος διανομής δεν είναι σταθερό, απαιτεί μετακινήσεις στο Tόκιο, την Νότια Kορέα, την Σανγκάη και το Redmond.
  • O σκοπός της τοπικής ομάδας θα πρέπει να είναι το κλείσιμο συμφωνιών με υποψήφιους συνεργάτες.
  • O υποψήφιος θα είναι αντιπρόσωπος του Xbox στην περιοχή.
  • Θα πρέπει να συνομιλεί με στούντιο και developers για να εντοπίσει ευκαιρίες.
  • Θα είναι υπεύθυνος για πολλούς ανθρώπους.

Η Microsoft θέλει να ξεκινήσει την δουλειά σε αυτή την περιοχή άμεσα. Αυτή την στιγμή οι υπεύθυνοι που έκλεισαν συμφωνίες εκεί ήταν ο Phil Spencer και ο Chris Charla. Από εδώ και πέρα θα υπάρχει μία νέα ομάδα η οποία θα είναι αφοσιωμένη σε αυτό το κομμάτι.

Αυτά τα νέα είναι αρκετά ευχάριστα για το Xbox brand της Microsoft και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τις εξελίξεις αλλά και πώς θα διαμορφωθεί το τοπίο στην αγορά της Ασίας στο μέλλον.