H Ιταλική εταιρεία Milestone είναι γνωστή για τις προσπάθειες της στο να δημιουργεί συναρπαστικά racing παιχνίδια με «μικρό μπάτζετ» σε σύγκριση με άλλες πιο μεγάλες εταιρείες που εξειδικεύονται σε αυτό τον τομέα. Η εταιρεία συνεχίζει τις παραγωγές και τις κυκλοφορίες για αυτή την χρονιά με το τρίτο παιχνίδι της Ride σειράς.

Τα δύο πρώτα Ride παιχνίδια είχαν προσφέρει αρκετές επιλογές από μοτοσυκλέτες και πίστες στους «μηχανόβιους» παίκτες με απλά συστήματα ελέγχου για την οδήγηση.

Μόλις κυκλοφόρησε το Ride 3 και θα μάθετε αν είναι πιο βελτιωμένο και τι παραπάνω έχει να προσφέρει σε σχέση με τους προκατόχους του και άλλα πολλά στο review που ακολουθεί.

Ένα ισορροπημένο Career Mode και το περιεχόμενο του παιχνιδιού

Η Milestone δημιούργησε για το Ride 3 ένα ισορροπημένο career mode το οποίο περιέχει events και modes για όλες τις κατηγορίες μοτοσυκλετών, όπου θα μπορείτε να δημιουργήσετε τον δικό σας αναβάτη, να αγοράσετε τις δικές σας μηχανές και να τις αναβαθμίσετε με την χρήση της οικονομίας που λαμβάνεται μόνο με την πρόοδο σας από το παιχνίδι. Το στυλ και η παρουσίαση των events στα μενού θυμίζει πολύ τις «παλιές καλές εποχές» με το Tourist Trophy της Polyphony Digital στο PlayStation 2.

Στο Career mode θα αντιμετωπίσετε την AI σε μία μεγάλη σειρά από διαφορετικούς αγώνες σε μία πλούσια γκάμα από κατηγορίες μοτοσυκλέτας αλλά και πίστας.

Το Ride 3 περιλαμβάνει 230 μοτοσυκλέτες από τις μεγαλύτερες εταιρείες της μοτοσυκλετοβιομηχανίας όπως Kawasaki, Yamaha, BMW, Aprilia, Honda, Triumph, Ducati, KTM, MV Agusta, Suzuki και άλλες πολλές. Η επιλογή θα είναι πολύ δύσκολη για τους παίκτες αφού υπάρχουν στο Ride 3 μοτοσυκλέτες για όλα τα είδη και τα γούστα όπως κλασικές Vintage, Sport, Supermoto, Maxienduro και άλλα πολλά προσφέροντας διάφορα στυλ και τρόπους οδήγησης στο παιχνίδι. Αξίζει να σημειωθεί πώς όλες οι μηχανές μπορούν να αποκτηθούν μόνο από την πρόοδο του παιχνιδιού και πιο συγκεκριμένα στο Career mode ολοκληρώνοντας events στην καλύτερη δυνατή θέση.

Στο παιχνίδι θα έχετε την δυνατότητα να αναβαθμίσετε επίσης τις αγαπημένες σας μοτοσυκλέτες τροποποιώντας κομμάτια όπως ηλεκτρονικό εγκέφαλο, κιβώτιο ταχυτήτων, αλυσίδα, λάδια, κινητήρας, φρένα, ρόδες και άλλα πολλά με πάνω από 500 επιλογές για αντικατάσταση από αδειοδοτούμενες εταιρείες που ειδικεύονται σε αυτά τα κομμάτια.

Θα μπορείτε επιπλέον να αλλάξετε τα χρώματα και τα liveries των μοτοσυκλετών σας με δικές σας επιλογές με το Livery Editor, ενώ επίσης θα έχετε την δυνατότητα να εξοπλίσετε τον αναβάτη σας με εξοπλισμό όπως στολές, κράνη, γάντια με γνήσια προϊόντα από γνωστές εταιρείες.

To Ride 3 περιλαμβάνει επίσης 30 πίστες με πλούσιες επιλογές που αποτελούνται από πραγματικές αλλά και φανταστικές πίστες, όπως την Nürburgring στην Γερμανία, την Autodromo Enzo e Dono Ferrari στην Imola, την Monza στην Ιταλία, την Daytona στις ΗΠΑ, την Brands Hatch στην Αγγλία, την Nevers Magny-Cours στην Γαλλία, την Okayama International Circuit στη Ιαπωνία, την πόλη του Μακάο στην Κίνα, το Tenerife της Ισπανίας, το Route 66 της Αμερικής και πολλές άλλες ακόμη. Συνεπώς, η Milestone εξασφάλισε τεράστιες παρουσίες για το Ride 3 με συναρπαστικά περιβάλλοντα καλύπτοντας όλα τα είδη αγώνων από Grand Prix μέχρι και πίστες για Drag Race. H εταιρεία έκανε πολύ καλή δουλειά στην αναπαράσταση των πραγματικών περιβάλλοντων για κάθε πίστα ξεχωριστά, αφού όλες φαίνονται ρεαλιστικές και είναι πιστά αντίγραφα όπως θα έπρεπε.

Το παιχνίδι εκτός από το Career mode περιλαμβάνει και άλλα modes όπως το Quick Race όπου μπορείτε να αντιμετωπίσετε την AI με όποια μοτοσυκλέτα και πίστα επιθυμείτε, το Time Attack στο οποίο θα κάνετε το παρόμοιο πράγμα με την μόνη διαφορά ότι θα αντιμετωπίσετε τον εαυτό σας στο να κάνετε καλύτερους χρόνους στην πίστα και τέλος το Drag Race όπου θα αντιμετωπίσετε άλλους τρεις ΑΙ αναβάτες σε ειδικά διαμορφωμένες πίστες σε αγώνες με μία ευθεία, όπου αυτός που θα τερματίσει πρώτος είναι νικητής.

Το Ride 3 περιλαμβάνει και Online Multiplayer όπου θα μπορέσετε να παίξετε με άλλους παίκτες Online τα παραπάνω modes και να τους αντιμετωπίσετε με όποια μοτοσυκλέτα θέλετε σε όλες τις πίστες του παιχνιδιού. Το Multiplayer επίσης περιλαμβάνει και το Weekly Challenges το οποίο προσφέρει διάφορες δοκιμάσιες κάθε εβδομάδα με διάφορες ρυθμίσεις και modes. Είναι ένα αρκετά βασικό και απλοϊκό σύστημα Multiplayer δίχως κάποιους ξεχωριστούς μηχανισμούς ή διαφορετικούς τρόπους λειτουργίας.

Η οδήγηση και η ζόρικη AI

H αίσθηση της ανάβασης είναι ρεαλιστική σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια της Ride σειράς, επειδή η Milestone χρησιμοποίησε την Unreal Engine 4 για το Ride 3.

To αποτέλεσμα είναι πιο ισορροπημένο αφού προσφέρεται φυσική κίνηση στους αναβάτες, καλύτερη συμπεριφορά στην ΑΙ και ένα πιο βελτιωμένο σύστημα κρούσης.

Δεν λείπουν όμως και οι αστοχίες σε αυτά τα συστήματα. Σε μερικές περιπτώσεις η ΑΙ είναι πολύ δύσκολη από ότι θα έπρεπε ακόμη και στην πιο εύκολη ρύθμιση που υπάρχει για την ανταγωνιστικότητα της, ενώ κάποιες άλλες φορές είναι πιο εύκολη από ότι θα έπρεπε.

Υπάρχουν και βοηθήματα για τους νέους παίκτες που δεν ασχολούνται και πολύ με τις μοτοσυκλέτες. Για παράδειγμα υπάρχει το Traction Control το οποίο θα σας κρατήσει στην πίστα χωρίς να χάνετε εύκολα τον έλεγχο της μηχανής σας στις στροφές, τα πίσω φρένα μπορούν να μπουν στην αυτόματη λειτουργία, το Wheel Control το οποίο θα σας κρατήσει σταθερά στο έδαφος χωρίς να απογειώνεται η μηχανή στον αέρα με το γκάζι αν το ενεργοποιήσετε και άλλα πολλά. Βέβαια αυτά τα βοηθήματα μπορούν να ενεργοποιηθούν ή να απενεργοποιηθούν ή να χρησιμοποιήσετε μερικά από αυτά από τα μενού του παιχνιδιού.

Γραφικά – Ήχος

Η Milestone χρησιμοποίησε για ακόμη μία φορά την Unreal Engine και για πρώτη φορά στην σειρά παιχνιδιών Ride και το αποτέλεσμα είναι φανταστικό. Η εταιρεία παραγωγής έκανε πολύ καλή δουλειά στην καταγραφή των μοντέλων για τις μοτοσυκλέτες και τις πίστες τα οποία συνολικά προβάλλονται υπέροχα με όλες τις λεπτομέρειες.

Αξίζει να σημειωθεί πώς υπάρχουν κάποια θέματα με τα animations όπως για παράδειγμα όταν η μοτοσυκλέτα κινείται οι ζάντες κινούνται σε αργή κίνηση, επιπλέον σε σπάνιες περιπτώσεις οι μοτοσυκλέτες των αναβατών χάνονται κάτω από την άσφαλτο ή δεν ακουμπάνε και οι δύο ρόδες στην άσφαλτο. Αυτά τα μικρά προβλήματα μπορούν να λυθούν με μία ενημέρωση στο μέλλον.

Ο ακουστικός τομέας του παιχνιδιού είναι σε γενικές γραμμές τέλειος. Οι μοτοσυκλέτες ακούγονται όπως πρέπει χωρίς κάποια προβλήματα ή αστοχίες. Η μουσική των μενού είναι εξίσου ωραία και συνοδεύει αρμονικά την παρουσίαση του παιχνιδιού.

Αξίζει να το αγοράσω;

Η Milestone δημιούργησε ένα οργανωμένο και ισορροπημένο παιχνίδι που απευθύνεται σε όλους τους παίκτες είτε αρχάριους που δεν ασχολούνται καθόλου με τις μηχανές είτε μηχανόβιους που λατρεύουν την οδήγηση στους δύο τροχούς.

Το Ride 3 περιλαμβάνει ένα εντυπωσιακό Career mode που στην ουσία από τα χαμηλά χωρίς χρήματα με αδύνατες μοτοσυκλέτες θα πρέπει να φτάσετε στα ψηλά στις πιο δύσκολες κατηγορίες με τις πιο δυνατές μηχανές, κάτι που είναι αρκετά απολαυστικό.

Θα έχετε την ευκαιρία να οδηγήσετε σε πολλές θρυλικές και όμορφες πίστες χρησιμοποιώντας μία πλούσια ποικιλία από μοτοσυκλέτες και εξοπλισμό που όλα ξεκλειδώνονται από τον χρόνο που αφιερώνετε στο παιχνίδι.