Πίσω στο 2002 η Sega ήταν η εκδότρια της σειράς NBA 2K και της Visual Concepts που ακόμα και σήμερα βρίσκεται πίσω από την ανάπτυξη της.

To ΝΒΑ 2Κ2 ήταν ένας ακόμα φιλόδοξος τίτλος που ήθελε να ανταγωνιστεί το NBA Live που εκείνη την εποχή κυριαρχούσε. Η Sega το πίστευε πολύ και η διαφημιστική δαπάνη που είχε σχεδιάσει ήταν πολύ μεγάλη.

Έτσι κυκλοφόρησε η παρακάτω διαφήμιση για το παιχνίδι:

Η διαφήμιση για τα δεδομένα της εποχής ήταν εντυπωσιακή και σίγουρα κέρδισε τις εντυπώσεις. Όμως γρήγορα τα πράγματα άλλαξαν.

Η Nike μήνυσε την Sega για το συγκεκριμένο διαφημιστικό, υποστήριζοντας ότι έπαιρνε στοιχεία από μια δικιά της παλαιότερη διαφήμιση (του 1996) με πρωταγωνιστή την Michael Jordan:

Τελικά οι δύο εταιρίας κατέληξαν σε συμβιβασμό.

Η Sega δώρισε στο όνομα της Nike 100 χιλιάδες δολάρια για φιλανθρωπικούς σκοπούς, ενώ συμφώνησε να μην προβάλλει ξανά την διαφήμιση, κάνοντας και μια δήλωση “απολογίας” αναφέροντας τη Nike ώς “εταιρία με όραμα” και “πυλώνα δημιουργικής δύναμης”!

Τρία χρόνια αργότερα η σειρά πουλήθηκε στην Take Two μαζί με την Visual Concepts διαμορφώντας τη σύγχρονη ιστορία της σειράς NBA 2K.