Οι αγαπημένοι Γαλάτες επιστρέφουν! Πέρασαν 13 χρόνια από την πρώτη κυκλοφορία του Asterix & Obelix XXL 2, του τελευταίου παιχνιδιού με θέμα τους δύο ήρωες που κυκλοφόρησε σε PC και κονσόλες.

Η Microids το επανακυκλοφορεί με hd γραφικά για να μας δώσει μια νότα νοσταλγίας…

Ο προδότης Getafix

Όλη η ιστορία του XXL 2 ξεκινά όταν ο δρυίδης Getafix γίνεται προδότης, τα βρίσκει με τον Καίσαρα και του προσφέρει -ως αιχμαλώτους- όλους τους υπόλοιπους δρυίδες. Η τελευταία γνωστή τοποθεσία του είναι το Las Vegum, ένα θεματικό πάρκο που χτίζει ο Καίσαρας.

Ο Αστερίξ και ο Οβελίξ δεν έχουν άλλη επιλογή από το να αναλάβουν δράση και να προσπαθήσουν να τον σταματήσουν. Σε αυτή την περιπέτειά τους δεν είναι μόνοι: έχουν για βοήθεια έναν κατάσκοπο, με το όνομα Sam Schieffer.

Μισό λεπτό όμως: σαν πολύ γνωστό δεν είναι το όνομα Sam Scieffer; Αν και σας σας θυμίζει κάτι δεν έχετε πολύ άδικο: ο Sam Scieffer δεν είναι παρά μια παρωδία του Sam Fisher, του κεντρικού πρωταγωνιστή της σειράς Splinter Cell.

Και δεν είναι η μόνη παρωδία του παιχνιδιού.

Στο παιχνίδι υπάρχουν διάφορες αναφορές σε πάρα μα πάρα πολλά γνωστά παιχνίδια, όπως τα  Sonic, Mario, Pac-Man, Street Fighter και Rayman. Δεν υπάρχει όμως χειρότερη από την “Lara Craft”, που όπως εύκολα καταλαβαίνετε είναι μια αναφορά στην Lara Croft..

Asterix & Obelix XXL2

Χτύπα και άλλους Ρωμαίους, μπορείς!

Γενικά το παιχνίδι είναι μια συνεχής μάχη απέναντι σε ορδές άτυχων Ρωμαίων που βρίσκονται στο δρόμο σας και το μέλλον τους δεν είναι άλλο από το να συναντηθούν με τις γροθιές των δύο Γαλατών!

Η 3D beat-em-up θεματολογία του, προσπαθεί να αποκτήσει ποικιλία μέσα από απλά puzzles, μερικές στιγμές εξερεύνησης, αλλά και αρκετό platforming.

Ο μεγαλύτερος αντίπαλος σας δεν είναι οι Ρωμαίοι, αλλά η κάμερα, που όταν αποφασίσει να “κλειδώσει” μακριά από τους εχθρούς, σε κάποιο σημείο της πίστας, θα πρέπει να βρείτε τρόπο να κερδίσετε και αυτή!

Asterix & Obelix XXL2

Γραφικά – Ήχος

Για ένα παιχνίδι που είναι 13 ετών, η δουλειά που έχει γίνει στην ανανέωση του και το πέρασμα του στην HD εποχή είναι ιδιαίτερα ικανοποιητική και το παιχνίδι δείχνει όσο “γυαλιστερό” θα έπρεπε!

Από εκεί και πέρα και ο ήχος είναι αντάξιος των περιστάσεων κάνοντας καλά την δουλειά του, βάζοντας μας στο κλίμα καταστροφής.

Αξίζει να το αγοράσω;

Όμορφα γραφικά, μεγάλα ποσοστά παρωδίας, πάμπολλες ορδές Ρωμαίων για να αντιμετωπίσετε και αν εξαιρέσουμε την προβληματική κάμερα του, μια ικανοποιητική εμπειρία παιχνιδιού.

Αν τα beat-em-up είναι τα αγαπημένα σας παιχνίδια, ή αν οι Asterix και Obelix οι αγαπημένοι σας χαρακτήρες τότε το XXL 2 είναι μια καλή πρόταση για να το προσθέσετε στην συλλογή σας.