Στα μέσα Ιουλίου μια διαρροή από τα στοιχεία του Steam μας έδωσε πρόσβαση σε στατιστικά στοιχεία σε πάνω από 13 χιλιάδες παιχνίδια.

Από αυτά ξεχωρίσαμε 5 sequels που πούλησαν αρκετά λιγότερα αντίτυπα από τους προκατόχους τους:

Middle-earth: Shadow of War

shadow-of-war-gameplay

Middle-earth: Shadow of Mordor – 4.468.234

Middle-earth: Shadow of War – 952.284

Η διαφορά εδώ είναι χαοτική πραγματικά. Το Shadow of Mordor ήταν μια ιδιαίτερη επιτυχία, όμως το Shadow of War δεν κατάφερε να την αξιοποιήσει στις πωλήσεις του. Σημαντικό ρόλο έπαιξαν εδώ τα microtransactions του τίτλου και το μεγάλο θέμα που δημιουργήθηκε γύρω από αυτά.

South Park: The Fractured But Whole

South Park The Fractured But Whole Review

South Park: The Stick of Truth – 2.533.584

South Park: The Fractured But Whole – 320.160

Ακόμα μια περίπτωση στην οποία η διαφορά μεταξύ των δύο παιχνιδιών είναι τεράστια. Οι λόγοι δεν είναι προφανείς, όμως σίγουρα ο ίδιος χάρτης, το παρόμοιο σύστημα μάχης και η κυκλοφορία του τις ίδιες μέρες με πραγματικά μεγάλους τίτλους, επηρέασαν τις πωλήσεις του παιχνιδιού.

Batman: Arkham Knight

Batman: Arkham City – 2.467.996

Batman: Arkham Knight – 1.396.715

Αν λέγατε στην WB ότι το Arkham Knight θα έφτανε σε αυτό το επίπεδο πωλήσεων, τις πρώτες μέρες που το παιχνίδι κυκλοφορούσε, η εταιρία θα ήταν και με το παραπάνω ικανοποιημένη, και αυτό γιατί το παιχνίδι στα PC ήταν πραγματικά unplayable, ώστε κάποια στιγμή αποσύρθηκε από τα καταστήματα μέχρι να διορθωθούν τα προβλήματά του!

Απολύτως λογικό ότι βρίσκεται τόσο πίσω σε σχέση με τον προκάτοχό του…

Mafia III

Mafia II – 2.312.872

Mafia III – 855.604
Το Mafia II ήταν το παιχνίδι που πήγε την σειρά σε νέα επίπεδα και προκάλεσε εύλογες απαιτήσεις από το sequel του. Το Mafia III δεν ήταν απαραίτητα κακό, όμως, όπως δείχνουν τα στοιχεία των πωλήσεων δεν κατάφερε να πιάσει τα standards που είχαν θέσει οι παίχτες.

Rise of the Tomb Raider

Tomb Raider – 5.495.033

Rise of the Tomb Raider – 2.491.210

Το reboot της σειράς Tomb Raider γοήτευσε τους παίχτες και αυτό αποτυπώθηκε στα μεγάλα νούμερα πωλήσεων του παιχνιδιού. Το Rise of the Tomb Raider ήρθε να προσθέσει και αυτό στοιχεία, πατώντας πάνω στην επιτυχία του προκατόχου του. Τότε γιατί δεν κατάφερε να το φτάσει σε πωλήσεις; Γιατί κυκλοφόρησε τις ίδιες μέρες μετα Call of Duty: Advanced Warfare και Fallout 4, δύο παιχνίδια που προσέλκυσαν το ενδιαφέρον του μεγαλύτερου ποσοστού των παιχτών.