Ο ιδρυτής και επικεφαλής της Epic Games Tim Sweeney σχολίασε τις κατηγορίες καταναλωτών για την ύπαρξη spyware στο Epic Games Store, ενώ ταυτόχρονα επιβεβαίωσε offline υποστήριξη για την πλατφόρμα από το 2019.

Σε μία ανάρτηση στο Reddit, ο Sweeney απάντησε σε ένα νήμα που κατηγορούσε την Epic Games για την ύπαρξη spyware μέσα στο Epic Games Store:

«Η Epic δεν μοιράζεται δεδομένα πελατών με την Tencent ή κάποια άλλη εταιρέια. Δεν τα μοιραζόμαστε, δεν τα πουλάμε, ούτε τα χρησιμοποιούμε για διαφημίσεις όπως κάνουν πολλές άλλες εταιρείες.

Είμαι ο ιδρυτής και ο υπεύθυνος για τις μετοχές της Epic και δεν θα επέτρεπα να γίνει αυτό ποτέ.

Ο τρόπος διερμηνείας στους όρους χρήσης σχετικά με τον καταμερισμό δεδομένων με μητρικές εταιρείες αναφέρεται στην Epic Games Inc. η οποία είναι η εταιρεία που έχει βάση στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Αυτός ο τρόπος διερμηνείας υπάρχει, επειδή όταν αγοράζει κάποιος ένα παιχνίδι της Epic από συγκεκριμένες περιοχές όπως της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο πωλητής της οικονομικής καταχώρησης είναι η τοπική μας θυγατρική εταιρεία για λόγους φορολογίας και τα δεδομένα αποθηκεύονται από την Epic Games Inc.

H Tencent δεν είναι μητρική εταιρεία της Epic. Η Tencent είναι μία ανεξάρτητη εταιρεία η οποία είναι μέτοχος της Epic μαζί με άλλες πολλές εταιρείες. Δεν έχουν κάποια πρόσβαση στα δεδομένα των πελατών μας.

Ο άλλος τρόπος ερμηνείας σχετικά με τα δεδομένα στους όρους χρήσης υπάρχουν για να καλύψουμε τις περιπτώσεις όπου χρησιμοποιούμε υπηρεσίες από τρίτους παρόχους ως μέρος στην διαχείριση των Online υπηρεσιών μας όπως για παράδειγμα, οι servers για τα παιχνίδια μας και οι βάσεις δεδομένων μας εξυπηρετούνται από την Amazon Web Services. Ωστόσο, αυτές οι τρίτες εταιρείες δεν έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν ή να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα πελατών της Epic, παρά μόνο να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους».

Ο Sweeney στην ανάρτηση του επιβεβαίωσε επίσης ότι η πλατφόρμα του Epic Games Store θα προσφέρει Offline υποστήριξη από τις αρχές του 2019.

«Θα προσθέσουμε υποστήριξη offline στο Epic Games Launcher για τα παιχνίδια που δουλεύουν εκτός σύνδεσης. Αυτό θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2019».