Μπορεί μια εταιρία δημιουργίας παιχνιδιών να ανταγωνιστεί στο τομέα του hardware εταιρίες όπως η Sony, η Nintendo και η Microsoft; Φαίνεται ότι τα επόμενα χρόνια θα το μάθουμε.

Η Slightly Mad Studios, γνωστή για την δημιουργία παιχνιδιών όπως το Project Cars και Need for Speed : Shift, ανακοίνωσε μέσω ενός tweet του CEO της, Ian Bell, πως ετοιμάζει την δική της standalone κονσόλα, η οποία θα έρθει να ανταγωνιστεί τις υπόλοιπες.

Η κονσόλα που μάλλον θα έχει το όνομα “Mad Box“, θα κυκλοφορήσει παγκόσμια, θα έχει υποστήριξη για VR ενώ από άποψη τεχνικών χαρακτηριστικών, ο Bell τονίζει μιλώντας στο Variety, ότι θα πρόκειται για “ένα πολύ γρήγορο PC σε δύο χρόνια από σήμερα“, με συμβατότητα 4K.

Όσο αφορά τα παιχνίδια που θα συνοδεύσουν την κονσόλα, και πάλι ο Bell είναι αισιόδοξος, αφού πιστεύει ότι θα τύχει υποστήριξης από τρίτους δημιουργούς, λόγω της ανοιχτής αρχιτεκτονικής της.

Το Mad Box για την ώρα δεν φαίνεται να μπαίνει στην διαδικασία crowdfunding αφού τα απαραίτητα κεφάλαια έχουν βρεθεί, ενώ η τιμή της, σύμφωνα με τις προβλέψεις θα είναι στα επίπεδα των κονσολών της επόμενης γενιάς.

Ακόμα πάντως φωτογραφίες του πρωτοτύπου της κονσόλας δεν έχουν δημοσιευθεί, με τον Bell να υπόσχεται κάτι τέτοιο σε 4 έως 6 εβδομάδες από σήμερα.