Η Blizzard Entertainment αυτή την χρονιά προσπάθησε να πάρει μέτρα για να σταματήσει τα οικονομικά έξοδα, αφού το 2019 πρόκειται να έχει αρκετά στενά όρια στον προϋπολογισμό της μετά την αποχώρηση του συνιδρυτή και προέδρου της εταιρείας Mike Morhaime.

Ήδη σας έχουμε παρουσιάσει την ανησυχία εντός της Blizzard για τον μεγαλύτερο έλεγχο που προσπαθεί να ασκήσει η μητρική της εταιρία.

Μια σειρά οικονομικών μέτρων έχουν ληφθεί για τη Blizzard Entertainment, τα οποία περιλαμβάνουν: περιορισμούς στον προϋπολογισμό για όλες τις ομάδες στην εταιρεία που δεν δημιουργούν παιχνίδια, διεύρυνσης αρμοδιοτήτων στο οικονομικό τμήμα της εταιρείας και τέλος εξαγορές θέσεων εργασίας, δηλαδή η εταιρεία προσφέρει έναχρηματικό ποσό σε εργαζομένους για να αποχωρήσουν από την εταιρεία εθελοντικά.

Η Blizzard ξεκίνησε το 2018 με αυτό το οικονομικό πλάνο και πορεύθηκε με αυτό.

Ένα από αυτά τα προγράμματα προσφέρει πακέτα αποζημίωσης σε εργαζομένους οι οποίοι εθελοντικά δέχονται την εξαγορά θέσεως τους και αποφασίζουν να φύγουν από την εταιρεία. Αυτό το πρόγραμμα που είναι γνωστό ως Career Crossroads είχε σχεδιαστεί για τους έμπειρους εκπρόσωπους τεχνικής υποστήριξης οι οποίοι δούλεψαν στην Blizzard για παραπάνω από πέντε χρόνια.

Σύμφωνα με έναν εργαζόμενο που γνωρίζει το πρόγραμμα της εταιρείας μίλησε στο Kotaku και δήλωσε πώς αυτό το πρόγραμμα επεκτάθηκε και σε άλλους τομείς της εταιρείας όπως το ποιοτικό (QA) και το τεχνικό τμήμα (IT) και η εταιρεία αποφάσισε να μειώσει τα χρόνια που απαιτούνται για να φτάσει κάποιος και να δεχτεί την προσφορά εξαγοράς σε μία προσπάθεια αύξησης των οικονομικών εσόδων.

Η υπεύθυνος των οικονομικών της Blizzard Entertainment Amrita Ahuja η οποία προηγουμένως δούλευε στην Activision είπε στους εργαζόμενους σε ένα meeting πώς ήρθε η στιγμή που θα πρέπει να συγκρατήσουν τις οικονομικές σπατάλες. Σύμφωνα με ένα άτομο που δούλεψε σε έναν μη-παραγωγικό τομέα της εταιρείας είπε στους δημοσιογράφους ότι τους είπαν να σταματήσουν τις σπατάλες σε μηνιαία βάση.

Μέχρι στιγμής τα οικονομικά μέτρα πάρθηκαν σε τμήματα της εταιρείας που δεν σχετίζονται με την παραγωγή παιχνιδιών.

Όμως, η εταιρεία πρόσφατα ανακοίνωσε τα πλάνα της για μείωση του προσωπικού που δουλεύει στην παραγωγή του Heroes of the Storm, αλλά και το κλείσιμο του esports πρωταθλήματος του παιχνιδιού. Ήταν μία κίνηση που αιφνιδίασε τους ανθρώπους που έχτισαν τις esports καριέρες τους παίζοντας το παιχνίδι. Ωστόσο, το Heroes of the Storm ήταν ο αδύνατος κρίκος της Blizzard αφού δεν είχε την επιτυχία που θα ήθελε η ίδια η εταιρεία.

Οι τελευταίες εξελίξεις των οικονομικών περιορισμών της Blizzard έλαβαν μέρος επίσης πρόσφατα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Eurogamer πάνω από 100 άτομα προσωπικό δέχτηκαν εθελοντικά την προσφορά εξαγοράς των θέσεών τους στην τεχνική υποστήριξη πελατών στα γραφεία της εταιρείας που βρίσκονται στο Cork της Ιρλανδίας.

Το 2019 αναμένονται περισσότερες περικοπές από τα οικονομικά της Blizzard Entertainment σε αυτούς τους εξωτερικούς τομείς της εταιρείας που δεν σχετίζονται με την παραγωγή παιχνιδιών.

Η Blizzard Entertainment και η Activision είναι δύο εταιρείες που για μία ολόκληρη δεκαετία δούλεψαν μαζί αλλά με πολύ διαφορετικά μοντέλα στην κουλτούρα αλλά και στην διοίκηση. Η Activision με επικεφαλής τον Bobby Kotick σημείωσε και σημειώνει επιτυχίες κάθε χρόνο με κυκλοφορίες όπως το Call of Duty, ενώ η Blizzard Entertainment με επικεφαλής τον συνιδρυτή Mike Morhaime κυλούσε με τον δικό της ρυθμό υποστηρίζοντας και αναβαθμίζοντας παλαιά παιχνίδια και κυκλοφορούσε παιχνίδια μόνο όταν ένιωθε έτοιμη.

Τώρα όπως φαίνεται με τον Morhaime να βρίσκεται εκτός της εταιρείας, η Activision έχει μεγαλύτερη επιρροή στην Blizzard από ποτέ και παραμένει να δούμε στο μέλλον τις επόμενες κινήσεις της εταιρείας στην διαχείριση της θρυλικής και σημαντικής Blizzard.