Ο άνθρωπος του χάους επιστρέφει. Ο Rico Rodriguez καλείται να ελευθερώσει την Solis από τις δυνάμεις του εχθρού με τον τρόπο που ξέρει: καταστρέφοντας ό,τι βρει στο δρόμο του, σκοτώνοντας εχθρούς και φυσικά χρησιμοποιώντας την δημιουργικότητα του για να βρει νέα όπλα, νέους τρόπους να δημιουργήσει χάος!

Ταξίδι στη Νότια Αμερική

Ολόκληρη η πλοκή του Just Cause 4 εξελίσσεται στην φανταστική χώρα Solis. Εκεί ο Rico έχει να αντιμετωπίσει τον Oscar Espinosa και τον ιδιωτικό του στρατό με την ονομασία Black Hand.

Ο Espinosa αναπτύσσει εκεί το Project Illapa, ένα project που έχει ως στόχο τον έλεγχο των καιρικών φαινομένων, στο οποίο μάλιστα ο Rico ανακαλύπτει ότι μέρος του είναι και ένα πολύ στενό συγγενικό του πρόσωπο…

just cause 4

Νέοι τρόποι καταστροφής

Όπως συμβαίνει συνήθως σε όλα τα παιχνίδια της σειράς, όλο το “ζουμί” είναι στο πως θα δημιουργήσετε καταστροφή και χάος. Έτσι θα καταφέρετε να ρίξετε την δυναμική του Black Hand στην εκάστοτε περιοχή και να την ελευθερώσετε. Ο δρόμος προς την τελική μάχη είναι μακρύς και είναι στο χέρι σας να καθορίσετε την πορεία σας προς αυτή.

Το grappling hook του Rico είναι ξανά το καλύτερο και πιο αποδοτικό μέσο σε κάθε προσπάθεια σας και είναι μετά θέμα της δημιουργικότητας σας για το πως θα το χρησιμοποιήσετε καλύτερα. Αυτό σε συνδυασμό με τo wingsuit και το αλεξίπτωτο κάνουν τον Rico να μοιάζει άτρωτος, σχεδόν σαν σουπερ ήρωας.

just cause 4

Ακριβώς για αυτό, είναι αρκετές οι στιγμές που ο δείκτης δυσκολίας ανεβαίνει κατακόρυφα. Θα βρεθείτε σε μάχες που οι εχθροί θα ρουφάνε τις σφαίρες σαν σφουγγάρια και δεν θα πεθαίνουν, κάτι που έχει σημειωθεί και σε προηγούμενους τίτλους. Εδώ όμως τα πράγματα μοιάζουν καλύτερα, αφού και το gunplay είναι βελτιωμένο: ακόμα και οι πιο…ανθεκτικοί εχθροί μετά από μερικά headshots πέφτουν, ενώ και αν κάποια στιγμή δεν τα καταφέρετε, τα save points είναι συχνά και σιγουρεύουν ότι δεν θα χάσετε μεγάλα κομμάτια προόδου μετά από κάποια αποτυχία σας.

Γραφικά – Ήχος

Ο ανοιχτός κόσμος του παιχνιδιού είναι πανέμορφος και λεπτομερής, ενώ κατεστραμμένος είναι ακόμα πιο εντυπωσιακός, με τα εφέ δημιουργούν την απαραίτητη αίσθηση χάους. Τα μικρά τεχνικά προβλήματα δεν λείπουν εδώ και εκεί, αν και η Avalanche Studios ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τις αστοχίες και τα προβλήματα του Just Cause 3 τα οποία δεν υπάρχουν στο νέο τίτλο της σειράς.

Όσο αφορά τον ήχο, το voice acting είναι μετριότατο και περνάει απαρατήρητο, σε αντίθεση δηλαδή με ότι ισχύει με τις μουσικές επιλογές και τα ηχητικά εφέ, που μεταφέρουν το κλίμα και την ένταση του πολέμου.

just cause 4

Αξίζει να το αγοράσω;

Παραμένοντας πιστό στις αρχές της σειράς, το Just Cause 4 είναι μια εμπειρία που την διαμορφώνει ο κάθε παίχτης από μόνος του. Αυτό σας προσφέρει τα βασικά εργαλεία και είναι στο χέρι σας για το πώς θα τα συνδυάσετε μεταξύ τους.

Μέχρι και το τέλος του θα έχετε την ίδια ελευθερία να πειραματιστείτε, σε μια μεγάλη εμπειρία χάους, καταστροφής και πολέμου.