Μία ομάδα που συμμετέχει στα esports του Overwatch ανακάλυψε πως ένας από τους παίχτες της δεν ήταν αυτός που έλεγε ότι ήταν.

Όπως αναφέρει το Eurogamer, η Second Wind από την Βόρεια Αμερική δήλωσε πώς ο παίκτης τους με το ψευδώνυμο «Ellie», δεν είναι αυτό που νόμιζαν ότι είναι. Η αποκάλυψη έγινε όταν η Blizzard τους ενημέρωσε σχετικά με την ταυτότητα της Ellie.

Η ομάδα παραδέχθηκε πώς απέτυχε να επιβεβαιώσει την ταυτότητα της, που στην πραγματικότητα ήταν ένας παίκτης με rank 4 στους servers της Βόρειας Αμερικής.

Ο λόγος πίσω από αυτή την «βιαστική κίνηση» οφείλεται στον χρόνο που είχε η ομάδα για να βρει έναν παίκτη και να γεμίσει την κενή θέση:

«Η ομάδα μας είχε εμπειρία με τον συγκεκριμένο παίκτη και επειδή είχαμε την ανάγκη για έναν παίκτη σε μία βασική θέση και για να προλάβουμε την προθεσμία για την καταχώρηση του roster του προσφέραμε να παίξει στην Second Wind ως αναπληρωματικός.

Όταν επικοινωνήσαμε αρχικά με την Ellie δεν υπήρχε κάτι ύποπτο, φαινόταν πολύ αληθινή και πρόθυμη να δουλέψει μαζί μας στην επικοινωνία μας με τηλέφωνα αλλά και προσωπικά γραπτά μηνύματα.

Θέλαμε να επιβεβαιώσουμε την ταυτότητα αλλά και ταυτοχρόνως να σεβαστούμε την προσωπική ζωή του, επειδή δεν έχουμε φυσική επαφή με τους παίκτες μας. Δεν είχαμε πραγματικά ιδέα για το τι θα συνέβαινε».

Η “Ellie” αποχώρησε από την ομάδα μετά τις επιθέσεις DDOS (Distributed Denial of Service) και τις προσωπικές απειλές που δέχθηκε.

Στο μεταξύ ούτε η Second Wind ούτε και η Blizzard δεν έδωσαν στην δημοσιότητα το πραγματικό όνομα , ωστόσο υπάρχουν ισχυρισμοί από διάφορους ανθρώπους που υποδεικνύουν πώς η «Ellie» είναι ένας άνδρας που ονομάζεται «Punisher».

Η Streamer , Becca Rukavina που είναι γνωστή ως «Aspen» δήλωσε ζωντανά στο Twitch πώς η «Ellie» ήταν ο «Punisher» και πώς αυτό ήταν ένα «κοινωνικό πείραμα» που βγήκε εκτός ελέγχου.

Περισσότερα στοιχεία παρουσιάζονται στο παρακάτω βίντεο που παρουσιάζει τον Redshell έναν streamer του Overwatch να μιλάει με μία γυναίκα που προσφέρει φωτογραφίες από μία συζήτηση που είχε Online με τον «Punisher».