Η Bowsette είναι ένα meme που διαδόθηκε πολύ γρήγορα παγκοσμίως με την βοήθεια των Social Media αλλά και των δημοσιογραφικών sites που το σχολιάζουν σχεδόν κάθε μήνα.

Για όσους δεν γνωρίζουν η Bowsette είναι ένας χαρακτήρας που φτιάχτηκε από έναν οπαδό των παιχνιδιών της Nintendo.

Αυτός ο χαρακτήρας είναι ο Bowser από την σειρά παιχνιδιών Mario μεταμορφωμένος με έναν τρόπο που μοιάζει με την Princess Peach. O χαρακτήρας δημιουργήθηκε από τον Ayyk82 τον Σεπτέμβριο ως μέρος ενός βιβλίου κόμικ. Ξαφνικά, η Bowsette έγινε πολύ δημοφιλής παγκοσμίως και χρησιμοποιήθηκε ως meme στο διαδίκτυο κάτι που συνεχίζεται να γίνεται μέχρι και σήμερα.

Η Nintendo θέλησε «να βάλει τα πράγματα» στην θέση τους καταρρίπτοντας αυτή την δημιουργία επισήμως.

Την περσινή χρονιά, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η έκδοση του Super Mario Bros. U για το Switch θα περιλαμβάνει ένα νέο αντικείμενο, το Super Crown που θα μεταμορφώνει το Toadette σε έναν χαρακτήρα που θα θυμίζει την Princess Peach και θα ονομάζεται Peachette. Άρεσε πολύ αυτή η ιδέα στους οπαδούς κάτι που τους έκανε να φανταστούν την χρήση αυτού του αντικειμένου και σε άλλους χαρακτήρες της σειράς. Πιο συγκεκριμένα, οι οπαδοί σκεφτόταν τον Bowser να φοράει αυτό το στέμμα και να μεταμορφώνονταν σε μία «σέξι πριγκίπισσα» και να γίνει Bowsette.

Τo ResetEra ανακάλυψε την επίσημη ανακοίνωση της Nintendo από την ιστοσελίδα του Super Mario Bros. U Deluxe που αναφέρει πώς μόνον ο Toadette μπορεί να φορέσει αυτό το στέμμα, στέλνοντας όλες τις άλλες φαντασίες και τα memes των οπαδών «στο ράφι». H περιγραφή της Nintendo ζητάει επίσης συγγνώμη και από τον Luigi, πρακτικά «τρολάροντας» τους οπαδούς της Bowsette.