Τα «σφυριά της Valve δούλεψαν σε πλήρεις στροφές» τον Δεκέμβριο, αφού όπως φαίνεται η εταιρεία έκλεισε 600.000 λογαριασμούς στο Steam.

Την αύξηση στους αποκλεισμούς του συστήματος Anti-Cheat της Valve (VAC) την παρατήρησε ο χρήστης του Twitter Nors3 όπως ανέφερε το PCGamesN. Έκλεισαν συνολικά 609.735 λογαριασμοί σύμφωνα με τα στοιχεία του SteamDB τον Δεκέμβριο, ενώ τον Νοέμβριο υπήρξαν 103.744 αποκλεισμοί από τις υπηρεσίες του Steam.

Όπως σχολιάζει ο Nors3, αυτή η αύξηση στο κλείσιμο των λογαριασμών οφείλεται στην κυκλοφορία της Free-To-Play έκδοσης του CS:GO και της προσθήκης ενός Battle Royale mode.

To Valve Anti-Cheat είναι ένα αυτοματοποιημένο σύστημα που εντοπίζει cheat προγράμματα εγκατεστημένα στους υπολογιστές και θεωρητικά κλείνει αμέσως τους λογαριασμούς αυτών των παικτών, ωστόσο αυτό το σύστημα δεν εμποδίζει μερικούς άλλους hackers να παίζουν με cheats σε άλλα παιχνίδια όπως το Team Fortress 2.

Είναι θέμα χρόνου για την Valve να εξελίξει τις παραμέτρους ασφάλειας του VAC ώστε να εμποδίσει και απωθήσει τους περισσότερους hackers από τα online παιχνίδια.