Η  Team of the Year (TOTY) είναι κάθε χρόνο μια γιορτή για τους παίχτες του FIFA Ultimate Team, αφού μετά την ανακοίνωση της καλύτερης εντεκάδας, οι κάρτες που κυκλοφορούν είναι οι καλύτερες του παιχνιδιού.

Οι τιμές των καρτών είναι σε δυσθεώρητα επίπεδα και σίγουρα δεν μπορεί ένας casual gamer να αποκτήσει έστω και μια τέτοια κάρτα. Δείτε για παράδειγμα τον φετινό TOTY Cristiano Ronaldo. Το price range του φτάνει τα 12 εκατομμύρια coins, και ακόμα και με αυτή την εξωπραγματική τιμή, η κάρτα του είναι εξαφανισμένη από το market.

Ας ρίξουμε μια ματιά στην TOTY του FIFA 19:

fifa 19 toty

Σίγουρα το να πετύχεις κάποιον από τους παραπάνω παίχτες, με τα ratings τους να είναι από 95 έως 99, αλλάζει όλη την μοίρα σου στο competitive κομμάτι του παιχνιδιού (Fut Champions), ειδικά με τα μειονεκτήματα που έχει το gameplay του φετινού τίτλου της σειράς.

Η αλήθεια είναι όμως, ότι οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος των παιχτών. Η EA -όπως οφείλει- δημοσιεύει τις πιθανότητες του να πετύχει κάποιον τέτοιο παίχτη σε ένα πακέτο και αυτές είναι κάτω από 1%!

Την δύσκολη δουλειά αναλαμβάνουν οι streamers, οι οποίοι επειδή είναι και δουλειά τους, έχουν ανάγκη να πετύχουν έναν τέτοιο παίχτη. Ο The Boi αποκάλυψε ότι τα τελευταία δύο χρόνια έχει ξοδέψει 3 χιλιάδες δολάρια και δεν κατάφερε να πετύχει TOTY κάρτα.

Φέτος, ο Castro στάθηκε πιο τυχερός αφού χρειάστηκε να ξοδέψει “μόλις” 300 δολάρια σε δέκα λεπτά(!) για να πετύχει την TOTY κάρτα του Mbappe!

Η TOTY είναι μια ολόκληρη βιομηχανία για την EA Sports αφού κατά προσέγγιση η εταιρία μέσα στην εβδομάδα κυκλοφορίας των καρτών μέσα στα πακέτα, υπολογίζεται να έχει έσοδα ύψους 20 εκατομμυρίων δολαρίων! Το θέμα όμως είναι, ότι για τους παίχτες πρόκειται για ένα ασύμφορο promo, με μηδενικές πιθανότητες να πετύχουν μια οποιαδήποτε καλή κάρτα, πόσο μάλλον για αυτούς που δεν είναι διατεθειμένοι να ξοδέψουν αστρονομικά ποσά στο παιχνίδι.